Acesti nebuni care controleaza planeta

2022-11-22T23:45:14+02:0022 noiembrie 2022|Holocaust, Textele altora|
Acesti nebuni care controleaza planeta

Acest articol nu este o ficțiune. Se bazează pe date și fapte reale. Este o încercare de a găsi o explicație logică motivului pentru care lumea, întreaga lume pare să o fi luat razna, intrând într-o zodie neagră a patologicului și anormalității.

Desigur, cred că am auzit cu toții măcar o dată în viață, afirmația că ”evreii conduc lumea”. Dacă am ascultat mai atent acest refren pretins conspiraționist, am aflat că grupuri, familii evreiești foarte bogate, dintre care Rockefeller și Rothschild sunt cele mai cunoscute, controlează cele mai mari bănci din lume și cele mai mari trusturi de presă. Iar apoi, afirmațiile conspiraționiste par să o ia razna, căci evreii devin responsabili cam pentru toate relele din lume: războaie (pe care le finanțează prin băncile lor), guverne (pe care le ridică și le doboară prin presa controlată de ei si prin finantarea electorala a partidelor), politici publice (ei fiind principalii promotori ai curentelor neo-marxiste, ai ideilor ”corectitudinii politice”, cum sunt incluziunea socială, non-discriminarea, fluiditatea de gen, etc.). Și pentru toate astea, partizanii acestor afirmații vin cu o grămadă de dovezi, devenind aproape imposibil să găsești un domeniu relevant în viața socială, artistică, politică, economică, financiară sau medicală, fără să dai la vârf de… evrei.

Evident că apare întrebarea justificată: cum se face că un grup etnic atât de mic, ce numără doar 16-18 milioane de membrii în întreaga lume (prin comparatie, populatia Romaniei la nivelul anului 2021, era de 19,12 milioane) , să devină atât de relevant în toate domeniile și să controleze practic direcția și dezvoltarea societății actuale ?!

Sunt ei o rasă superioară, sunt mai inteligenți decât ceilalți oameni ? Sunt copii Lui Dumnezeu, au vreo înțelegere secretă cu acesta, prin care se simt îndreptățiți să conducă lumea ?

Fără a pune în sub semnul îndoielii prezența evreiască la nivelul structurilor de conducere din mai toate instituțiile sau domeniile relevante, voi încerca să răspund la cea mai arzătoare întrebare: ce anume îi face pe evrei atât de activi în zona de politici publice, de implicare în destinele Umanității ?

Răspunsul s-ar putea să fie unul care să nu placă evreilor, în special celor askenazi, însă dovezile sunt acolo și nu pot fi ignorate. Statisticile arată că bolile psihice din rândul populației evreiești askenazi, în special schizofrenia, sunt de până la 14 ori mai mari decât în cazul oricărui alt grup etnic de pe Pământ.

Ca profil psihologic, se știe că persoanele schizofrenice sunt dotate cu o inteligență peste medie, îndeosebi paranoicii care elaborează narațiuni extrem de convingătoare ce au în centrul lor persoane celui bolnav, ce face obiectul persecuției.

O analiză sociologică la nivelul tendințelor manifeste în psihicul comunităților evreiești relevă atitudini șocant de asemănătoare cu cele observate în cazul paranoicilor: aceeași atitudine egotică, suprematistă (paranoicul se află mereu în centrul acțiunii, Universul se organizează în jurul său) din care derivă victimizarea și mania persecuției, manifestată virulent sub forma acuzelor de antisemitism.

În plus, se știe faptul că schizofrenia se manifestă episodic, bolnavii fiind în genere persoane funcționale social în perioadele dintre momentele de criză.

Paranoicii aflați la limita funcționalității sunt persoane extrem de motivate, active și care dau dovadă de o mare determinare care le face să își ducă la îndeplinire planurile, istoria conservând numeroase exemple de lideri paranoici care au antrenat în planurile lor popoare întregi.

