• Domnul Dumitru Panculescu are un vis pe care l-as califica drept interesant. Cu explicatii geometrice, cu triunghiuri si piramide… Ca o concluzie, autorul ne asigura ca totul este foarte simplu.
  Dar, mie mi se pare ca acest exercitiu imaginativ este ca si cum ai inventa din nou roata.
  Noi romanii, avem tot ce ne trebuie, ca sa scapam de haita hamesita si ticaloasa care ne conduce. Avem totul scris si documentat, plus o experienta pratica care ne arata drumul cu precizie, fara ca sa fim nevoiti sa orbecaim in intuneric.
  Este doctrina si experienta adunata de Miscarea legionara.
  Ar trebui sa ne fie foarte clar ca partidele care conduc tara o fac in interes propriu. Aceste partide au dezvoltat un sistem malefic de a se autoalege prin votul cetatenilor, prin manipulare si prin faptul ca nu ai ce alege, fiindca toti sunt o apa si un pamant. Toti cei din varful partidelor sunt corupti si sunt oameni fara caracter, fiindca astfel ii selecteaza sistemul. Acest cancer social stie foarte bine sa se multiplice si sa se mentina in viata, cu aceeasi abilitate si agresivitate pe care o are orice parazit care traieste sugand seva altora. De aici, nici o sansa de regenerare.
  Cum a ajuns Miscarea legionara sa fie un partid cu totul altfel? Cu o priza la mase fenomenala? A fost, vorba domnului Mitica, foarte simplu: printr-o selectie a cadrelor de partid prin activitate civica, in cuiburi. Cel care se dovedea capabil sa conduca un cuib eficient si cu intelepciune, era promovat in condcerea judetului, apoi in conducerea centrala. Astfel ca nu banul, nu influenta, nu relatiile erau cele care constituiau criteriul de a ajunge in varf, ci eficienta si calitatile personale ale celui care conducea cuibul.
  De multa vreme militez pentru activizarea societatii civile romanesti, care pare ca doarme inca. Semne de trezire sunt insa si asta ma bucura. Raspandirea voluntariatului, constituirea de asociatii in agricultura, infiintarea de grupuri si asociatii non-profit care au ca scop ajutorarea celor aflati in nevoie, vor duce implicit la ridicarea nivelului de constiinta si de organizare a societatii. Cand constiinta civica va deveni mai puternica, societatea va fi capabila sa reactioneze dur si sa mature de la putere parazitii care se fac ca conduc democratic si in numele neamului. De ce credeti dvs. ca Miscarea Legionara este interzisa? E cel mai mare pericol pentru cei aflati la putere.
  Numai ca, democratia asta, cu toate pacatele ei, are niste axiome prin care doctrina legionara poate fi foarte usor pusa in practica, pentru ca ea, doctrina, este in esenta democratica si crestina. Legea ajutorului spune clar: ajuta-l pe cel aflat in nevoie, nu-l lasa! Deci, daca iti ajuti aproapele, respecti una din legile de baza ale doctrinei legionare, care impunea fiecarui legionar sa se poarte ca atare. Legea onoarei: Decat sa invingi printr-o miselie, mai bine sa cazi cu onoarea nepatata. Cine te impiedica sa ai o tinuta demna, sa ai caracter, sa refuzi compromisurile? Absolut nimeni! Dar, asta e o chestiune de educatie! Aceasta educatie se facea in cuiburi! De asta spunea Petre Tutea cu mare dreptate, ca Zelea Codranu a fost cel mai mare pedagog pe care l-a avut Romania. Deci, dragii mei, Legiunea este interzisa pentru ca e socotita in mod voit antisemita, criminala, fascista. Adevarul este cu totul altul, de asta nu trebuie ca sa purtam camasi verzi si bocanci cu tinte, cum am vazut ca fac unii idioti care se cred mari legionari. Legionarul adevarat este un om cu caracter puternic, demn, cinstit, iubitor de adevar, care refuza compromisurile, nu este lacom, nu umbla dupa avere, este adanc crestin. Pe site-ul miscarea.net se gaseste, printre alte multe carti legionare, si „Carticica sefului de cuib” si „Pentru Legionari”, carti care ar trebui sa fie lectura obligatorie pentru toti romanii.

  Deci, nu avem nevoie de triunghiuri si de piramide ca sa ne regasim drumul ca neam. Totul este scris, documentat, probat. E vorba numai de a aplica ceea ce deja a fost cu mult succes conceput in plan teoretic si experimentat practic. Eu ma conduc in tot ce fac dupa aceasta doctrina si pana acum n-am avut decat de castigat in viata. (De exemplu, nu am luat si nu voi lua niciodata, credite de la banci. Dupa mine, este o dovada de lacomie si inconstienta. Eu ma intind numai cat ma tine plapuma. De aemenea, ma feresc sa jignesc pe cineva in mod gratuit. Cand e vorba de adevar insa, cu tot regretul, trebuie sa-l spun cu toata taria.)
  Si fiindca tot ce am scris poate fi luat ca un atac la ideile domnului Mitica, desi nu asta a fost intentia, vreau sa ii dovedesc ca apreciez cele scrise de dansul. De exemplu, putem sa ne imaginam ca un cuib legionar complet, care are 12 membri, poate fi reperezentat prin doua hexagoane puse pe verticala, la o anumita distanta unul de altul. Astfel obtinem un pilon solid, cu care putem incepe sa construim un sistem nou de viata sociala.