Mark
20 aprobate

wolfowitz@hotmail.com.au
78.97.129.60

 

D-le Coja, sunteti la baza filolog.Cum puteti publica (nu o data !) texte scrise intr-o limba anapoda ?

In ceea ce priveste proiectul ELI-NP l-am urmarit de la inceput dat fiind ca sunt fizician cu lunga experienta in cercetare si am constatat ca in ciuda sumelor uriase de bani prevazute chiar de la inceput cu eforturi deosebite fizice si intelectuale, acesta nu a avut la baza o fundamentare temeinica.Acest proiect ne-a fost „bagat pe gat” de cativa savanti pe baza lozincii: „faceti-l voi ca vom vedea la ce este bun”.Cunosc mai multe astfel de mega-proiecte „stiintifice” care fac gauri uriase in bugete si nu au nici o finalitate.
Opinia mea este ca statul roman sa taie imediat finantarea de la bugetul tarii si sa-l treaca EXCLUSIV pe fonduri europene, iar daca nu se reuseste acest lucru intr-un timp scurt, sa se inchida pur si simplu cum dispar multe alte afaceri mult mai rentabile in aceasta perioada de pandemie.

Va rog sa inaintati acest mesaj celor care raspund de acest mega-gogoritza.

Ion Coja
ioncoja.rox
ioncoja13@gmail.com
82.76.49.33

 

În răspuns la Mark.

Ce autoritate am eu, ca filolog, să înaintez mesajul dumneavoastră, fizician și cercetător științific?! Dacă sunteți convins că aveți dreptate, adresați-vă Academiei etc. Eu am să trimit mesajul dumneavoastră singurului cercetător de la Măgurele pe care îl cunosc. Dar este o persoană, un ilustru pensionar, dar pensionar, nu o instituție publică! Cât privește greșelile de limbă, nu am cum să le corectez, fiecare scrie cum poate și asta face parte din mesajul său involuntar: calitatea limbii române de care se folosește! Face parte din …autoportretul fiecărui autor de texte!