Ce au avut de spus românii din diasporă ex-regelui nostru?

2016-08-07T23:22:50+03:007 august 2016|Textele altora|

Ex rege Mihai, go home!

Renunțați la încercările de a relua un tron pe care atât Dvs cât și tatăl Dvs l-ați degradat prin ușurință și superficialitate în domnie.

Forget about Romania and Romanians! Go home to Switzerland!

Niciunul din marii trădători de neam dinaintea Dvs n-a adus țara într-un dezastru mai mare decât acela pe care l-ați adus Dvs la 23 august 1944 prin incompetență și iresponsabilitate. L-ați arestat pe Mareșalul Antonescu într-un moment crucial al istoriei, când avea adeziunea partidelor pentru a încheia un armistițiu cu URSS, într-un moment când obținuse condiții favorabile de la Stalin. Apoi ați oferit țara fără condiții! Ca urmare, sovieticii au făcut cu România tot ce au vrut, au adus o mizerie materială și morală care a durat o jumătate de secol. Pentru aceasta sunteți foarte vinovat!

Zeci de mii de români au murit în închisori sau și-au pierdut sănătatea, familia și prietenii; sute de mii și-au pierdut agoniseala, situația socială, echilibrul moral și rosturile vieții pe care strămoșii, din generație în generație, de sute de ani, prin lupte epocale și victorii strălucite, le-au înjghebat sub conducerea unui lung șir de voievozi admirabili și a doi regi excelenți, Carol I și Ferdinand I. A trebuit să veniți Dvs pentru ca toate aceste realizări să dispară în întuneric și samavolnicie din pricina actului nesăbuit pe care l-ați comis la 23 august. Și pentru toate aceste fapte nici măcar nu v-ați cerut iertare, nici de la Țară, nici de la Neam.

Nu există nicio garanție că, dacă reveniți printre români, nu veți fi judecat, așa cum preconizează mulți, pentru cel mai teribil act de trădare comis în istoria mult încercatei Românii.

Ați venit la New York cu ajutorul unei frizerițe îmbogățite și a unui așa zis „doctor în drept”, un fumist. Numai faptul că vă asociați cu astfel de oameni arată că nu v-ați schimbat. Așa cum la 23 august ați fost ajutat de invertiți sexuali și curve de lux, așa acum veniți la New York la nivel de salon de coafură și impiegat cu aere de „doctor”.

Nu ați dat nici un pic de educație românească celor cinci fete pe care doriți să le acceptăm ca prințese române. Unde ați mai pomenit prințese române care nu știu românește decât ca pe vremea fanarioților? Una din ele e descrisă în reviste occidentale ca „la poulpeuse” datorită îmbrățișărilor ei voluptoase. Ea circulă prin Europa însoțită de boy-friend. Prințesa română cu boy-friend! Numai Dvs puteați concepe așa ceva. Și asta fiindcă ați fost conceput, la rândul Dvs, de un tată detracat!

Destul, Domnule de Hohenzollern! Opriți-vă! Go home! You are better off in Switzerland than in Romania!

 

New York, aprilie 1991

Șerban Andronescu

*

Nota redacției: Dl Șerban Andronescu a fost unul dintre cei mai serioși reprezentanți ai exilului politic românesc. Om informat, echilibrat, intransigent… Nu poate fi ignorat punctul său de vedere!

12 Comments

 1. Puscasu Vlad 9 august 2016 la 3:59 pm - Raspunde

  cei care-l critica azi pe MS Regele Mihai in Germania, in Occident si America sunt pacepistii si CIA-istii ieftini care l-au tradat pe Ceausescu, Romania, conturile comertului exterior, care au infometat pe EMBARGO international Romania in anii80 folosindu-se de ,,radio europa libera,, fostii legionari frustrati ca nu le mai iese nimic in occident, sau israelienii care asteapta moartea Regelui ca sa-l acuze din sicriu de crime fasciste in ,,holocaust,, sa mai STOARCA STATUL ROMAN DE NISTE BANI FURATI de la poporul roman. Deoarece mortul ,,nu mai poate vorbi,, nu-i asa? si nu se mai poate apara. De aceea spun ca principesa MARGARETA este total naiva ,dezinformata si rupta de realitate casatorindu-se cu acel ,,duda,, pionul lui Dan voiculescu omul israelienilor(niels snecker, pavel abraham, bogdan chirieac si altii)