Această constatare referitoare la evreii askenazi are un caracter științific, statistic dincolo de orice dubiu, căci matematica nu minte, iar aceste cifre au făcut din populația askenazi una dintre cele mai analizate grupuri umane din punct de vedere genetic, în căutarea răspunsurilor care ar putea duce la vindecarea acestei maladii.

Prima referire la schizofrenia din rândul populației evreiești apare în Enciclopedia Iudaica, la începutul secolului trecut.

„Idioția și imbecilitatea se găsesc comparativ mai des în rândul evreilor decât în ​​rândul non-evreilor… Tipul mongol de idioție este, de asemenea, observat foarte frecvent în rândul evreilor… La evrei s-a observat că proporția de nebuni este foarte mare. Evreii sunt mai predispuși la psihoze acute de vârstă fragedă decât neevreii.” (The Jewish Encyclopaedia, Vol. VI (1904), pp. 556, 603-04)

Evreii sunt mai supuși bolilor sistemului nervos decât celelalte rase și popoare printre care trăiesc. Isteria și neurastenia par a fi cele mai importante. frecvente. Unii medici cu mare experienţă în rândul evreilor au mers chiar atât de departe încât au afirmat că cei mai mulţi dintre ei sunt neurastenici şi isterici”. (The Jewish Encyclopaedia, Vol. IX (1905), p. 225).
Citatele de mai sus nu sunt rodul imaginației înfierbântate a unor antisemiți, ele au fost citate ca atare în revists Psychiatric News, publicat de Asociația Americană de Psihiatrie. Data publicării: 25 octombrie 1972.

Dovezile că evreii sunt purtători de schizofrenie sunt dezvăluite într-o lucrare pregătită pentru Jurnalul American de Psihiatrie de Dr. Arnold A. Hutschnecker, psihiatrul din New York care l-a tratat cândva pe președintele Nixon.

Într-un studiu intitulat „Boala mintală: boala evreiască”, dr. Hutschnecker a spus că, deși nu toți evreii sunt bolnavi mintal, bolile mintale sunt foarte contagioase și evreii sunt principalele surse de infecție.

Dr. Hutschnecker a afirmat că fiecare evreu se naște cu semințele schizofreniei și tocmai acest fapt explică persecuția la nivel mondial a evreilor.

Lumea ar fi mai plină de compasiune față de evrei dacă s-ar înțelege în general că evreii nu sunt responsabili pentru condiția lor”. a spus dr. Hutschnecker. „Schizofrenia este faptul care creează la evrei o dorință compulsivă de persecuție”.

Dr. Hutschnecker a subliniat că bolile mintale specifice evreilor se manifestă prin incapacitatea lor de a face diferența între bine și rău. El a spus că, deși legea canonică evreiască recunoaște virtuțile răbdării, umilinței și integrității, evreii sunt agresivi, răzbunători și necinstiți.

În timp ce evreii atacă americanii neevrei pentru rasism, Israelul este cea mai rasistă țară din lume”, a spus dr. Hutschnecker.

Evreii, potrivit doctorului Hutschnecker, își manifestă boala mintală prin paranoia lor. El a explicat că paranoiacul nu numai că își imaginează că este persecutat, dar creează în mod deliberat situații care vor transforma persecuția în realitate.

Dr. Hutschnecker a spus că tot ce trebuie să facă o persoană pentru a vedea paranoia evreiască în acțiune este să călătorească cu metroul din New York. De nouă ori din zece, a spus el, cel care te împinge din drum va fi evreu.

Evreul speră că vei riposta în natură și atunci când o faci, își poate spune că ești antisemit”.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a spus dr. Hutschnecker, liderii evrei din Anglia și Statele Unite au știut despre teribilul masacru al evreilor de către naziști. Dar, a afirmat el, atunci când oficialii Departamentului de Stat au vrut să se pronunțe împotriva masacrului, au fost reduși la tăcere de către organizațiile evreiești. Evreimea organizată, a spus el, dorea ca masacrul să continue pentru a trezi simpatia lumii.

