„putin si polonia”

Mesaje primite
x

Ion Coja site ioncojasite@gmail.com

06:12 (acum 5 ore)

către eu
De la: viorel roman <roman@uni-bremen.de>
Subiect: putin si polonia

Textul mesajului:
Vladimir Putin: Polonia a declansat al II-lea Razboi mondial

Viorel Roman: Cine, cum a declansat razboiul mondial?
Napoleon desfiinteaza Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana, dar esuiaza in crearea unuia nou, similar. De atunci invinge mereu cultura anglo-mozaica, imperiul anglo-saxon protestant, comercial-maritim in lupta cu Europa Centrala, cultura continentala, agrar-industriala, romano-catolica. Dar Imperiul German al II-lea reuseste o simbioza germano-mozaica, un avant industrial continental provocator dominatiei britanice si se ajunge din nou la un razboi, de data asta mondial, dupa care germanii sunt condamnati la despagubiri astronomice, de tip colonial.
Imperiul German al III-lea denunta simbioza germano-mozaica, statulul de colonie si Churchill declara razboi lui Hitler, nu si lui Stalin, cand ei ocupa Polonia, pentru ca: “Hitler este doar un om care va deceda mai curând sau mai târziu. Pentru Imperiul Britanic pericolul nu este Hitler, ci Germania. Noi trebuie să-l convingem pe Hitler să atace URSS-ul pentru că acolo va fi sfârșitul lui, iar noi vom dezmembra Germania”.
Istoria e scrisa de invingatori, dar, la intrebarea de mai sus, adevarul iese la iveala cu ajutorul lui Harald James, Princeton, Stefan Scheil, Berlin etc.. Intrebarea e justificata de Brexit si mai ales de conflictulul din USA dintre cosmopolitismul, intelectalismului mozaic si provincialismul, antiintelectualismului protestant anglo-saxon, de „Jews will not replace us“. (The Economist, London. nr. 9054, p.5, 7)
Viorel Roman: Cine, cum a declansat razboiul mondial (5)
Dupa Grecia si Romania cu cereri de 360 si 20 de miliarde de Euro, Polonia cere Germaniei 1.000 miliarde de Euro, cu toate ca in 1953 la Londra s-a renuntat la despagubiri de razboi.
Refuzul Poloniei fata de cererea modesta, fireasca a Germaniei (opinie a analistilor rusi, recent si a presedintelui Vladimir Putin) de a avea un culoar spre Danzig, a declansat razboiul in urma careia Polonia s-a extins spre vest. Totul incepe cu actiuni ostile fata de germani prusaci de catre poloneji, dupa ce Churchill le-a dat garantii ca dupa razboi vor ocupa Danzigul, Prusia inferiora si se vor extinde spre vest pe seama germanilor pana pe Oder-Neiße. Asta voia Poloniei inca din anii 20, cand Germania invinsa si dezarmata, putea fi usor atacata din est.
In Ribbentrop: Oder: Die Verlockung des nationalen Aufbruchs. Eine politische Biographie, ed. Duncker & Humblot, Berlin 2013, 409 p., Stefan Scheil ne facem sa-l intalegem pe Churchill cand supune spre aprobarea guvernului sau respingerea propunerilor de pace germane, valabile si pentru Polonia: “Hitler este doar un om care va deceda mai curând sau mai târziu. Pentru Imperiul Britanic pericolul nu este Hitler, ci Germania. Noi trebuie să-l convingem pe Hitler să atace URSS-ul pentru că acolo va fi sfârșitul lui, iar noi vom dezmembra Germania.” (Stenogramele ședințelor guvernului britanic / Leon Kilzer: Churchill´s  deception – The dark secret that distroyed Nazi Germany.)
Polonia a fost nici mai mult, nici mai putin decat pionul otravit, care a distrus Imperiul German III si a restabilit dominatia ruso-anglo-saxona in Europa, periclitata de Hitler. Uniunea Europeana este insa un proiect al pacii si colaborarii, membrii nu pot avea conflicte cu vecinii, de aceea surprinde pretentie absurda a Poloniei, simultana cu Brexit-ul si ne reaminteste involuntar de proiectul lor comun antigerman incununat de suces, pana la Gorbaciov.