De la: viorel roman
Subiect: mafia fiscala

Textul mesajului:
Romanii in laboratorul european / 4 / sunt inca neputinciosi
pentru ca acquis-ul communitar UE, codul canonic romano-catolic, la care au aderat in 2007, este incompatibil, strain de cutuma ortodoxa a devalmasiei.
Noul ministru al finanțelor, cu doctorat in occident, vrea controale „complexe”. Cu cine? Cu absolvenții de „Spiru Haret”, angajați în Primării și transferați în A.N.A.F., pe pilele?
Cu slugile politice, ce au depus jurăminte de vasalitate, parlamentarilor și șefilor de partide?
Cu cârtițele multinaționalelor, plasate in zonele de decizie unde se iau hotărâri privind controalele și modificărilor legislative?
Cu directori și șefi de servicii a căror carieră n-are nimic cu profesia ci cu servilismul față de partid și firmele care „sponsorizează”? Cu Codul fiscal, care permite furtul al TVA, impozitului pe profit și venit?
Cu Cod de procedură fiscală, scris de slugile mafiei evaziunii fiscale, care au creat mecanismele prin care deciziile de impunere pot fi contestate până la calendele grecești?
Cu actualele norme și proceduri de control care nu permit efectuarea și extinderea controlului, asigurând evazionistului timpul necesar să ascundă banii și să distrugă dovezile?
Cu Codul administrativ, care a transformat funcționarul public într-un instrument la dispoziția șefului numit politic, ce-l poate concedia și care a abrogat Legea, ce asigura stabilitatea în funcția publică și independența actului decizional?
Cu legea de combatere a evaziunii fiscale, în baza căreia nu mai poate fi condamnat nici unul care se sustrage de la plata taxelor și impozitelor, pentru că nu poate fi demonstrată premeditarea?
Cu o poliție, parchete justiție care anulează constatările organelor fiscale, legalizând furtul de la bugetul public (mii de cazuri în care taxele și impozitele n-au ajuns la buget, iar justiția considera că nimeni nu e vinovat)?
Cu diletanți, slugi politice și ale mafiei fiscale; cu o legislație care încurajează frauda fiscală; cu instituții care concurează la înfăptuirea justiției preocupate de salarii, funcții, nu la protecția banului public, care fraternizează cu infractorii, de teamă să nu piardă salariile, pensiile speciale … la buget ajunge cât e dispusă mafia fiscală …
2019 s-a colectat 3,7% din PIB (42,699 mld., din 1.040,8 mld. lei) … 2013, era 17,6%… pierdere de 8,5 miliarde €… Soluția e taxarea inversă la TVA, plăților între firme prin conturi bancare și impozitarea cifrei de afaceri… Mafia politică este conectată la banii proveniți din taxe și impozite (în special TVA). Și e transpartinică, ea conduce România.
Deci, până când nu vom avea o clasă politică capabilă să blocheze mecanismele de fraudă fiscală, prin lege, vom asista la farse în fața mafiei și a faptului că actuala clasă politică e, de fapt, creația mafiei fiscale. Ec. Pavel Roman / Facebook

In Lumea II, in statele greco-ortodoxe, teocrate, sarace, in curs de dezvoltare, legislativul, biserica, executivul, justitia si dreptcredinciosii considera economia paralela, neagra, die umbra de 30%, coruptia generalizata, fenomene inevitabile in confruntarea inegala cu multinationalele romano-catolice si protestante, cu metropolele imperialiste occidentale, puternic dezvoltate din Lumea I, cu state bogate, secularizate, disciplinate unde economia paralela e de 10%.

Modernizarile fara occidentalizare, adica fara unirea cu Roma, au esuat intodeauna si pretutindeni. Asta e soarta ortodocsilor moldo-valahi azi si maine in Europa / UE, la care au aderat formal si practica „Formele fara fond“ din secolele trecute si zic neputinciosi „Zicem ca ei si facem ca noi“. Dar cinci milioane de romani, majoritatea ortodocsi, s-au bajenit in occident si traiesc sub protectia Papei, sunt speranta celor de acasa in refacerea unitatii de credinta cu Roma. Numai pe aceasta cale e posibila inlaturarea clasei politice parazitare, mafiei fiscale si economiei paralele, nedrepte si apasatoare, analizate exemplar mai sus, si mai ales modernizarea, promovarea tarii in Lumea I, alaturi de Franta, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, urmase latine ale Imperiului Roman. vr

https://georgeanca.blogspot.com/2019/07/teocratia-ortodoxa.html
https://www.academia.edu/36702007/Aderarea_Rom%C3%A2niei_la_Uniunea_Europeana
https://www.academia.edu/41446974/Viorel_Roman_un_laborator_european_Romania_2021
https://www.academia.edu/38582114/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valah%C4%83
http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx

*

Nota redacției: Raiul catolic pentru care pledează dl Viorel Roman este, din păcate, tot mai puțin catolic…