Dr. Hutschnecker a asemănat nevoia evreilor de a fi persecutați cu genul de nebunie în care persoana afectată se mutilează. El a spus că cei care se mutilează o fac pentru că își doresc simpatie pentru ei înșiși. Dar, a adăugat el, astfel de persoane își dezvăluie nebunia desfigurandu-se în așa fel încât să trezească repulsie mai degrabă decât simpatie.

Dr. Hutschnecker a observat că incidența bolilor mintale a crescut în Statele Unite, direct proporțional cu creșterea populației evreiești.

Marea migrație evreiască în Statele Unite a început la sfârșitul secolului al XIX-lea”, a spus dr. Hutschnecker. „În 1900 erau 1.058.135 de evrei în Statele Unite; în 1970 erau 5.868.555; o creștere de 454,8%. În 1900 erau 62.112 persoane internate în spitalele publice de psihiatrie din Statele Unite; în 1970 au fost 74.337, 02%. În aceeași perioadă, populația SUA a crescut de la 76.212.368 la 203.211.926, o creștere de 166,6%. Înainte de afluxul de evrei din Europa, Statele Unite ale Americii erau o națiune sănătoasă mintal. Dar acest lucru nu mai este adevărat.

Dr. Hutschnecker și-a fundamentat afirmația că Statele Unite nu mai sunt o națiune sănătoasă din punct de vedere mintal, citându-l pe dr. David Rosenthal, șeful laboratorului de psihologie de la Institutul Național de Sănătate Mintală, care a estimat recent că peste 60.000.000 de oameni din Statele Unite suferă de o formă de „tulburare a spectrului schizofrenic”. Menționând că dr. Rosenthal este evreu, dr. Hutschnecker a spus că evreii par să fie mândri în mod pervers de răspândirea bolilor mintale.

În prezent, statisticile arată că la nivelul anului 2021 SUA are populația cu cel mai mare număr de schizofrenici din lume, un procent de 0,47%, aproape dublu față de media la nivel mondial !

Dr. Hutschnecker a spus că cuvântul „schizofrenie” a fost dat bolilor mintale de dr. Eugen Blueler, un psihiatru elvețian, în 1911. Înainte de acea perioadă, era cunoscut sub numele de „dementa praecox”, numele folosit de descoperitorul său, dr. Emil Kraepelin. Mai târziu, potrivit dr. Hutschnecker, aceleiași boli i s-a dat numele de „nevroză” de către dr. Sigmund Freud.

Simptomele schizofreniei au fost recunoscute aproape simultan de Bleuler, Kraepelin și Freud într-un moment în care evreii se mutau în clasa de mijloc bogată”, a spus dr. Hutschnecker. „Anterior, ei au fost ignorați ca entitate socială și rasială de către medicii din acea epocă. Au devenit importanți clinic când au început să se amestece cu neevreii”.

Dr. Hutschnecker a spus că cercetările dr. Jacques S. Gottlieb de la Universitatea de Stat Wayne indică faptul că schizofrenia este cauzată de deformarea proteinei alfa-două-globuline, care la schizofrenici are formă de tirbușon. Proteina deformată este aparent cauzată de un virus pe care, crede dr. Hutschnecker, evreii îl transmit neevreilor cu care intră în contact. El a spus că, deoarece cei descendenți din popoarele vest-europene nu și-au construit o imunitate la virus, sunt deosebit de vulnerabili la boală.

Nu există nicio îndoială în mintea mea”, a spus dr. Hutschnecker, „că evreii au infectat poporul american cu schizofrenie. Evreii sunt purtători ai bolii și aceasta va atinge proporții epidemice dacă știința nu dezvoltă un vaccin care să o contracareze”.

Un evreu învață, ca parte a studiilor sale de Talmud, că crimele împotriva neamurilor, cum ar fi genocidul, uciderea în masă, abuzul asupra copiilor etc. sunt considerate servicii sfinte pentru Dumnezeu. Biblia și Talmudul, cărțile sfinte ale urii, care ordonă tinerilor evrei nevinovați să urască, să ucidă, să înșele, să alunge, să jefuiască neevreii în numele lui Dumnezeu. Acest lucru lasă nu numai o adâncitură asupra structurii lor mentale, dar le transformă sufletul într-o deformare spirituală purulentă.

