Povesti pescaresti, ca mai tot ce povestesc rusii. Sigurele sectoare in care sunt inrolati baieti minori (15-17 ani) si femei, sunt ca operatori de drone. De exemplu, sunt gameri care se pot adapta rapid pe simulatoare sau pe siteme remote. Singurele situatii, restul sunt povesti. Sunt influenceri pe diferite platforme (inclusiv pe YT), din Ucraina, oameni adulti, unul din ei, destul de cunoscut, Denys Davidov, care nici nu au fost primiti in armata, nici macar pentru uniteti defensive, pentru ca nu aveau pregatire militara. Denis asta a fost pilot civil pina la invazie.
Sunt si filmari recente in care rusii arata prizonieri ucraineni, au prins mai zilele trecute vreo doua grupe (18-20) la sud de Nipru, toti erau adulti.

O mostra de rusisme, care sunt niste exemple de pierderi provocate armatei ucrainene, conform rapoartelor lui Shoigu:
http://img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/AA1jDp7u.img?w=800&h=435&q=60&m=2&f=jpg
535 de avioane de lupta ucrainene, in conditiile in care totalul avioanelor de care au dispus vreodata, cu tot cu MIg-urile pe care le-au primit de la polonezi si slovaci, nu atinge 200. Inutil sa mai precizam ca inca suficiente avioane ucrainene zboara si executa misiuni.

apoi
http://img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/AA1jDkGa.img?w=800&h=435&q=60&m=2&f=jpg
254 de elicoptele….numarul total al elicopterelor ucrainene nu s-a ridicat nici la jumatate.
apoi
http://img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/AA1jDwci.img?w=800&h=435&q=60&m=2&f=jpg

13200 de tancuri si blindate, in conditiile in care ucrainenii au inceput razboiul cu cca. 1000 de tancuri, cam 400 le-au dat polonezii si altii,plus cca. 100 de tancuri vestice in primavara. Mai fie si un oarecare numar de tancuri rusesti capturate…cate sa fie?

Ai putea ajunge la concluzia ca ucrainenii au inceput razboiul cu un arsenal mai mare decat al Rusiei. Deliruri, multa-multa vodca.

Sa fie clar, suntperfect constient ca in razboi propaganda circula de la fiecare,sunt constient ca si ucrainenii umfla cifrele pierderilor rusesti (exista si la echipamente o diferenta intre rapoartele ministerului apararii ucrainean si Oryx, care prezinta numai piese pe care exista dovezi, imagini, video etc. Una e insa sa exagerezi, alta e sa fii ridicol. De pilda, daca ucrainenii spun ca au doborat 325 de avoane de lupta rusesti, e exagerare, dar macar teoretic e posibil, ca exista inventarul din care rusii sa aiba de unde pierde atatea.

Daca eu afirm ca am carat 25 de saci dintr-o magazie in care erau 50 de saci, dar in realitate am carat doar 15, exagerare, umflarea cifrei, mai oblu spus, minciuna.Daca insa afirm ca am carat 150 de saci din cei 50 din acea magazie, e delir, e La-la Land. In contextul asta, cum naiba sa mai crezi ceva din ce spun rusii?