111freedom111@tutanota.com

14 apr. 2022, 17:28 (acum 18 ore)

către eu
Nu este asa domnule Coja,
Va dau nenumarate exemple ca evreii nu s-au supus nazistilor, contrar afirmatiilor dumneavoastra:
-revolta din SOBIBOR, lagarul nazist Sobibor, cand  aproximativ 9000 de evrei s-au rasculat si au spart gardurile, si au impuscat nazistii SS-isti, luand armament din depozitele lagarului prin conspiratie,  cateva sute, sau chiar 1000 de evrei au fost executati de gardieni, de granicerii lagarului , iar vreo 300 au reusit sa fuga in paduri la partizani. Asta s-a intamplat in 1943, iar liderul lor a fost evreul sovietic ALEXANDR PECERSKI, bunicul actualului ministru german Heiko Maas din Germania, ministrului de externe german actual.
-revolta din Auschwitz din Octombrie 1944, cand evreii care munceau la Sonderkommando au furat explozibil prin intermediul conspiratiei unor evreice care munceau in uzinele de armament, si au aruncat in aer crematoriul din lagar, unul dintre ele. Au reusit sa execute niste nazisti, sa ia niste pistoale, cativa au reusit sa fuga din lagar, iar majoritatea au fost executati de nazisti.
-Revolta din Auschwitz din Januarie 1945 , in timpul retragerii o multime de evrei au fugit, s-au ascuns, si nu au vrut sa se retraga la ordinul nazistilor, spre vest, spre Germania , deoarece sovieticii avansau tare pe front si se apropiau de Auschwitz.
-Revolta evreilor din lagarul nazist TREBLINKA, care s-a intamplat tot in anul 1943, ca si la Sobibor. Mai multe sute de evrei, majoritatea deportati din Varsovia, dupa celebra revolta de la Varsovia din ghetou,
mai multi evrei s-au revoltat si nu au ascultat ordinele nazistilor , multi au reusit sa fuga din lagar, sa treaca de sarma ghimpata, sa arunce lemne pe garduri si pe sarma plina de curent electric. Multi au reusit sa fuga din lagar.
Si in cazul Sobibor si in cazul Treblinka, dupa revolte, lagarele au fost inchise si nivelate cu buldozerul, iar restul evreilor care au supravietuit executilor sau nu s-au curentat de sarma ghimpata, sau nu au fost impuscati, au fost deportati in alte lagare naziste precum Majdanek , Auschwitz-Birkenau si altele.
Alte cazuri de revolte au fost in ghetoul din Bialostok, unde in padurile din jurul acestui oras se aflau cele mai puternice grupuri de partizani evrei-de sorginte sovietica.
Exemplele sunt mult mai numeroase.
Evreii care nu s-au putut revolta au fost cei din Ungaria, mai ales cei care aveau dizabilitati, acestia au pierit in Birkenau majoritatea.
A fost un Holocaust, sa-i spunem asa, criminal. Evreii din Ungaria au fost 100 procente, eminamente nevinovati. Despre cei din Polonia, sau alte tari nu ne pronuntam, dar despre cei din Ungaria clar si categoric, bag mana in foc ca au fost nevinovati. Nu au facut rau nimanui, erau civili, erau copii, erau persoane cu handicap, erau oameni religiosi, fie rabini fie rudele lor.
Nu putem compara cu Odessa sau alte locuri, si nici cu genocidul armean. Alt aspect pe care il argumentati este faptul ca in Ghetoul din Varsovia nu a fost o revolta, o rebeliune contra nazistilor ci a fost o balacareala intre bandele de evrei din ghetou.
Aici aveti partial dreptate, in sensul ca acei care au fost colaborationisti cu nazistii, si s-au imbogatit au intrat in conflict armat cu alte grupuri si grupulete, mai ales dupa batalia de la Stalingrad cand evreii au inteles si ei, ca si toata Europa, ca razboiul e pierdut de partea nazistilor.
Si Mordechai Rumkovski din Lodz (Litmanstadt), a fost executat in Auschwitz tot de catre evrei, prin injunghiere, Capo maghiari, evrei, l-au omorat pentru mai multe motive: unul era ca el avea relatii printre nazisti prea inalte, si le putea lua locul lor de Capo in lagar, si al 2-lea motiv intemeiat era acela ca Rumkovski era pedofil si a abuzat sexual foarte multe evreice minore si copii in ghetou, fiind liderul ghetoului, cu o influenta economica uriasa asupra Germaniei, producea orice in acest ghetou, pantofi , haine, armament, productie importanta, pana si chiuvete si robineti.