Ei trăiesc și lucrează împreună cu non-evrei în comunități din întreaga lume, placându-și vecinii neamuri, bucurându-se de cultura lor și chiar uneori îndrăgostindu-se de membrii goyim de sex opus. Cu toate acestea, din cauza legii stricte și a restricțiilor (bazate pe puritatea rasială) impuse lor, ei sunt forțați să crească și să se dezvolte într-o lume în care învață abilitățile de a respecta o singură poruncă și de a trăi o viață dublă. Dilema cu care se confruntă evreul obișnuit este că trebuie să se supună interpretării de către Rabini a legilor lui Dumnezeu.

Ei au educat mințile tinere ale națiunii evreiești să disprețuiască, să subjugă, să privească cu dispreț și chiar să urască lumea neevreiască. Nerespectarea acestor porunci sfinte are ca rezultat, așa cum sunt învățate, o pedeapsă severă din partea lui Dumnezeu. Acest lucru trebuie să aibă ca rezultat o aberație mentală în rândul comunității evreiești.

Pacienții urâți de exemplu ai acestei boli mintale grave, care îi afectează pe evrei, sunt neo-conservatorii Americii care par să se bucure să ducă războaie în Orientul Mijlociu.

 Va urma…

surse:

https://www.haaretz.com/2013-11-26/ty-article/.premium/ashkenazi-gene-increases-schizophrenia/0000017f-e04b-d75c-a7ff-fccfa3e10000

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7973467/

https://ourworldindata.org/grapher/share-of-population-with-schizophrenia?tab=table

https://debatepolitics.livejournal.com/305172.html

Evreii sunt predispusi la schizofrenie

2 Comments

 1. Buta Dumitru 23 noiembrie 2022 la 7:06 pm - Raspunde

  Principii cu scop comun dar cu metode diferite ale celor două regimuri: COMUNISM ȘI N.O.M.

