Bild a dat replica lui Xi Jinping: „Închideţi toate ziarele critice, dar nu şi tarabele cu supă de liliac. Coronavirus va fi sfârşitul tău politic”
19 Apr 2020 14:48:03 (Live: 92 cititori)
Autor: George-Andrei Cristescu
Xi Jinping vorbind cu prilejul implinirii a 40 de ani de la lansarea reformelor economice în China FOTO EPA-EFE
Xi Jinping vorbind cu prilejul implinirii a 40 de ani de la lansarea reformelor economice în China FOTO EPA-EFE

Redactorul-şef al ziarului german „Bild” a publicat o scrisoare deschisă către liderul comunist de la BeijingXi Jinping după ce Ambasada Chinei la Berlin s-a arătat deranjată de un articol legat de plata unor despăgubiri pentru coronavirus.
Bild îi reproşează lui Xi Jinping că nu este transparent în privinţa noului coronavirus şi că a infectat întreaga lume cu o boală mortală, transmite g4media.ro.

„Dragă preşedinte Xi Jinping,

Ambasada ta la Berlin mi s-a adresat printr-o scrisoare deschisă pentru că ne-am întrebat în ziarul nostru, Bild, dacă China trebuie să plătească pentru dezastrul economic pe care coronavirusul l-a produs în lume.

Permiteţi-mi să răspund:

1. Conduceţi prin control. Nu ai fi preşedinte fără control. Monitorizezi totul, fiecare cetăţean, dar refuzi să monitorizezi pieţele umede, bolnave, din ţara ta.

Închideţi toate ziarele şi siteurile critice la regulile voastre, dar nu şi tarabele unde se vinde supa de liliac. Nu numai că îţi supraveghezi populaţia, dar o pui şi în pericol şi, odată cu ea şi restul lumii.

2. Controlul este o negare a libertăţii. Iar o naţiune care nu este liberă, nu este creativă. O naţiune care nu este inovativă nu inventează nimic. De aceea ţi-ai transformat ţara în campioană mondială la furtul de proprietate intelectuală.

China se îmbogăţeşte cu invenţiile altora, în loc să aibă propriile invenţii. Motivul pentru care China nu inovează şi inventează este că tu nu îi laşi pe tinerii din ţara ta să gândească liber. Cel mai răsunător export din China (pe care nimeni nu voia să îl primească, dar care a făcut înconjurul lumii) este Coronavirusul.

3. Tu, guvernul tău şi oamenii tăi de ştiinţă trebuia să ştiţi de mult că virusul Corona este extrem de infecţios, dar, în schimb, aţi lăsat lumea în beznă în această privinţă. Experţii tăi de top nu au răspuns când cercetători occidentali au cerut să ştie ce se întâmplă în Wuhan. Erai prea mândru şi prea naţionalist pentru a spune adevărul, pe care îl percepeai ca pe o ruşine naţională.

4. Ziarul Washington Post a scris că laboratoarele tale din Wuhan au cercetat coronavirusul în lilieci, dar fără să menţină cele mai înalte standarde de siguranţă. De ce nu sunt laboratoarele tale toxice la fel de sigure ca închisorile pentru prizonierii politici?

Ai vrea să explici asta văduvelor, fiicelor, fiilor, soţilor, părinţilor victimelor coronavirusului din toată lumea?

5. În ţara ta, cetăţenii şoptesc despre tine. Puterea ta se prăbuşeşte. Ai creat o Chină necontrolabilă, netransparentă. Înainte de apariţia coronavirus, China era cunoscută drept o ţară care supraveghează. Acum, China este cunoscută ca ţara care supraveghează şi care a infectat lumea cu o boală mortală. Aceasta este moştenirea ta politică.

Ambasada ta îmi spune că eu nu trăiesc după «prietenia tradiţională a cetăţenilor noştri». Cred că tu consideri o mare «prietenie» atunci când trimiţi, în mod generos, măşti în toată lumea. Aceasta nu este prietenie, aş numi-o imperialism ascuns în spatele unui zâmbet – un cal troian.

Plănuieşti să consolidezi China printr-o boală pe care ai exportat-o. Nu vei reuşi. Mai devreme sau mai târziu, Coronavirus va fi sfârşitul tău politic.

Cu stimă,

Julian Reichelt”

China este tot mai criticată la nivel internaţional pentru felul în care a gestionat noul coronavirus. Australia cere o ancheta independenta……