• Încă în 30 noiembrie 1986, cînd Robert Faurisson și-a publicat fulminantul articol „Un mare martor fals: Elie Wiesel” (cf. http://robertfaurisson.blog… https://ioncoja.ro/faurisso…, devenise cunoscut faptul că Elie Wiesel nu este – ca apologet al „Holocaustului” – decît un mare escroc internațional. După ce, în 1986, a fost gratulat cu Premiul Nobel pentru Pace, Elie Wiesel a început să fie vînat de un coreligionar, jidanul cinstit Miklos Grüner, pentru a dovedi că este un impostor care nu a fost în lagărele de concentrare în care pretindea că fusese, acuzîndu-l – inclusiv într-un proces penal intentat într-un tribunal din Budapesta – de substituire de persoană și de însușirea identității unui alt deținut (cf. https://jurnalul.antena3.ro… ; https://ioncoja.ro/un-supra… https://www.istoria-romanil….
  Ca atare, numirea lui ca președinte al comisiei care a „demonstrat” existența holocaustului în România nu a fost decît o dovadă de lichelism cras manifestată de Ion Iliescu. Nu-i mai puțin adevărat că asupra lui Ion Iliescu se făcuseră presiuni internaționale, căci, anterior, el negase existența holocaustului în România – dar a sărit pe el presa externă, în primul rînd cea israeliană; mi se pare că și ziarul Haaretz a făcut-o, deși această publicație este cotată printre cele mai obiective din Israel. Dar, cînd e vorba de supt „bani de holocaust”, se vede că și acest ziar „a pus botul”!
  Oricum, asta nu-l scuză pe Ion Iliescu, întrucît, ca președinte al României, trebuia să dea dovadă de rectitudine morală și politică și să apere prestigiul țării. Ulterior, Elie Wiesel a vizitat din nou România – o făcuse și în 1986, cînd îl tămîia pe Nicolae Ceaușescu! -, în 2001, ocazie cu care acest șarlatan a pretins că „România a ucis, a ucis, a ucis”, motiv pentru care Academia Română l-a ales ca „membru de onoare”.
  Ca atare, o „comisie” prezidată de un impostor ca Elie Wiesel nu făcea decît să falsifice realitatea și să facă apologia criminală a așa-zisului holocaust (cf. http://roncea.ro/2011/09/14…, comisia „internațională” condusă de alt impostor, Vladimir Tismăneanu – fiul unui agent al N.K.V.D. – (http://www.humanitas.ro/hum…, așa cum face și institutul „național” care-i poartă numele, condus de Alexandru Florian, fiul unui alt ideolog stalinist, Radu Florian (cf. https://www.cotidianul.ro/d….
  De remarcat că toți descendenții judeo-staliniștilor au devenit acum hiperdemocrați care condamnă „comunismul” adus pe tancurile sovietice de părinții lor, jidanii staliniști.
  Așa s-a ajuns ca impostorii care conduc România să-i acuze pe români de comiterea unui holocaust contra jidanilor, deși România a fost singura țară din Europa care i-a protejat și i-a ajutat să emigreze în Palestina și, apoi, în statul terorist Israel. De aceea, acum, un alt impostor, KlauSS IohanniSS, pe urmele lui Ion Iliescu și Traian Băsescu, îi decorează pe „supraviețuitorii holocaustului” și le dă indemnizații grase.
  E „normal” ca Academia Română s-o dea „din vals în tango” atunci cînd e vorba să nege holocaustul. Academia Română trebuie să înceapă să-l elimine dintre membrii săi pe escrocul Elie Wiesel și, apoi, să releve că holocaustul nu este decît o gogoriță (cf. http://basarabialiterara.co….
  Șarlatanul Moses Rosen a pretins că România a ucis 400.000 de jidani și a pretins cîte 50.000 de euroi per capita, adică 20 de miliarde de euro ca „despăgubiri de holocaust”. Traian Băsescu a împrumutat 20 de miliarde de euro în 2009, dar în 2010 a tăiat pensiile și salariile pe motiv că nu sunt bani la buget. Dar unde s-au dus cele 20 de miliarde de euro, căci în economia României nu au intrat! Evident, sunt cele 20 de miliarde de euro pretinse de Moses Rosen ca „despăgubiri de holocaust” și s-au dus în Israel.