Mergand pe acest rationament tampit au ajuns americanii sa darame statuile eroilor confederati ori ale lui Columb. Maine,poimaine o sa ajungem sa spunem ca tot ce s-a realizat in Tara Romaneasca s-a bazat pe exploatarea tiganilor si ca tot ce am facut noi: manastiri,biserici,cetati au fost realizate de tigani si mai tarziu prin exploatarea evreilor. Nimeni nu vorbeste ca majoritatea tarilor Europene au suferit de pe urma a doua razboaie mondiale crunte iar generatiile imediat dupa aceste razboaie au muncit pe branci pentru reconstructia tarilor.E drept ca cele din Occident au primit un ajutor prin Planul Marshall,dar s-au ajutat si singure. Vorbim de colonialism azi,dar habar nu avem ca in momentul decolonizarii tarile africane au beneficiat de institutii,legislatie,infrastructura,scolarizare care ar fi trebuit sa le asigure,avand in vedere resursele,un grad ridicat de dezvoltare.In realitate aceste tari s-au prabusit sub povara coruptiei,razboaielor civile (tot o consecinta a coruptiei) si majoritatea sunt la un nivel chiar mai rau. De ce Coreea de Sud,Vietnam care au fost colonii nu au dat vina pe greaua mostenire? India se vaita,dar uita ca tocmai britanicii au unificat administrativ, legislativ si lingvistic acest teritoriu care mai cuprindea Pakistan si Bangladesh cu 1000 de functionari in timp ce ei astazi au un numar enorm de functionari, coruptia este in floare iar violurile la ordinea zilei.India ar face bine sa vada ce masuri au luat britanicii impotriva sectelor periculoase, a violatorilor si banditilor si sa le aplice pentru ca armata si politia indiana au de 10 ori mai multe efective decat au avut britanicii.
Iata cum explica Yusuf al Qaradawi,un imam arab, bunastarea Occidentului,comparativ cu lenea de azi a arabilor : Pe la mijlocul anilor ’70 m-am dus in Germania. Am ajuns acolo dimineata.
L-am intrebat pe soferul care m-a adus de la aeroport de ce sunt strazile atat de goale in Germania si nu sunt pline ca la noi in tarile arabe. Atunci, acesta mi-a raspuns:
„– Oamenii sunt acum la lucru”.
Dupa ora sapte seara, m-a adus inapoi la hotel si strazile erau goale. L-am intrebat ce se intampla de strazile sunt iarasi goale. Soferul mi-a raspuns:
„– Oamenii au venit acasa de la munca si se odihnesc acum fiindca sunt extenuati. Tot ce isi doresc acum este sa-si manance cina, sa se uite la stiri si sa se duca la culcare, pentru ca maine dis de dimineata trebuie sa se trezeasca si sa fie gata din nou pentru munca grea.”
Munca a stat la baza ridicarii Occidentului, majoritatea catedralele au fost ridicate pana in epoca descoperirilor geografice iar tarile precum Spania si Portugalia, mari puteri coloniale, care s-au bazat mai mult pe colonii si mai putin pe munca au fost depasite de tari care nu au avut colonii (tarile scandinave) sau colonii putine(Germania,Belgia). Nu putem nega jaful,masacrele si exploatarea populatiilor indigene din colonii la care mai putem adauga inclusiv problemele de mediu,dar a ignora munca si sacrificiile facute de generatiile Occidentului este o tampenie.