  https://www.youtube.com/watch?v=NAYVDHrvvjo

  • surena 10 august 2016 la 2:59 pm - Raspunde

   Duda s-ar parea ca este ofiter acoperit si are un rol cheie in demolarea increderii romanilor in ideea de monarhie si in discreditarea membrilor Casei Regale. De fapt am putut vedea SRI la lucru in cazul lui Marian Munteanu si cum acesta a fost discreditat : ca e monarhist, legionar, ultraortodox,ultranationalist, omul lui Iliescu si in final colaborator al securitatii.Cred ca aveau pregatita si intoxicarea ca e putinist si fost colaborator al KGB-lui.
   Monarhia nu are suport pentru ca de 23 de ani SRI a tot lucrat sa discrediteze si sa manipuleze opinia publica impotriva nu numai a lui Mihai, Carol al II-lea, dar si a lui Carol I si Ferninand. A reaparut pe tapet falsurile grosolane si ascunderea adevarului privind Rascoala din 1907, trenurile regelui din 1947, tradarea de la 23 August,minimalizarea rolului jucat de monarhie in istoria Romaniei si multe alte lucruri.
   SUA,M.B,Rusia au multumit regelui pentru rolul jucat in evenimentele dificile din Al Doilea Razboi Mondial, chiar l-au decorat. Veterani americani sau germani au multumit regelui pentru tratamentul de care au beneficiat in Romania ca prizonieri. In schimb aici este ridiculizat, improscat cu noroi si se uita faptul ca la prima vizita in Romania, regele a scos in strada milioane de romani iar discursul regelui din Parlamentul Romaniei in 2011 a fost singurul discurs memorabil in ultimul veac, dupa cum spunea Stelian Tanase recent la o emisiune tv.

 2. Puscasu Vlad 9 august 2016 la 3:54 pm - Raspunde

  Adio fascismului in Europa, bravo Regelui Mihai ca am fost cu aliatii, insa azi avem nevoie de Republica nationalista si un nou Ceausescu, pentru emanciparea poporului romanesc. Monarhia nu are suport popular in Romania nici macar 3 procente, niste ONG-uri fara nici o sansa.Nu avem noi timp de pierdut astazi! Avem nevoie de un ION COJA, de un nou partid puternic si patriotic, si de un nou Ceausescu in Republica noastra sfanta.

  https://www.youtube.com/watch?v=NAYVDHrvvjo

 3. Puscasu Vlad 9 august 2016 la 3:52 pm - Raspunde

  bravo Regelui Mihai pentru actul de la 23 august 1944, ca ne-am eliberat Ardealul sfant de sub jugul fascist al lui Horty si Hitler, insa azi din pacate Monarhia nu mai are nici un suport popular si nici o sansa din cauza acestui ,,radu duda,, si altora ca ei.
  https://www.youtube.com/watch?v=NAYVDHrvvjo

 4. Tache Mache 9 august 2016 la 12:25 am - Raspunde

  O analiza foarte buna, scrisa de fostul prim-ministru Victor Ponta si care merita cunoscuta de cat mai multa lume.