  Mai are sens să ne reamintim prorocirea lui Marx? “Comunismul va apărea în cel mai dezvoltat stat din lume, acolo unde se adună cele mai mari capitaluri.”
  Globalismul, de fapt comunismul în travesti, va apărea și va pleca programat din SUA, acolo unde sunt înregistrate cele mai mari corporații din lume.
  După atâtea asemenări, între Marx și apostolul său Klaus Swab, există o singură diferență: progresul industrial se făcea la Marx în numele celor exploatați, în minunata lume nouă globalistă, în numele ecologismului. Și o singură familie finanțatoare: Rotschild.
  Dacă în lucrările lui Marx religia era opiul popoarelor, în doctrina Marii resetări, ecologismul e credința și întreaga luptă se va da pentru apărarea naturii. Și fiți antene! Omul nu va mai avea mari nevoi. Lui i se va da un salariu minim, atât cât să supraviețuiască. Roboții îi vor lua locul. Lupta pentru drepturile naturii – în lucrarea șmecherului de la Davos – va lua locul luptei de clasă, tot în numele fericirii omului .
  “S-a obiectat că prin desfiinţarea proprietăţii private va înceta orice activitate şi că o lene generală va cuprinde lumea. Dacă ar fi aşa, societatea burgheză ar fi trebuit demult să piară din cauza trândăviei, căci în această societate cei care lucrează nu agonisesc, iar cei care agonisesc nu lucrează”, zicea Marx în urmă cu 180 de ani.
  Schwab continuă azi ideile: “Umanitatea se va despovăra de „poverile cotidiene,” precum sentimentele, cugetarea liberă, proprietățile, apartenența identitară.” (Nu stăpânești nimic. Și vei fi fericit pentru asta. n.a.).
  Agenda Marii Resetări ar avea, la fel ca cea a marxismului dialectic, trei componente. Prima ar viza – în viziunea lui Schwab – o economie echitabilă “a părților interesate.”
  Marx milita pentru egalitate, dar nu la fel distribuită. A doua idee din această agendă ar fi construirea infrastructurilor verzi, iar industriile specifice să primească stimulente de la stat. Noua direcție ecologică a dezvoltării este similară revoluției permenante, gândită de Karl Marx.
  În ambele doctrine statul este “forța motrice,” vorba activiștilor cu limbă de lemn.
  A treia se referă la a patra industrializare a planetei și la nevoia omului de a fi asistat de o putere supra statală. Și Marx avea o curriculă asemenătoare, progresul mijloacelor de producție.
  Comunismul a acționat pentru un genocid parțial; eliminarea clasei explotatoare cu propaganda luptei de clasă.
  Globalismul acționează pentru un genocid planetar; eliminarea celor care nu produc dar sunt consumatori (pensionarii, asistații sociali,) Se realizează cu propaganda Pandemiei și sistemul sanitar, cu sistemul alimentaris, arme cu energie electromagnetică și cu ultrasunete.
  Comunismul a acționat pentru o singură clasă socială, clasa muncitoare.
  Globalismul acționează pentru două clase sociale. Clasa de muncitori (sclavi) și Clasa marilor companii care asigură bunurile sociale.
  Comunismul a militat pentru o cultură a proletariatului (prolecultismul).
  Globalismul militează pentru multiculturalism.
  Comunismul a reușit să înlocuiască creștinismul cu ateismul.
  Globalismul desfințează religiile planetare și introduce o singură religie New religie.
  Comunismul a instaurat proprietatea socialistă a mijlocelor de producție:Terenuri agricole,împădurite,fabrici,uzine bănci.
  Globalismul promovează la fel ca în comunism,cu excepția că propretatea va fi dată companiilor și nici locuințele nu vor mai fi ale oamenilor. Va fi așa cum a declarat Klaus Swab: “Nu veți mai avea nimic și veți trăi fericiți”
  Comunismul înă din timpul revoluției bolșevice din lipsă de spațiu suficient locuibil, obliga ca bărbații și femeile să locuiască în comun, cu bucătării comune, ceace a avut consecințe dramatice:copii nou născuți aruncați pe străzi.
  Globalizmul introduce controlul demografic prin desfințarea familiilor bărbat – femeie, înlociute cu cele LGB.
  Comunismul controla starea de spirit a populației cu securitate și a colaboratorilor săi informatori.
  Globalismul va introduce cipuri.
  În concluzie N.O.M are ca experință COMUNISMUL și este extins la o scară mondială. Principile comuniste au același scop și în N.O.M, dor modalităție de extincție la scară mondială sunt diferite.
  Generațiile care au trecut prin regimul comunist, a trăit o viață plină de riscuri, sărăcie, frica de arestări sau datu afară din serviciu.
  La scară mondială comunismul va fi și inechitabil, controlul demografic,controlu digital pînă la cele mai intime fapte sociale. David Iake pe demonii descriși în Biblie, îi denumește REPILIENI, care sunt printre noi se infiltrează înn cele mai înalte funcții de conducere și care practică cultul SATANIC. Cei dela Dawos sunt demoni.

 2. CD 23 noiembrie 2022 la 2:24 am - Raspunde

  CAMBRIDGE ANALYTICA SI FURTUL DE VOTURI
  De CD

  Ce au în comun miliardarul evreu Robert Mercer, președintele american Donald Trump și senatorul american Ted Cruz?

  Cambridge este deținută de miliardarul evreu și susținătorul lui Trump, Robert Mercer. Cel ce și-a câștigat miliardele ca partener în “Hedge Fund Renaissance Capital”, deținută în comun cu colegul său evreu James Simon.
  Unul dintre fondurile “Renaissance” a încălcat regulile SEC și a fost urmărit penal. Unul dintre angajații “Renaissance”, un PhD pe nume Volfbeyn, într-un proces a susținut că, în timp ce era angajat de “Renaissance”, superiorii săi i-au cerut în mod repetat să ajute “Renaissance” să efectueze tranzacții cu valori mobiliare pe care Dr. Volfbeyn le credea a fi ilegale. https://www.zerohedge.com/article/time-revisit-rentecs-allegedly-illegal-dark-pool-limit-order-and-swap-transaction-strategies

  “Renaissance” a avut, de asemenea, legături strânse cu “Madoff și Madoff” si cu o serie de parteneri seniori ai lui “RenTech” ca: Paul Broder, Chief Risk Officer, Henry Laufer, Chief Scientist Nathanie, Nat Simons (fiul lui Jim) și manager de portofoliu al “Heritage Fund”, un fond soră al “RenTech” si toti au fost intervievați în raportul OIG cu privire la eșecul SEC de a descoperi schema ponzie a lui Madoff.

