Victor Grigor
225 aprobate

grigor.victor@yahoo.com
82.78.94.173

 

În răspuns la Shadow.

1.Slavii au pustiit in mai multe randuri provinciile altadata integral tracofone, dar invazia din 602 ( in care ei erau subordonati avarilor) a fost nimicitoare pentru centrele urbane din Balcani. In afara de capitala si alte doua sau trei orase mari n-a scapat nici niciunul: Sardica, Naissus, Salona, Scupi, Durostorum, Bononia,Tomis etc.Dupa aceasta data nu se mai consemneaza toponime trace autentice de genul:Priscopera,Dardapara, Bregendaba, Kesdupara, Burtudizos, Pulpudeva, Zaldapa. Deasemenea, hidronimele sunt grav alterate de fonetismul slav, in caz ca nu sunt inlocuite cu nume slave( Bistrita din Macedonia, Morava din Dacia Aureliana, Dambovita din Muntenia de azi). Antroponimele trace, intalnite chiar si la nepotii lui Vitalian sau in familia lui Iustinian, inceteaza de a mai fi utilizate_ Boraides,Brucentius,Tzitta,Zimarchos,Ziper etc., semn clar al disparitiei ultimelor enclave tracofone dupa dislocarea masselor rurale in urma distrugatoarei invazii barbare , in special, datorita asezarii slavilor in zonele deschise si fertile .Reconversia agro-pastorala a latinofonilor din fostele centre urbane, peste tot in fostele provincii dunarene, a condus nu numai la disparitia oricaror dialecte celtice , tracice sau illire, ci si la disparitia treptata a vorbitorilor limbilor romanice formate pe temiul latinei populare.

2. Dumneavostra negati caracterul slav al limbilor bulgara, sarbo-croata, slovena, sau sustineti ca locuitorii Peninsulei Balcanice sunt astazi doar urmasii slavilor care au exterminat toata populatia gasita de ei aici? Lingvistica si genetica ne spun clar ca limbile respective sunt slave si ca urmasii slavilor cotropitori constituie cel mult 7-8% din locuitorii acestei zone.

3. Ideea ca Romanii au exterminat popoarele cucerite este infirmata nu doar de sursele documentare sau arheologice , ci si de studiile genetice facute pana acum.

4.Credeti intr-un complot mondial indreptat impotriva tracilor?

5.Din ce surse ati aflat ca populatia din Noricum a fost exterminata de germanii invadatori? Din „Vita Severini”? Mai cititi-o odata. Din Savescu si Roxin? Nu-i mai cititi niciodata, pentru o viată mai sanatoasa! Daca noi vorbim limba dacilor, asa cum insinuati dvs., cum se face ca nu intelegem niciun antroponim sau toponim dacic sau tracic din cele aprox. doua mii cunoscute? Cum se face ca nu pricepem cu ajutorul limbii noastre materne ce inseamna Sarmisegetusa, Burebista, Pelendava, Burtudizos, Boraides, Zemarchos, Dytubistos, Rolisteneas, Istros, Zaldapa etc.? Daca dvs. stiti, spuneti-ne si noua, ca sa credem si noi!

6. Istoria se face, ca orice alta stiinta, prin cercetare COMPLETA, PERFECTA si FARA IDEI PRECONCEPUTE. Daca nu avem posibilitatea cunoasterii perfecte, complete si lipsite de prejudecati a unor evenimente trecute, putem sa incercam macar sa nu contrazicem, prin incultura sau reaua noastra vointa, faptele biologice, arheologice si lingvistice clare pentru orice specialist in aceste discipline Discordia este fructul amestecului unor neaveniti intr-un domeniu in care nu au calificarea necesara pentru a se pronunta.