CD
1.560 aprobate
denitsoc@gmail.com

VICTIMELE UNUI SiSTEM INCHIS?
De CD

Lumea se pare că s-a lamurit că tranzitia la un nou sistem nu mai este doar o ipoteză, iar problema este nu dacă se face tranzitia, ci cand se va face tranzitia la un nou sistem, Sitemul Deschis.
Data nu este una calendaristică, desi unii fac speculatii pe tema asta, dar este un termen conditional clar, scris cu litere mari pe cerul financiar.
Este momentul in care explodează bomba cu ceas a derivativelor de 1,2 cvadrilioane de dolari, care a metastazat economia occidentală deja in prăbusire.

Cand Lincoln si Kennedy au incercat să scoată SUA de sub dolarul particular si să creeze o monedă natională, de stat, pentru a impedica speculatiile financiare care au dus la această bombă, ei au fost eliminati.
Tradiția istorică a moralității și progresului tehnologic al SUA arată că s-a urmarit pe orice cale, inclusive cea criminală, asa cum s-a vazut deja, să se realizeze doar PROFITUL maxim si strict controlat.

Nu este vorba de eficientă, care urmarită in limitele normale si morale ar aduce mai bine pentru intreaga comunitate, pentru toată lumea, ei bine nu, aici vorbim de PROFIT doar pentru elita financiară.
Sistemul oligarchic inchis este cel care s-a dovedit pană in prezent că poate fi manageriat bine de oligarhii ce pot sa stoarcă Profitul maxim cu investtii minime.

Pe măsură ce alianța multipolară aduce în realitate un sistem de cooperare câștig-câștig, dezvoltare pe scară largă și gândire pe termen lung, a devenit din ce în ce mai clar că preoția Noii Ordini Mondială nu mai este singurul joc global, iar existenta unei alternative mobilizează evident pe cei interesati.

Din păcate in acest joc al multilateralitătii nu pot accede decat statele independente si suverane, adică statele care isi pot permite să decidă singure aderarea, restul, slugile clubului select al Noii Ordini Mondiale răman să meargă pe mana pierdantă a hegemonului.

În toate sistemele închise, adică: finite/mărginite, numărul de oameni în viață va tinde întotdeauna să consume mai multă energie decât sistemul însuși poate creea, iar potențialul agricol este redus încet și entropia crește. Dacă noul sistem al umanității va fi de natură închisă, atunci fascismul dictatorial va fi necesar ca mecanism suprem de guvernare al elitei.
Într-o astfel de lume, cineva trebuie să decidă cine primește acele venituri din ce în ce mai reduse ale resurselor și cine sunt mâncătorii inutili care trebuie sacrificați „pentru binele mai mare” al sistemului.

Aceasta este lumea hobbesiană în care asemenea mizantropi precum Thomas Malthus, T.H. Huxley, Henry Kissinger și Al Gore au trăit si mai trăiesc.
Acești criminali cinici vor folosi orice putere politică pe care o au la dispoziție pentru a forța societatea să adere la obsesia lor pentru „echilibru matematic” și predictibilitatea liniară perfectă. Autoproclamații „alfa” ai acestor tipuri de societăți stăpân-sclavi sunt hotărâți să forțeze legile junglei „puterea face dreptate” asupra umanității.

În lumea închisă-necreativă dezechilibrul este considerat atât nenatural, cât și rău. Dezechilibrul este sălbatic. Este imprevizibil. Este deschis. Este periculos.
Un sitem deschis, creativ si imprevizibil si nu mai poate fi speculat de elitele financiare si ar duce la ruina lor imediată si irevocabilă.

Plasând dezechilibrul ca factor absolut și echilibrul ca fiind pur și simplu relativ, posibilitătile creative cresc exponential fără a putea fi speculate unidirectional.
Limitarea globală la posibilitatile de exploatare ale elitei este un act criminal la care elita lucrează meticulous de peste trei secole. Principiile aplicate au fost insă gasite in cărtile de legi ale civilizatiilor de acum 4-5000 de ani in urmă ce au fost inglobate in talmuduri, babilonian si de la Ierusalim.

Sistemul Deschis este un progres construit pe un proces de salturi creative, fiecare sistem superior necesitând un echilibru/distribuție rezonabilă a utilizării resurselor, dar fără a deveni niciodată dependent de acel set special de resurse finite.
Procesul de la echilibru la dezechilibru și apoi la reechilibrare este legea de bază a dezvoltării, treimea care defineste acum quantica existentială.

Xi descrie principiul fundamental al economiei sistemului deschis în timpul unui discurs din 2016 la comitetul central al PCC:
„Dezvoltarea coordonată este unitatea dintre dezvoltarea echilibrată și dezvoltarea dezechilibrată. Echilibrul este relativ, în timp ce dezechilibrul este absolut. Sublinierea dezvoltării coordonate nu înseamnă urmărirea egalitarismului, ci acordarea de mai multă importanță egalității de șanse și alocării echilibrate a resurselor.”

Putin și-a exprimat înțelegerea acestui principiu în felul său când a discutat despre importanța energiei nelimitate și a potențialului de creștere atins prin valorificarea puterii din reactia de fuziune:
„Potențial, putem valorifica o sursă de energie colosală, inepuizabilă și sigură. Cu toate acestea, vom reuși doar în energia de fuziune și în rezolvarea altor sarcini fundamentale dacă stabilim o cooperare și interacțiune internațională largă între guvern și afaceri și ne unim eforturilor cercetătorilor care reprezintă diferite școli și domenii științifice.

