anonim
12 aprobate

adizglobiu@gmail.com
86.120.171.105

 

În răspuns la caroline gunderode.

Tatal meu a avut o colectie de monezi bizantine transmisa din generatie in generatie de la strabunicul care a fost unul din cei mai importanti constructori din Constanta in perioada interbelica . Intrarea in catacombe era trecuta pe un act din colectia lui de planuri de la cele mai importante cladiri din Constanta incepand cu planurile Cazinoului Constanta . Toate planurile au fost furate in ziua inmormantarii strabunicului cand era dus la groapa pentru ca Securitatea nu avea cum sa intre in casa unui ofiter…. si anume in casa unui sef din directiile militare.
Inainte de moarte mi-a aratat ultima moneda ….si imi povestea cum a lucrat pentru comandamentul german la saparea acestui tunel si cum exersa limba germana cu militarii germani – la 70 de ani vorbea fluent limba germana si limba franceza. Inainte de moarte a donat Muzeului National al Marinei Romane ultima moneda alaturi de un livret militar de la 1878 de la tatal strabunicului.

*

Nota redacției – Domnule coleg, aveți amintiri interesante din familie! Vă rog să le adunați și să le faceți publice. La început pe acest site. Țin minte că tata avea un prieten „domnul Zglobiu”! O fi fost din familie?