CD
1.197 aprobate
denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
.
STIRI DE PE FRONT
Culese din: https://militarywatchmagazine.com

Pe fondul unei escalade majore a loviturilor rusești asupra pozițiilor din prima linie ucraineană, Forțele Aeriene Ruse au început să desfășoare bombe cu planare ghidată în cantități semnificative pentru a completa puterea de foc în creștere depusă de artilerie și rachete.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, colonelul Yuri Ignat, a avertizat pe 2 mai cu privire la amenințarea pe care o reprezintă aceste arme: „Acele bombe pot zbura aproximativ 70 de kilometri și pot viza facilitățile infrastructurii critice, zone rezidențiale și instituții de învățământ și medicale. și nu putem contracara acest tip de muniție. Apărarea noastră antiaeriană este ineficientă împotriva bombelor cu planare ghidata în sine, dar ar trebui mai degrabă să încercăm să doborâm purtătoarele lor avioanele Su-34 [de luptă].”

Deși se credea anterior că Rusia avea doar un număr limitat de bombe ghidate în inventar, se pare că stocurile s-au extins semnificativ din februarie 2022, deoarece sectorul apărării a crescut semnificativ producția unei game largi de tipuri de muniție. Acest lucru a fost făcut pentru a îndeplini cerințele atât ale războiului din Ucraina, cât și ale apărării împotriva prezenței în expansiune a NATO în apropierea teritoriului rus pe mai multe fronturi. Bombele cu planare ghidată nu numai că sunt mult mai precise, permițând aeronavelor să lovească mult mai multe ținte de fiecare dată când înfruntă apărarea antiaeriană ucraineană, dar capacitatea lor de a zbura la aproximativ 70 de kilometri până la țintele lor reduce semnificativ riscurile de a fi doborâte în comparație cu zborul direct deasupra țintei folosind bombe gravitaționale tradiționale.

Pe fondul luptelor în desfășurare în estul Ucrainei și al rapoartelor de victime extreme în rândul forțelor ucrainene, șeful Statului Major al Forțelor Armate Poloneze, Rajmund Andrzejczak, a avertizat că poziția Kievului pare să fie în declin rapid. „Războiul a fost întotdeauna, este și nu există nimic care să indice altfel – o chestiune de politică și, în determinanții ei, are un număr substanțial de factori economici: finanțe, probleme de infrastructură, probleme sociale, tehnologie, producție alimentară și un întreg set de probleme. asta trebuie pus în această cutie pentru a înțelege acest conflict…

Când mă uit la conflictul din Ucraina, îl văd în principal prin aceste lentile politice și, din păcate, nu arată bine”, a declarat el. Acest lucru se datorează în primul rând că nu exista „nimic” care să indice că Rusia nu va putea să-și susțină efortul de război și că eforturile de război economic occidental nu au reușit să prevină acest lucru. „Acele instrumente financiare pe care le avea înainte de conflict, dinamica cheltuielilor, eficacitatea sancțiunilor și întreaga situație economică complexă vorbesc despre faptul că Rusia va avea banii pentru acest conflict”, a spus el.

Acest lucru sa întâmplat în ciuda faptului că țările occidentale au confiscat active rusești în valoare de peste 600 de miliarde de dolari – o mișcare criticată de Moscova ca fiind ilegală. În schimb, Ucraina „are probleme financiare uriașe”, iar Andrzejczak avertizează: „Știm de cât are nevoie țara pe lună. Știm ce înseamnă asistența americană, aceea a întregului Occident colectiv. Știm, de asemenea, ce este asistența poloneză în acest domeniu, deoarece suntem al doilea donator ca mărime și ar trebui probabil să fie o inspirație majoră pentru alții.
Viteza de uzură în zona financiară este, după părerea mea, nefavorabilă, din păcate.”

Șeful Statului Major polonez a adăugat că există puține indicii că milioane de ucraineni care au părăsit țara ar fi gata sau dispuși să se întoarcă acasă pentru a reconstrui, deplângând că mulți lideri occidentali nu și-au dat seama cât de departe este Ucraina de a câștiga războiul. Blocul de Vest, a spus el, „pur și simplu nu are muniție, industria nu este pregătită nu doar să trimită echipamente în Ucraina, ci să ne reînnoiască propriile stocuri, care se topesc. Această conștientizare nu este aceeași acolo ca și aici, pe râul Vistula și trebuie comunicată ferm, fără o estetică dedicata, tuturor și în toate forumurile, oriunde este posibil.”

A existat un contrast puternic în raportările despre războiul din Ucraina în Occident și rapoartele din primele linii din țară, inclusiv ale combatanților occidentali dislocați în punctele fierbinți majore. Un exemplu recent notabil au fost rapoartele despre o „mașină de tocat carne” în orașul Bakhmut, un termen care raportează de la sol, folosit pentru a se referi la victimele extreme suferite de forțele ucrainene și aliate.

Ministerul rus al Apărării a raportat pe 29 aprilie că armata ucraineană și unitățile contractante militare străine însoțitoare au suferit pierderi extreme în Donețk în ultimele 24 de ore, cu 575 de victime suferite și 24 de echipamente distruse, inclusiv două contoare AN/TPQ-50 furnizate de americani – radare de baterie.

„Pierderile totale ale inamicului în această direcție s-au ridicat la peste 575 de militari și mercenari ucraineni, două tancuri, trei vehicule de luptă de infanterie, două vehicule de luptă blindate, douăsprezece vehicule, două unități de artilerie autopropulsate Akatsiya și Gvozdika, un obuzier D-30 și două radare de contrabaterie AN/TPQ-50 fabricate în SUA”, a informat ministerul, în timp ce aviația rusă a lansat șapte ieșiri în zonă, în timp ce artileria a inițiat 58 de misiuni de tragere. În general, armata rusă s-a concentrat pe prioritizarea uzurii forțelor inamice din estul Ucrainei față de ocuparea teritoriului sau a altor obiective începând cu luna octombrie.

Raportul Ministerului Apărării vine după o afirmație a șefului forței paramilitare a Grupului Wagner rus, Evgheni Prigojin, potrivit căreia un număr foarte mare de contractori militari polonezi întăreau linia frontului în estul Ucrainei, unele estimări americane plasând numărul de polonezi care operează singuri în țară la zecile de mii.

De asemenea, urmează așteptările tot mai mari că Forțele Aeriene Ruse vor juca un rol din ce în ce mai mare în furnizarea de foc de sprijin pe linia frontului, deoarece surse oficiale ucrainene și americane au avertizat pe scară largă că capacitatea rețelei de apărare aeriană ucraineană de a menține refuzul aerului este în scădere rapidă.

Arsenalele Ucrainei de sisteme de rachete S-300 și BuK care formează coloana vertebrală a acestei rețele au continuat să se epuizeze rapid. Rapoartele cu victime masive pe linia frontului sunt în concordanță cu informațiile din ianuarie care se referă la situația forțelor ucrainene din estul Ucrainei ca „mașină de tocat carne”, cu o speranță de viață a personalului de acolo scăzând uneori la doar patru ore în punctele fierbinți, precum Bakhmut.

Oficialii ucraineni s-au referit la pierderi extreme, subliniind că acestea sunt ascunse până la sfârșitul războiului, în timp ce șeful Statului Major al Forțelor Armate Poloneze Rajmund Andrzejczak a avertizat recent că Rusia pare să fie într-o poziție mult mai puternică pentru a susține efortul de război cu adversarii.

Traducerea CD