  ROMANIA – PERSPECTIVA REGIONALA SI GEOSTRATEGICA
  2015 – UN AN FOARTE BUN / 2016 – UN AN FOARTE RAU / 2017 – PROVOCARI SI PERICOLE MAJORE PENTRU TARA NOASTRA
  Am pornit de la o analiza publicata pe site-ul „Forbes” cu titlul „Nimeni nu mai vorbeste de Marea Neagra!”. Si am decis sa vorbesc eu, despre Romania – care este si va ramane la Marea Neagra!
  Pentru a face o analiza rationala este necesar sa fie consemnate datele si evenimentele cele mai importante si relevante in mod obiectiv. In final insa trebuie sa acceptam o concluzie – dupa cativa ani de stabilitate si predictibilitate Regiunea Marii Negre (si implicit Romania) se afla intr-o situatie de o volatilitate si periculozitate fara precedent in ultimii 25 de ani! Este prima data cand tara noastra nu are practic NICIUN vecin regional „prieten” cu care sa dezvolte o strategie comuna si se bazeaza doar pe Parteneriatul Strategic cu SUA! E pregatita Romania pentru asta?
  Sa vedem intai principalele evenimente geostrategice din 2015/16/17:
  2015 – REGIONAL SI STRATEGIC
  1. Finalizarea lucrarilor la Scutul Antiracheta construit de SUA la Deveselu si operationalizarea primei escadrile romanesti de Avioane Multirol F16. Se fac planurile pentru ca la Summitul de la Varsovia sa fie aprobate baze militare si dislocari masive de trupe NATO in Polonia, Tarile Baltice si Romania;
  2. Vizita oficiala la Bucuresti a Presedintelui Turciei (care in discutiile purtate cu Presedintele si cu Prim-Ministrul Romaniei a reiterat parteneriatul strategic);
  3. Lansarea Initiativei Trilaterale „Romania – Bulgaria – Serbia”, sub numele de „Grupul de la Craiova” (cu principii de functionare similare „Grupului de la Visegrad”). S-au stabilit intalniri bianuale intre sefii de Guvern din cele 3 tari pentru coordonarea actiunilor politice;
  4. Sedinta comuna la Constanta a Guvernelor din Romania si Moldova cu decizii privind sprijinul pentru stabilitate democratica si integrarea europeana a Republicii Moldova;
  5. Romania accepta (desi s-a opus) principiile si numarul propus de Comisia Europeana privind relocarea refugiatilor si sprijina Acordul Turcia – UE;
  6. Romania sustine negocierile privind ramanerea Marii Britanii in cadrul UE (cu statut special privind migratia si protectia sociala – chiar daca acestea ar afecta comunitatea romaneasca din UK);
  7. Romania militeaza si primeste promisiuni privind intrarea in Spatiul Schengen si ridicarea MCV;
  8. Guvernul de la Budapesta saluta alegerea in Romania a unui presedinte de alta etnie decat cea romaneasca (cu masiv sprijin electoral din partea comunitatii maghiare din Romania) si considera ca relatiile „tensionate” avute cu Guvernul social-democrat de la Bucuresti vor fi astfel schimbate;
  9. Ucraina primeste sprijinul Romaniei pentru pastrarea integritatii teritoriale si pentru integrarea europeana.
  10. Austria – principalul investitor in Romania ( in special in sistemul bancar) si un factor de sprijin in UE pentru interesele noastre comune, placa turnanta intre tarile membre din Estul si Vestul Uniunii
  2016 – REGIONAL SI STRATEGIC
  1. Summitul NATO de la Varsovia se incheie fara nicio decizie privind Romania – se aproba doar dislocarea de trupe NATO in Polonia si Tarile Baltice. In Romania este posibil un batalion international (la care insa nu a anuntat deocamdata nicio tara participarea) – constructia unei flote NATO la Marea Neagra se amana pe termen nedefinit. In 2016 nu exista nicio investitie, majora sau minora, in capacitatea de actiune a Armatei din Romania;
  2. Presedintele Turciei urmeaza sa efectueze prima vizita oficiala in Rusia (declarand ca „la discutiile cu prietenul meu Vladimir cred ca se va deschide o noua pagina in relatiile bilaterale”);
  3. Nu mai are loc nicio intalnire a Trilateralei Romania – Bulgaria – Serbia (din motive necunoscute). La vizita la Sofia a Presedintelui Iohannis are loc un incident diplomatic in sensul in care Premierul Borisov anunta public refuzul de a participa la proiectul unei flote NATO in Marea Neagra si dorinta Bulgariei de a avea relatii „constructive” cu Rusia. In Serbia Premierul proeuropean Aleksandar Vucic face o vizita la Moscova si anunta ca relatiile istorice cu Rusia sunt esentiale;
  4. Nu mai are loc nicio intalnire de inalt nivel cu liderii din Republica Moldova (Premierul Ciolos va merge posibil pe 27 August). Nu se aloca imprumutul promis Moldovei in 2015, in sondajele de opinie pentru alegerea presedintelui pe primul loc se afla Igor Dodon (om politic care se manifesta public pro-Rusia si anti-UE) si Partidul Socialistilor (pro-Rusia);
