AKRITAS 9 hours ago  citim pe site-ul :

http://m.activenews.ro/cultura…
in care aflam despre eforturile disperate ale strainilor de neam, ale propagandistilor occidentali iudeomasoni, in institutiile statului ocupate de ei, pe mijloacele de indobitocire in masa, toate ale lor, pe site-uri…. de a ne sterge istoria prin minciuna, viclenie si manipulare :
Descoperire arheologică excepţională, acoperită la scurt timp cu pământ! Cine nu vrea să ne cunoaștem istoria?
„……la solicitarea unor reprezentanți ai Catedralei Romano Catolice „Sf Mihail” din Alba Iulia, catedrală construită în secolul XIII, s-au făcut anumite cercetări arheologice în piața din fața catedralei, unde existau dovezi că s-ar găsi rămășițe materiale ale unei construcții mai vechi decât catedrala, lucru care ar fi întărit teza potrivit căreia ungurii au fost primii aici, dacă aceste urme ar fi fost tot ale lor.

În contextul amenajării Cetății Alba Iulia, s-a trecut și la investigarea arheologică a acestui spațiu unde, SURPRIZĂ, nu s-au găsit urme ungurești, ci zidurile primei Episcopii Bizantine din această parte de lume, unde se rugau românii, încă din secolul X (zece), lucru pe care l-au făcut și în secolul următor. Cu alte cuvinte, această zonă era una populată de români, de români cu continuitate istorică, de români creștini și nu de unguri.

Deși orice autorități responsabile s-ar fi dat peste cap pentru a conserva și a introduce în circuitul turistic acest obiectiv de o valoare culturală excepțională pentru poporul nostru, la scurt timp s-a decis ca vestigiile PRIMEI BISERICI CREȘTINE RĂSĂRITENE DIN TRANSILVANIA să fie îngropate la loc!!! De necrezut! Adică o probă a drepturilor istorice pe care românii le au în Transilvania a fost îngropată, dar, în același timp, s-au investit o mulțime de bani pentru restaurarea cetății habsburgice din inima oraşului Alba Iulia, cetate împânzită cu statuile de bronz ale asupritorilor habsburgi și unde o gardă de paradă austriacă se ocupă de promovarea turistică a cetății. (Pe când în Alba Iulia o gardă de paradă nazistă sau una sovietică, ca să fie pachetul complet?!?)….”

l