Sorin
922 aprobate

george-turle@t-online.de
93.229.17.53
În răspuns la gelu.In 3 luni rusii au avansat 10km in Donbass, regiune care deja era teren pregatit de separatisti. In faza intai au luat o bataie crunta pe toata zona Kiev-IIvankin si pe toata partea de nord de la Cernihiv la Harkov, pina la granita cu Rusia.

Asta in conditiile in care au avut in majoritate armament propriu (in materie de tancuri, masini blindate, avioane si elicoptere + artileri si armament defensiv NATO (rezumandu-se la landatoare de rachete portabile. Si o inferioritate cantitativa enorma in materie de echipament fata de rusi. In urmatoarea faza au primit armament din generatiile trecute de la tarile din fostul pact de la Varsovia, iar echipamentul occidental abia acum intra si e pe cale sa intre. Adusi in situatia de a minti patetic ca planul A (ocupare, controlul Ucrainei si schimbarea regimului si inlocuirea lui cu unul marioneta) nu ar fi existat.
Era gluma aia, dar e cat se poate de reala in momentul de fata, dovedita de practica:
Inainte de invazia Ucrainei, Rusia era considerata a doua putere militara din lume. De la invazie, e considerata a doua putere militara din Ucraina.