Deci au existat episoade cand si evreii s-au batut intre ei, dar faptul ca a izbucnit o rebeliune in 1943 in aprilie in Varsovia impotriva nazistilor a fost o decizie puerila de o stupizenie incredibila. Planul lor era sa-i atraga pe polonezi in rascoala si sa ii alunge pe nazisti din zona poloneza. Doar ca in 1943 era mult prea devreme de luat astfel de decizii serioase, cand nazistii erau puternici, puteau pune cateva tancuri pe ei si revolta era terminata, ceea ce s-a si intamplat de fapt.
  Decizie stupida a fost si revolta din Varsovia inceputa in 1 august 1944, deoarece chiar daca sovieticii erau deja pe Vistula in apropiere, ei ascultau de asazisul ,,guvern,, in exil polonez de la Londra, in timp ce sovieticii nu dadeau doi bani pe acestia, ei dorind sa faca dupa razboi o Polonie comunista. Si-au instala la Lublin in POlonia un guvern comunist marioneta iar pe cei din Varsovia i-a lasat ca sa fie macelariti de nazisti, ceea ce s-a si intamplat.
Era un santaj al lui Stalin impotriva lui Churchill, care simula un soi de ,,armistitiu,, intre Germania si URSS in zona Varsoviei, cu scopul de a santaja pe aliati ca daca pretentiile sovietice nu sunt indeplinite URSS va semna un alt pact ,,Molotov Ribbentrop,, cu nemtii. Asta se intampla in 1944.
Hitler negocia la doua capete, atat cu sovieticii cat si cu americanii, mai putin cu britanicii. Hitler si Himmler, BOrmann negociau cu americanii vanzarea tehnologiei V1 si V2, a cercetatorilor si bomb7ei ato_mice  catre America, la schimb sa primeasca azil politic nazistii in Argentina pentru ei, familiile lor si alti 30.000 de nazisti de Top. Alte chestiuni care le-au vandut nazistii la americani au fost cercetarile medicale, inventia fertilizarii in Vitro comisa de Mengele,  a laserului chirurgical si altele.
Cu sovieticii negocia Hitler ca sa-i santajeze pe americani. Asa au decurs lucrurile. Faptul ca in decembrie 1944 nazistii si Himmler personal au atacat si au trecut la contra-ofensiva in Ardeni , in Belgia impotriva americanilor, a fost un derapaj de la negocierile secrete, deoarece generalii americani nu avansau pe front si ii lasau pe nazisti sa fie ocupati de sovietici. Dupa ce au contra-atacat prin surprindere, americanii au trecut la ofensiva generalizata in 1945 trecand Rinul si intrand in Germania, asa cum era si intentia nazistului Himmler.
Alt episod de negocieri intre americani si nazisti, care se derulau prin Elvetia si Suedia tari neutre, a fost ca tezarul imens al Germaniei sa fie refugiat din Berlin, in sud, in muntii Alpi , ceea ce s-a si intamplat, pentru a fi capturat de catre americani.
Dupa razboi, americanii au creat ,,Planul Marshall,, din banii luati din acest tezaur nazist.
*
Nota redacției – Eu nu am făcut decât să-l citez pe un evreu important, cu răspunderi la nivel guvernamental, amic cu Netanyahu etc. Acesta mi-a spus la un moment dat următoarele – îl citez din nou: „tinerii din Israel își întreabă părinții sau bunicii care au fost la Holocaust de ce nu s-au revoltat împotriva opresiunii naziste! De ce s-au lăsat duși la gazare ca mieii la abator! Domnule Coja, dacă prin arhivele pe care le cercetați dați de un document care să ateste o acțiune de rezistență a evreilor din lagăre, ne îmbogățim amândoi!”
Adică Yad Vashem plătește cu bani grei descoperirea unor astfel de dovezi. Țin bine minte cuvintele „ne îmbogățim amândoi”!
Altminteri, cât am putut verifica, textul de mai sus conține câteva informații false: când nemții au părăsit lagărul de la Auschwitz nu au obligat pe nimeni să vină cu ei în retragere. Tocmai asta i se reproșează lui Elie Wiesel, că a mers cu naziștii în Germania, nu a stat să fie eliberat de ruși! Mai mult, nemții le-au lăsat celor deportați hrana pentru câteva zile, până veneau rușii! Rușii, când au intrat în lagărul de la Auschwitz au avut prima grijă să golească magaziile. Abia atunci au cunoscut prizonierii evrei efectele foametei de după eliberare!…
Textul de mai sus mi-aduce aminte de mesajele trimise de evrei haluțimi din România care cereau sprijin din Occident, iar în mesajele lor se lăudau cu tot felul de vitejii: poduri aruncate în aer, trenuri deraiate etc. Serviciile de Siguranță au interceptat asemenea mesaje, iar autorii au fost deferiți justiției. S-a deschis un proces, dar venirea lui 23 august i-a salvat pe evrei de orice răspundere penală.
Trimit textul de mai sus în Israel și aștept răspunsul.
Ion Coja