  5. Romania nu mai are nicio pozitie (nici pro, nici contra) fata de Planul de relocare a refugiatilor. Acordul Turcia – UE practic este in pragul esecului (deoarece UE nu isi poate respecta angajamentul de a ridica vizele pentru cetatenii turci);
  6. In Marea Britanie se voteaza prin referendum iesirea din Uniunea Europeana. Premierul Cameron (vehement anti-Rusia) este inlocuit. Nu exista niciun fel de elemente concrete privind dreptul la libera circulatie si la munca al cetatenilor romani in viitor in cadrul Marii Britanii;
  7. Discutia despre intrarea Romaniei in Spatiul Schengen si ridicarea MCV este pur si simplu scoasa total de pe agenda romaneasca si europeana. Nu mai exista niciun termen concret sau conditii in care aceste decizii vor fi luate;
  8. Ministrul de Externe al Ungariei afirma pe 2 August 2016 ca „noi nu avem sentimente negative fata de Rusia, nu cred ca Rusia reprezinta un risc pentru Ungaria”;
  9. Relatiile Romaniei cu Ucraina nu trec dincolo de declaratii diplomatice standard. Nu exista niciun acord sau colaborare institutionalizata in domeniul politic, economic, militar. Subiectul privind anexarea Crimeei de catre Rusia dispare total de pe agenda europeana sau internationala. Olanda respinge prin Referendum Acordul de asociere al Ucrainei la UE. Reincep actiunile militare in Republicile separatiste din Estul Ucrainei si situatia economica este din ce in ce mai grava.
  10. Austria are un candidat la functia de Presedinte si un Partid radical aflati in mare ascensiune si cu un sprijin politic si popular urias!
  2017 – REGIONAL SI STRATEGIC
  1. Evolutia relatiilor Turcia – Rusia este esentiala pentru situatia din Marea Neagra;
  2. Alegeri prezidentiale in Bulgaria si Serbia, la fel in Franta;
  3. Alegeri parlamentare in Germania;
  4. Politica regionala a viitoarei Administratii SUA (Clinton / Trump) urmeaza a fi definita;
  5. Noul Guvern care se va forma la Bucuresti dupa alegerile din Decembrie 2016 urmeaza sa isi stabileasca politicile regionale si de securitate.
  Este pregatita Romania pentru anul 2017? Raspunsul meu este categoric – NU!
  1. Este prima data dupa 1989 cand Romania nu are practic niciun prieten in Regiune (si nici perspective in acest sens), prima data dupa 2008 cand Rusia se afla in ofensiva diplomatica (si chiar militara in Siria si Ucraina) in Regiunea Marii Negre;
  2. Toate energiile nationale sunt concentrate in batalia politica interna pentru alegerile care urmeaza sa stabileasca noul Guvern pentru perioada 2016-2020;
  3. Lipsa totala a resurselor umane care sa poata elabora si aplica o strategie pe termen mediu si lung – „epurarile” facute in 2015-16 in cadrul elitelor politice, economice, de media si sociale sunt comparabile ca numar si impact doar cu anii 1950-60, cand batalia pentru acapararea puterii pe plan intern de catre PCR cu sprjinul URSS a „masacrat” o generatie intreaga de lideri);
  4. Un Presedinte total nepregatit pentru politica geostrategica si care, realizand lipsa de capacitate si viziune, prefera absenta totala de initiative concrete in acest domeniu;
  5. Parlament si Partide politice decredibilizate de atacurile permanente si de invinovatirea generalizata din partea mass-media / societate civila / procuratura. Din acest motiv se prefera pragmatic emiterea de opinii oficiale „sablon” in domeniul politicilor de strategie regionala si se evita total dezbaterea sau aderarea la orice alte idei care ar putea fi imediat acuzate de „deviationism” de la dogma oficiala;
  6. O batalie interna aproape deschisa intre Serviciile de Informatii si institutiile de justitie (law-enforcement). O media complet polarizata si partizana, o societate civila acaparata aproape in totalitate de ONG uri „talibane” construite si finantate pe filiera „Soros” si care acum doresc puterea politica prin infiltrarea de ministri in Cabinetul „tehnocrat” sau de candidati in Partidele Anti-sistem (tipul „Movimento 5 Stelle” sau „Podemos”)!
  Concluzia: cand o tara este distrusa „pas cu pas” din interior si se afla inconjurata doar de vecini „neprieteni”, intr-o regiune si un continent aflate in crize fara precedent, viitorul sau arata sumbru. Poate reusim noi sa ne trezim in acest moment extrem de negativ – si poate reusim sa facem mai mult decat sa spunem resemnati ca avem „ghinion”!

