Pentru 10.000 de euro
Steagul de luptă al lui Avram Iancu, scos la licitaţie

 

Steagul de luptă al lui Avram Iancu a fost scos la licitaţie.

„Steag de luptă al lui Avram Iancu, pictat, brodat cu fir de argint, raritate absolută, piesă de muzeu, 1848-1849, mătase, pânză, lână, fir de argint, 94 x 74,5 cm. Preţ de pornire: € 10.000″, se arată într-un anunţ postat pe site-ul www.artmark.ro.

În trecut, Corneliu Vadim se lăuda că se află în posesia acestui steag. Informaţia apare inclusiv într-un interviu acordat de Vadim ziarului Adevărul în 2010.

Potrivit lui Gheorghe Funar, noul preşedinte al PRM, steagul i-a fost dăruit lui Corneliu Vadim Tudor, în anul 2008, de către un român din localitatea Baia de Criş, în timpul Manifestărilor Naţionale de la Ţebea.

„Românii din ţară şi străinătate au aflat, din mass-media, că în Germania a fost scos la vânzare steagul de luptă al Eroului Naţional Avram Iancu. Piesa de colecţie, de o raritate absolută, a fost oferită organizatorilor licitaţiei, Casa Artmark, de un român stabilit în Germania, care se spune, în mass-media, că l-ar fi moştenit de la înaintaşii săi. Adevărul este cu totul altul !. Acest steag de luptă al Eroului Naţional Avram Iancu i-a fost dăruit lui Corneliu Vadim Tudor, în anul 2008, de către un brav român din localitatea Baia de Criş, în timpul Manifestărilor Naţionale de la Ţebea. Donatorul se mândrea cu faptul că acest steag de luptă al lui Avram Iancu l-a moştenit de la strămoşii săi, care l-au păstrat cu multă sfinţenie, inclusiv în timpul ocupaţiei străine. (…) În perioada în care a fost preşedinte al P.R.M. şi vicepreşedinte al Senatului României, Corneliu Vadim Tudor s-a mândrit cu acest drapel pe care l-a avut expus în biroul său de la sediul P.R.M. din Bucureşti şi, de mai multe ori, l-a prezentat la emisiuni televizate. (…) fostul membru al P.R.M., Corneliu Vadim Tudor, pentru a scăpa de cei cărora le datorează mari sume în euro şi în lei, în urma proceselor pe care le-a pierdut, şi-a donat cea mai mare parte din avere către una din fiicele sale, iar bunurile mobile din casă, inclusiv cele din colecţia cu care se lăuda, le-a scos la vânzare în ţară şi străinătate. Printre acestea se află şi steagul de luptă al Eroului Naţional Avram Iancu, o piesă inestimabilă ca valoare pentru Poporul Român. Întrucât nu şi-a găsit cumpărători în ţară pentru suma de cel puţin 10.000 euro, Corneliu Vadim Tudor a apelat la un prieten din Germania, din Frankfurt pe Main, cu rugămintea de a scoate la vânzare steagul de luptă al Eroului Naţional Avram Iancu, la o casă de licitaţii”,  susţine Gheorghe Funar, conform unui comunicat de presă.
Nota Redacției: Credem că dl FUNAR, care face aceste dezvăluiri despre VADIM, fostul său șef, are obligația morală de a explica publicului cum de a putut, dînsul și ceilalți lideri din PRM, să suporte în fruntea lor un asemenea monstru? Un asemenea specimen?!
Cum de nu au văzut cu cine au de-a face sau cum de le-a convenit ce văd?!
PRM nu se poate înnoi și nu poate apuca pe calea cea bună numai prin îndepărtarea lui Vadim!