Constituțional președintele Johannis are dreptate, premierul ” 20-20″ și președintele condamnat al Camerei Deputatilor nu au atributii în politica externă și niciun mandat din partea Președintelui ori al Parlamentului. Premierul inexistent și „facatorul” de premieri, președintele dinamita al PSD (Partidul Senilitatii Dovedite) sunt pe cale să arunce România într-o criză externă deosebit de grava și periculoasa. Aflat în situația „viitorului condamnat penal”premier al Israelului, slugărnicul și asasinul național Dragnea ține să recunoasca Ierusalimul capitala Israelului. Pe lângă faptul că nici U.E, nici Congresul SUA nu au adoptat declarația iresponsabila a președintelui american, Dragnea, trecand peste prevederile Constituția, este pe cale să distrugă munca de generatii a diplomației românești în Orientul Mijlociu și să distrugă relațiile diplomatice cu toată lumea musulmană.
Trecand peste faptul că istorisește Regatul antic al Israelului nu a avut capitala la Ierusalim și negand dreptul palestinienilor de a avea un stat independent cu capitala în Ierusalimul de Est, Dragnea este pe cale, prin gestul sinucigaș, de dragul de a scăpa de condamnare, să includa România pe harta tarilor boicotate politic, economic și diplomatic de tarile musulmane și o viitoare tinta a fundamentalismului wahabit.
Statul Israel poate avea capitala la Ierusalim cu condiția recunoașterii rezolutiilor ONU, respectiv Ierusalimul să fie capitala a doua state: Israel și Palestina care să-și împartă locurile sfinte și cu un statut aparte care să ofere libertate celor trei mari religii monoteiste. Astfel, s-ar detensiona situația în Orientul Mijlociu și s-ar putea ajunge la o reconciliere a Israelului cu lumea musulmană.
Gestul Președintelui de retragere a sprijinului „premierului manciurian” este prefect justificat.