Dacă dezvoltarea tehnologică devine cu adevărat globală, ea nu va fi divizată sau frânată de încercările de a monopoliza progresul, de a limita accesul la educație și de a pune noi obstacole în calea schimbului liber de cunoștințe și idei. Cu ajutorul lor, oamenii de știință vor putea vedea literalmente procesele de creație ale naturii.”

În centrul acestor principii vitale se află conceptul moral de „cooperare câștig-câștig” sau, așa cum l-a numit fostul președinte al Chinei Sun Yat-sen în cele trei principii ale poporului, principiul „Dreptul face puterea”.
Sun Yat-sen a înțeles în 1924, așa cum o fac astăzi președinții Xi și Putin, că dacă o națiune aderă la gândirea câștig-câștig/dreapta-face-putere, atunci națiunea respectivă nu va pierde niciodată Mandatul Cerului (Tianxia).

În matricea occidentală, acest principiu este exprimat frumos prin Principiul Westfaliei, care a înființat primele state națiuni moderne în 1648, bazate în jurul principiului crestinesc „Beneficiului celuilalt”. Când Kissinger, Brzezinski sau Blair vorbeau despre o „epocă post-westfaliană”, si atacand acest principiu fundamental ei atacă mai mult decât simpla existență a granițelor naționale.

Acest principiu se reflectă din nou în Carta ONU, care a fost concepută „pentru a realiza cooperarea internațională în rezolvarea problemelor internaționale cu caracter economic, social, cultural sau umanitar și în promovarea și încurajarea respectului pentru drepturile omului și pentru libertățile fundamentale pentru toți, fără deosebire de rasă, sex, limbă sau religie și să fie un centru pentru armonizarea acțiunilor națiunilor în atingerea acestor scopuri comune.”

City of London si Wall Street-ul insă au impedicat aceste idealuri nobile ale chartei ONU și dinamica sistemului deschis să prindă vreodată viață.

Atâta timp cât națiunile sunt împuternicite să stea pe picioarele lor, să–si dezvolte economii agroindustriale cu spectru complet și dacă oamenii beneficiază de dezvoltarea unor noi competențe și dacă noile tehnologii și noile descoperiri în știință sunt încurajate mai degrabă decât sabotate (cum a fost practica. în conformitate cu legile malthusian-darwiniste ale mantrei, Might Makes Right-Puterea face Dreptatea), atunci potențialul de perfectibilitate umană este la fel de nelimitat ca și capacitatea noastră de a descoperi, crea, planifica și inspira generațiile viitoare.

Programe precum Belt and Road Initiative – Drumul Mătăsii (și extensiile sale spațiale, polare, de sănătate și informații) nu numai că au câștigat peste 133 de națiuni în cadrul său, dar acest program este în întregime înrădăcinat în gândirea unui sistem deschis.
În cadrul sistemului de operare nu există o limită fixă presupusă a resurselor sau punct final al progresului pe care națiunile le pot crea dacă sunt respectate anumite principii.

Să ne amintim că in 2019 SUA scrisese o “foaie de percurs” pentru a diminua dezvoltarea economică a Chinei si a o tine sub limita dezvoltării SUA.
China a refuzat-o si in schimb a venit cu un Plan de Dezvoltare, nu de 5 ani ca de obicei, ci de 10 ani 2020-2030, care propulsează China in fata tuturor natiunilor si cu mult inaintea SUA. După cum evolueaza economia chineză este usor să vedem acest tel ca indeplinit, fără a mai socoti criza financiară ce va arunca economia SUA la pămant.

Acum există o serie de domenii, asupra cărora toate națiunile Consiliului de Securitate al ONU se pot concentra în această perioadă de criză intensă, care ar lega interesele civilizației de gândirea unui sistem deschis, în beneficiul tuturor națiunilor și oamenilor. Un pas necesar pentru existenta ONU este problema dreptului de veto in Consiliul de securitate ONU.

Tările aliniate deja in spatele BRICS care cer insistent o nouă implementare corectă a principiilor chartei ONU sunt in numar de 151, respectiv mai mult de 78% si intr-un fel sau altul se va ajunge ca majoritatea să-si spună cuvantul trecand fără frică sau jenă de interdictiile hegemonului.

Politica pacifistă a Chinei, pe care multi o confunda cu lasitatea i-si are insă rădăcinile in traditia chinezească a răbdării ce poate descuraja si evita o luptă cu jertfe inutile.
Desi Rusia este in plin război cu NATO nu face eforturi deosebite economice să-si lărgească capacitătile de productie de armament si munitie, păstrand un mic avans fată de SUA si asteptand ca criza să-si facă efectul, să oprească definitiv această cursă a inarmării.

Dezvoltarea imdustriei de război trebuie să-si schimbe directia, de la război la o industrie de cucerire a spatiului, o intreprindere pasnică cu cooperări diverse.
Sunt multe proiecte de discutat, proiecte ce se vor lansa odată cu tranzitarea sistemului deschis si care vor aduce un nou orizont de dezvoltare a umanitătii.

Să speram că si noi vom fi prezenti in echipa sistemului deschis inainte ca să fim printre cei din urmă si cei mai loviti. Nu merităm să devenim iar victimele acestui sistem inchis. Trebuie să fim pregătiti să prindem la timp această oportunitate.
Să ne ajute Dumnezeu.

Atlanta 07/10/2024