Iohannis, despre vizita în Israel: Premierul Dăncilă a plecat fără mandat. Cine ştie ce înţelegeri secrete face Dragnea cu evreii
Publicat: (acum 47 min) // Actualizat: (acum 18 min) // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bacău, că vizita în Israel a premierului Viorica Dăncilă s-a făcut în secret, fără mandat şi îl îngrijorează secretomania cu care a fost organizată. Referitor la prezenţa lui Liviu Dragnea în Israel, Klaus Iohannis a spus „cine ştie ce înţelegeri secrete face cu evreii”.
0 0

0 1Comenteaza

„Această vizită pe care o fac premierul şi, se pare, şi preşedintele Camerei Deputaţilor în Israel, are câteva ciudăţenii. Una dintre ele este că nu au venit la discuţii, nu a plecat doamna prim-ministru cu niciun fel mandat acolo. A vorbit deci doar în numele şi pentru Guvern şi nu pentru România. Însă nu acest lucru m-a îngrijorat cel mai mult, ci secretomania în care s-a organizat această plecare. Nu am mai pomenit ca un premier al României să plece într-o vizită externă, să anunţe seara târziu înainte de plecare acest lucru fără să anunţe agenda, fără să se ştie de fapt ce caută acolo”, a spus Klaus Iohannis după ce a vizitat Aerostar-Grup Industrial Aeronautic Bacău.
„În ceea ce priveşte vizita preşedintele Camerei, mai mare secret. S-a aflat că a plecat acolo după ce a ajuns acolo. (…) Cine ştie ce înţelegeri secrete face domnul Dragnea cu evreii?! Dar după revenirea în ţară sper să aibă bun simţ să explice oamenilor ce au făcut acolo”, a mai spus Klaus Iohannis.
Când presa l-a informat că, potrivit comunicatului de presă emis de Guvern, liderul PSD Liviu Dragnea a vorbit, în cadrul întâlnirii cu preşedintele Israelului, despre „accelerarea consultărilor interne cu privire la relocarea Ambasadei României la Ierusalim”, preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat: „Îmi imaginez că domnul Dragnea a vorbit în faţa oglinzii şi s-a consultat”.
Delegația română aflată în vizită oficială în Israel, din care fac parte președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea, prim-ministrul Viorica Dăncilă și ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleșcanu, a fost primită joi de către președintele Statului Israel, Reuven Rivlin. Liderul PSD Liviu Dragnea a vorbit, în cadrul întâlnirii, despre „accelerarea consultărilor interne cu privire la relocarea Ambasadei României la Ierusalim”.
În cadrul discuțiilor purtate cu acest prilej au fost evocate legăturile tradiționale de prietenie dintre cele două țări, consolidate pe parcursul a 70 de ani de relații diplomatice neîntrerupte. A fost evidențiat, totodată, nivelul excelent atins, în prezent, în cadrul cooperării dintre România și Statul Israel, anunţă Guvernul într-un comunicat de presă.
Oficialii români au arătat că „aprofundarea cooperării cu Israelul constituie o prioritate a țării noastre și au reiterat dorința de a se realiza noi pași spre o dimensiune strategică a relației româno-israeliene”.
Situația de securitate din regiune a ocupat un loc important pe agenda discuțiilor, realizându-se un schimb substanțial de opinii cu privire la conflictul din Siria, evoluțiile din dosarul nuclear iranian, situația din Golful Persic și lupta împotriva terorismului, se mai arată în comunicat.
„Președintele Camerei Deputaților a vorbit despre accelerarea consultărilor interne cu privire la relocarea Ambasadei României la Ierusalim. Președintele Statului Israel a salutat această decizie. În context, prim-ministrul român a informat partea israeliană că Guvernul a propus viitorul ambasador al României în Statul Israel, decizia de numire a acestuia aparținând președintelui”, potivit comunicatului de presă transmis de la Palatul Victoria.
O temă specială pe agenda întrevederii a fost evidențierea rolului comunității israelienilor originari din România la edificarea Statului Israel modern, precum și la consolidarea relațiilor între cele două state.

*

Klaus Iohannis a declarat vineri că îi retrage încrederea prim-ministrului Viorica Dăncilă.

CHIȘINĂU, 27 — Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a cerut astăzi demisia șefului Guvernului, Viorica Dăncilă, declarând că ea „nu face față acestei poziții”, scrie presa din țara vecină.
Declarația a fost făcută la scurt timp după ce prim-ministrul Dăncilă a anulat întâlnirea care urma să aibă loc la Palatul Cotroceni.

„Ar fi trebuit să am o întâlnire cu doamna Dăncilă. Nu s-a mai ținut. Întâlnirea urma să aibă ca temă conflictul dintre Guvern-PSD și BNR”, citează digi24.ro.

Potrivit președintelui român, calitatea principală a BNR este independența ei față de Guvern și față de alte autorități, iar PSD pune sub semnul întrebării această independență. BNR nu poate să fie acaparat de PSD, trebuie să rămână independent.

Totodată, Klaus Iohannis a declarat că aşteaptă explicaţii de la premier şi pentru vizita din Israel, în care aceasta ar fi plecat fără mandat din partea sa.

Președintele trebuia consultat în legătură cu memorandumul secret privind mutarea ambasadei la Ierusalim, a punctat acesta. Însă, potrivit șefului statului, Dăncilă a preferat să executele ordinele de la partid. Eu retrag încrederea doamnei Dăncilă.

„Retrag încrederea doamnei Dăncilă. După cum am spus, pe 29 ianuarie Guvernul a fost învestit. Au trecut trei luni, după care pot să trag o concluzie — doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru a României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea solicit public demisia doamnnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru a României”, a declarat Iohannis, citat de stiripesurse.ro

Read more: https://sputnik.md/world/20180427/18842628/iohannis-demisie-dancila.html