  Ceea ce este deosebit de interesant este faptul ca desi “RenTech” a tranzacționat cu Madoff nu a fost urmărită de SEC. https://medium.com/@63ey5f4uw3k42v1exp7/chronology-mercer-medallion-fund-9aa719ceeb4f

  “Cambridge Analytica”, finanțată de Mercer, a fost creată în 2013 ca o ramură a companiei britanice mamă, “SCL Group” pentru a participa la politica americană. “Cambridge Analytica” combină data mining și analiza datelor cu comunicarea strategică pentru procesul electoral. Firma are birouri în New York City, Washington, D.C. și Londra. Folosește un concept numit Psihometrie.

  Psihometria, uneori numită și psihografie, se concentrează pe măsurarea trăsăturilor psihologice, cum ar fi personalitatea. În anii ’80, două echipe de psihologi au dezvoltat un model care a căutat să evalueze ființele umane pe baza a cinci trăsături de personalitate, cunoscute sub numele de” Big Five’ – „Cele Cinci Mari”. Acestea sunt: Deschiderea (cât de deschis ești la experiențe noi?), Conștiinciozitate (cât de perfecționist ești?), Extroversiune (cât de sociabil ești?), Agreabilitate (cât de precaut și cooperant ești?) și Nevrotism ( te superi usor?).

  Dar multă vreme, problema acestei abordări a fost colectarea datelor, deoarece presupunea completarea unui chestionar complicat, foarte personal. Apoi au apărut cu chestionarele pe internet și Facebook și Kosinski si ignoranta internautilor a rezolvat aceasta problemă.

  Michal Kosinski, un student polonez, a fost acceptat în 2008 de Universitatea Cambridge pentru a-și face doctoratul la Centrul de Psihometrie, una dintre cele mai vechi instituții de acest fel din lume. Kosinski s-a alăturat colegului David Stillwell (acum lector la Judge Business School de la Universitatea din Cambridge) la aproximativ un an după ce Stillwell lansase o mică aplicație pe Facebook în zilele în care platforma nu devenise încă gigantul care este astăzi.

  Aplicația lor “MyPersonality” le-a permis utilizatorilor să completeze diferite chestionare psihometrice. Pe baza evaluării, utilizatorii au primit un „profil de personalitate” – valori individuale Big Five – și puteau opta pentru a partaja datele profilului lor de Facebook cu cercetătorii.
  Kosinski se așteptase ca câteva zeci de prieteni de facultate să completeze chestionarul, dar în scurt timp, sute, mii și apoi milioane de oameni și-au dezvăluit convingerile cele mai profunde(pasarea pe limba ei piere).
  Dintr-o dată, cei doi doctoranzi dețineau cel mai mare set de date care combină scorurile psihometrice cu profilurile Facebook care au fost colectate vreodată.

  Metoda culegerii de date este intrebuintată si de ghicitoarele in palmă sau in cărti, care pun intrebări provocative ce starnesc o reactie abruptă ce face ca clientul să dea mai multe informatii decat este cazul. Pe parcursil procesului de “ghicire” o parte din aceste informatii, frumos ambalate cu alte date neimporatte ii sunt servite/vandute clientului.

  Wikipedia spune că “Cambridge Analytica” combină data mining, analiza datelor cu comunicarea strategică pentru procesul electoral. Cu alte cuvinte, “Cambridge Analytica” „analizează” ceea ce vor alegătorii și apoi „conformează și comercializează” candidatul ca pe un biscuit sau pe o mașină de ras.

