Victimele birocrației, nu ale Covidului !

2020-10-21T15:49:48+03:0021 octombrie 2020|Textele altora|

Avocatul Poporului acuză: Au murit bebeluși, pur și simplu pentru că au fost plimbați printre spitale, pe teste Covid care nu se făceau

Avocatul Poporului acuză: Au murit bebeluși, pur și simplu pentru că au fost plimbați printre spitale, pe teste Covid care nu se făceau  Foto: RFI
Avocatul Poporului, Renate Weber, a reclamat lipsa serviciilor medicale acordate pacienților cu afecțiuni non-Covid-19 de la debutul crizei sanitare, afirmând că au fost constatate decese la copii de vârstă foarte mică din cauză că aceștia nu au primit la timp îngrijirile medicale de care aveau nevoie.
”Să nu ne mirăm că se ajunge la terapie intensivă pentru că unii au comorbidități, și acelea s-au accentuat în perioada această. Ea a fost și din păcate va continua acum pentru că din nou spitale au fost numite COVID, suport COVID, dar nu mai fac aproape nimic altceva. Eu văd o problema foarte mare în lipsa serviciilor medicale firești, normale în această perioadă. (…) Au murit copii, au murit bebeluși, au murit copii de vârstă foarte fragedă, pur și simplu pentru că au fost plimbați printre spitale, pe teste COVID care nu se făceau, care nu veneau”, a declarat Renate Weber marți seară, într-o intervenție la Antena 3.
Renate Weber subliniază și un aspect conex – prețurile testelor COVID pentru cei care nu se înscriu în ”algoritmul” autorităților  ”sunt duble față de cele din alte țări europene”.
De asemenea, Renate Weber subliniază și grava situație a lipsei raportării deceselor cauzate de infecțiile nosocomiale,  intraspitalicești – până anul trecut o cauză majoră, aflată în prim planul criticilor sistemului sanitar și spune că e nevoie de ”un plan, cum ieșim din situația asta” la care să lucreze specialiști în domeniul sanitar.
Mai mult decât atât, Avocatul Poporului a reclamat o altă problemă ”foarte gravă”, care este legată de educație. Weber spune că anul 2020 este ”un an de sacrificiu” din punctul de vedere al învățământului.”Dacă această pandemie mai continuă mult și noi continuăm cu această abordare pe învățământul asta online, care nu prea e învățământ, o spun toți (…) o să avem o generație de sacrificiu, clar”, a spus Weber.
Ea a precizat că afectați nu sunt doar elevii care au de dat examene finale, ci și copiii cu vârstă școlară

Un comentariu

  1. CD 22 octombrie 2020 la 3:39 pm - Raspunde

    Acesti doctori care urmeaza orbeste linia politica criminala a administratiei koloniste sunt acei elevi cu pregatire precara, care acum 15-20 de ani in urma au intrat la facultatea de medicina la rugamintile facultatii care nu avea suficienti candidati. Calitatea acestor oameni, acestor „profesionisti” este evidenta:
    https://www.activenews.ro/stiri/Inca-un-artist-se-revolta-Dan-Bittman-Nu-ai-voie-sa-spui-ca-medic-ca-un-om-a-murit-de-o-boala-daca-nu-faci-autopsie.-Cer-demisia-acestor-nenorociti-Nu-vreau-sa-mai-traiesc-in-conditii-degradante-163242
    Mai sunt si exceptii, dar foarte rare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top