Nu sunt defetist, dar sunt multe similitudini care te pot influența, pe bună dreptate, ca să deviii eurosceptic…
Vladimir Bukovsky – scriitor rus 
De neînţeles ! După ce a fost îngropat un monstru, Uniunea
Sovietică, un monstru similar, este construit. De ce CE (comunitatea europeană) a devenit UE (uniunea europeană)?Dacă examinăm Rusia sovietică poate aflam răspunsul.

Uniunea sovietică era condusă de 15 oameni care nu erau aleşi, se investeau in funcţii reciproc şi nu dădeau socoteală nimănui.

Uniunea europeană  este condusă de 2000 de oameni în acelaşi fel. Se întălnesc în secret, nu răspund faţă de cineva şi nu-i putem destitui din funcţii.

S-ar  putea spune că Uniunea europeană are un parlament ales. Şi Uniunea sovietică avea unul: Sovietul Suprem. Se aplica ştampila (se vota) la fel ca ptr. parlamentul european; timpul la microfon era limitat la un minut ptr fiecare vorbitor la fel ca si in parlamentul european.

În UE sunt sute de mii de eurocraţi cu salarii imense, cu mulţi servitori, bonusuri si privilegii, cu imunitate pe viaţă la orice persecuţie, care sunt mutaţi pur şi simplu de la o funcţie la alta, indiferent dacă au făcut treabă sau nu. Nu asa se făcea în fosta Uniune sovietică?

Uniunea sovietică a fost creată prin coerciţie şi prin ocupare
militară. Uniunea europeană, admitem, a fost creată fără folosirea expresă a forţei militare dar tot prin coerciţie şi prin abuzuri economice.

Ptr. a continua să existe, Uniunea sovietică  s-a extins continuu.
Când s-a oprit extinderea a început colapsul. Iar eu am convingerea că aşa se va întâmpla şi cu Uniunea europeană.

Scopul existenţei Uniunii sovietice a fost crearea unei noi entităţi
istorice: poporul sovietic, iar noi trebuie să ne (renegăm) uităm
naţionalitatea, tradiţiile şi obiceiurile popoarelor noastre.

La fel şi U. E., nu doreşte să fiţi englezi sau francezi (nici
români sau bulgari). Doreşte ca voi toţi să fiţi o nouă entitate istorică, europeni. Să vă suprime toate sentimentele naţionale si să trăiţi ca o comunitate multinaţională. După 73 de ani, acelaşi sistem (multinaţional), în Uniunea sovietică, au fost mai multe conflicte interetnice decât oriunde în lume.

În Uniunea sovietică unul din marile ţeluri a fost distrugerea statului – naţiune. Este exact ce face UE astăzi. Bruxel-ul  absoarbe state-naţiune ptr. ca acestea să nu mai existe.

Corupţia era generală în sistemul sovietic, de sus până jos. Aşa este şi în UE. Aceeaşi activitate coruptivă care îmbiba Uniunea sovietică este şi în UE. Cei care i se opun sau o dezvăluie sunt reduşi la tăcere sau pedepsiţi. Nimic nu s-a schimbat.

În Uniunea sovietică aveam gulagul. Văd că avem gulag şi în UE.
Nu se numeşte „gulag” ci „political corect”.  Când oricine încearcă să exprime ce gândeşte în legatură cu evenimentele (cu agenda de lucru a UE) iar viziunea sa este diferită de linia agreată (aprobată, oficială) va fi ostracizat. Acesta este începutul gulagului, începutul pierderii libertăţii.

În Uniunea sovietică ne-au spus că avem nevoie de un stat federal ptr. a evita războiul. În UE fac exact acelaşi lucru. Pe scurt, este aceeaşi ideologie,  modelul sovietic prezentat în ambalaj vestic.

Dar, din nou, la fel ca Uniunea sovietică, UE contine şi propriul sfârşit.
Din nefericire, când se va prăbuşi, şi se va prăbuşi,  va lăsa în urmă dezastru imens şi vom rămâne cu uriaşe probleme economice şi etnice.

Vechiul sistem sovietic a fost incapabil de reformă, la fel şi UE. Dar există o alternativă la a fi conduşi de cei 2000 de oficiali autodesemnaţi din Bruxel.  Se numeşte independenţă. Nu trebuie să accepţi ce au planificat ptr. tine. Până la urmă, nimeni nu te-a întrebat dacă vrei să participi (să fii în UE)!

Eu am trăit în viitorul tău (Uniunea Sovietică) şi nu a funcţionat!