  https://www.facebook.com/victor.ponta/posts/1216495188390366

 5. Puscasu Vlad 8 august 2016 la 12:59 pm - Raspunde

  Regele Mihai e mort si istorie! Bravo lui pentru actul de la 23 august 1944, ca am fost cu aliatii si ne-am eliberat Ardealul sfant de sub jugul fascist al lui Horty si Hitler!

  Insa urmasii lui sunt niste oameni fara nici o putere si influenta, iar asazisa casa regala este total compromisa si fara suport popular. MONARHIA astazi este si va ramane o pierdere de vreme.

  Noi avem nevoie de un nou Ceausescu puternic, care sa ridice Patria noastra, sa reabiliteze actul de la 23 august si sa ceara despagubirile lui Merkel pentru crimele naziste din Romania la Ip Trasnea impotriva romanilor nostri!

 6. surena 8 august 2016 la 9:49 am - Raspunde

  D-ul Andronescu nu este obiectiv in acest mesaj, sincer de la un fost academician aveam pretentii mai mari decat o insiruire de acuzatii si atata venin. Acuzatii si calomii o poate face orice tanti din piata . Este mult mai greu sa aduci dovezi in sprijinul acuzatiilor din aceasta cauza a si aparut actor probat acionem . Este interesant ca in Roma antica a aparut acest principiu dupa ce calomierea fara temei a unor persoane luase o mare amploare. E o vorba romaneasca pe care romanii din exil se pare ca o uita: dupa razboi se gasesc multi viteji . Avand in vedere ca a si decedat ma opresc cu comentariile, dar vreau sa fac o mica paralela. Pe tronul Ungariei sunt cativa regi mari: Carol Robert de Anjou, Sigismund de Luxemburg si Mathias Corvin care, cel putin la inceputul domniilor, nu prea stapaneau limba maghiara, dar nu am auzit niciun maghiar sa-i vorbeasca de rau.

 7. Calin Kasper 8 august 2016 la 8:10 am - Raspunde

  Tradare sa fie, dar s-o stim si noi! Ori Mihai de Hohenzollern tace. Nu cred ca va spune vreodata adevarul. Nu are tinuta neceara ca s-o faca! Pentru a avea curajul adevarului, e nevoie de un om cu coloana vertebrala. De asta il las in plata Domnului si pun o intrebare colaterala. De ce la romani se spune despre un tradator ca e „coada de topor”?

  Exista o legenda cu o padure, in care a intrat un topor. Un frasin tanar, speriat, da stirea mai departe, care ajunge la un stejar batran. Acesta linisteste confratii, fiindca, zicea el, toporul singur nu este primejdios. Dupa o vreme, frasinul anunta iar: toporul a primit o coada de lemn! Ei, zice stejarul, abia acum, cand un madular de-al nostru s-a pus in slujba toporului, situatia a devenit serioasa.

  Adanca este intelepciunea romanului.

  • surena 9 august 2016 la 1:37 pm - Raspunde

   Care adevar ? Ce este adevarul dupa dvs.? Nu cumva Neruda avea dreptate cand spunea ca „adevarul este ca nu exista adevar”?

  • Puscasu Vlad 9 august 2016 la 4:06 pm - Raspunde

   dar pe Hitler l-a intrebat cineva de ce ti-a furat Ardealul de nord in 1940 dandu-l ungurilor si lui HOrty, care a facut din Ardeal o groapa comuna la Ip Trasnea Huedin Moisei? MS Regele Mihai a facut bine ca a luat actul de la 23 august 1944 in propriile maini, ca altfel nu se putea, iar daca conditiile au fost proaste iar romanii de pe frontul din Moldova au cazut in siberia in lagare, este si vina maresalului Antonescu care s-a crezut buricul pamantului( chiar si ,,horia sima,, a subliniat asta!!), si nu a luat nici o masura pentru ca Romania sa poata ateriza si sa aiba O SOARTA si viata si dupa razboiul mondial!!

   Ruperea frontului la Iasi-CHisinau ,dezorganizarea, represiunea lui Antonescu sunt si vina maresalului nu doar graba de la 23 august 1944 pentru a nu fi prea tarziu pentru ….a mai avea un armistitiu cu aliatii, altminteri ne ocupau tara ,iar URSS-ul avea granita cu Romania la FOCSANI in 1945 dupa razboi pana astazi….. asta ai fi vrut dumneata, legionarii, maresalul Antonescu? Sa luptam de partea lui Horty si Hitler pana la capat, sa ne duca in Siberia toata Moldova stalin pana la Focsani, si Maramuresul sa-l ocupe URSS-ul, doar de dragul lui Hitler, care juca si el la cacialma cu Stalin( a se vedea pactul de la Varsovia din august 1944 intre rusi si nemti impotriva rebeliunii poloneze) pana la finalul razboiului? Pactul Ribbentrop molotov nu a fost rupt decat in 1945 cand Germania a fost ocupata de URSS, Hitler negocia in secret cu Stalin pana la finalul razboiului.

 8. Georgeta Lukacs 7 august 2016 la 10:43 pm - Raspunde

  Unde-s monumentele multor patriotii romani ,care si-au sacriificat viata in momente de rascruce pentru poporul roman?Falsi eroi se impun fortat romanilor , desi nu sunt sustinuti de fapte reale!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top