  În iunie 2016, campania Trump a angajat Cambridge Analytica să preia operațiunile sale de date. Jared Kushner, ginerele lui Trump, care a fost însărcinat cu supravegherea operațiunilor digitale ale campaniei lui Trump, este motivul pentru care Cambridge Analytica s-a alăturat campaniei Trump. Managerul de campanie al lui Trump, Steve Brannon, a fost si el vicepreședinte al Cambridge Analytica.

  Campania lui Trump „folosea 40-50.000 de variante de reclame în fiecare zi care măsurau continuu răspunsurile și apoi se adaptau și evoluau pe baza acelui răspuns. Avantajul acestui tip de date este că le permite companiilor de date precum “Cambridge Analytica” să dezvolte profiluri psihologice mai sofisticate ale utilizatorilor de internet (mai multe puncte de date înseamnă mai multă putere de predicție).

  “Cambridge Analytica” a putut, de asemenea, să folosească aceste informații în timp real pentru a determina care mesajele au rezonat unde și apoi modelează programul de călătorie al lui Trump în campania lui. Deci, dacă ar exista o creștere a clicurilor pe un articol despre imigrație într-un județ din Pennsylvania sau Wisconsin, Trump ar merge acolo și ar ține un discurs axat pe imigrație. https://www.vox.com/policy-and-politics/2017/10/16/15657512/cambridge-analytica-facebook-alexander-nix-christopher-wylie

  Ca parte a unei noi operațiuni agresive de direcționare a alegătorilor, “Cambridge Analytica” – susținută financiar de magnatul fondului speculativ și principalul donator republican Robert Mercer – folosea în 2015 așa-numitele „profiluri psihologice” ale cetățenilor americani pentru a ajuta la câștigarea voturilor pentru Ted Cruz, în ciuda preocupărilor anterioare și a semnalelor roșii din partea potențialilor participanți la sondaj. https://www.theguardian.com/us-news/2015/dec/11/senator-ted-cruz-president-campaign-facebook-user-data

  Daca informatiile de mai sus v-au captivat si probabil convins că manipulările alegatorilor duc la castigarea campaniilor electorale inseamnă ca media si-a făcut datoria cum trebuie si prin “dezvaluirile” aratate mai sus desconspirand “secretul manipulării” a reusind să vă manipuleze.
  Realitataea este insă că nu sunt asa de multi rătăciti, nehotărati care sa devină victime ale manipulării, majotitatea electoratului are déjà convingeri ferme cand incepe campania electorală si nu se lasa influentati de reclame si “influenceri” sau formatori de opinie, astfel incat să incline balanta in favoarea unui candidat.

  Un exemplu concret sunt alegerile midterm din SUA, unde desi pană si democratii se asteptau la un vot masiv pentru republicani, rezultatele au fost insă alterate ca diferentele să fie minime si ajustarea s-a facut prin furt flagrant, vizibil, la lumina zilei sau sub camerele de luat vederi.

  Dacă metoda “Cambridge Analitica” ar fi atat de eficientă nu s-ar fi mai recurs la aceste furturi vizibile si disperate, incat in unele sectii de votare alegerile se vor repeta.
  Uneori narative/băsmeli ca manipularea “Cambridge Analitica” reusesc să păcălească si pe hotii de inaltă clasă ca Hillary Clinton, care tipa că republicanii/Trump au furat voturile(hotului de hot ii frica). Voturile americane pentru Trump si nu atat pentru el insusi cat contra lui Hillari au fost atat de neasteptat de multe incat furturile făcute de democrati si guvernul lor profund nu au putut compensa diferanta masivă de vot republicană.

  Digitalizarea procesului electoral a dus la cresterea posibilitatilor de furt, furt efectuat pe fată, fără frică si regret. Alegerile sunt castigate de cei care sunt favoritii Serviciilor, iar Serviciile actioneaza si favorizeaza la comanda stăpanului extern.
  Manipularea psihometrica are eficientă la reclamele comerciale si numai acolo unde cumparatorul nu are suficientă educatie/informatie si nu exersează o gandire critică, independentă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top