Hoț sau prost?

Toader12 hours ago
.
Eterna capra a vecinului… Ion Tiriac este un model de viata – ca sportiv, ca antrenor, ca om de afaceri.
Nu stim cum sa mai aruncam cu noroi si in cele mai evidente exemple de succes romanesc …pupand in fund orice exemplu din alte zari. Tiriac a ridicat o problema clara : ca om muncitor, cinstit si demn in limita decentei ( …noi am vrea ca peste tot sa fie sfinti care nu stiu sa faca nici o inginerie in confruntarea concurentiala cu rechinii lumii – iar apoi ne plangem ca strainii ne calca in picioare ) e mai bine sa intalnesti in cale un HOT decat un PROST. Cu hotul mai scoti ceva din afacerea ta, din viata ta – daca reusesti sa-l pui la punct, sa-l invingi, sa-l domini, cu PROSTUL insa nu poti face nimic si invariabil te duce la paguba. O pilda destul de clara pentru cei onbisnuiti cu …pilde.
O alta imbecilitate aruncata in carca lui Tiriac e cea cu porcii mistreti de pe proprietatea lui, unde sunt invitati mari oameni de afaceri europeni, „ca sa puna tara la cale”. Unde-i aici ticalosia ? Omul isi creste singur porcii pe care apoi ii vaneaza si=i pune la dispozitia unor acte caritabile, rezolvand in paralel si evolutia economica a zonei cu oameni de afaceri europeni.
– Cu ce e mai ticalos Tiriac decat taranul care-si creste porcul in curte si apoi il taie, legat de pom, de Craciun ? Cu ce e mai ticalos Tiriac decat multitudinea de oameni care mananca carne si mezeluri din porci taiati atarnand de carlige in abatoare ? Cel putin Tiriac & Co alearga dupa ei si-i vaneaza, nu-i sacrifica legati de pom sau de carligul macelariei. Dar „capra vecinului” functioneaza perfect la romani.

Tiriac-fiul , dosar penal aparut exact la timp, in perioada cand Ion Tiriac se gandea sa participe la alegerile prezidentiale… Cum ar fi fost sa-l avem pe Tiriac ca si presedinte – si pun intrebarea asta mai ales celor care se plang de cei „10 ani de ticalosie basista”. Marele dosar de droguri era de fapt o petrecere la care unii din invitati au venit cu drogurile de acasa si le-au consumat in casa lui Tiriac-fiul. Cati dintre noi s-ar fi putut feri de o intamplare similara si cum ? Facand perchezitie invitatilor ? Avand caini care detecteaza drogurile infiltrati printre picioarele invitatilor ?
Cert este ca DOSARUL a aparut la timp iar noi mai alimentam si acum „capra vecinului” din acest dosar – in care consumatorii de droguri sunt bine-mersi dar acuzata e gazda petrecerii, pentru ca a „permis”(organizat – in varianta procurorilor …) consumul de droguri pe o proprietate a sa …
Dar cum stalpii de rezistenta ai Romaniei trebuie erodati se arunca pe piata „dosare” la care noi, educati in stilul „capra vecinului” , aderam.
Or sa apara unii care sa spuna : Tiriac nu a platit taxe si impozite … Poate DAR daca ar fi asa ar aparea pe lista datornicilor la stat emisa de ANAF. Acolo insa vedem sume colosale, vedem romani cum sunt fratii Micula, dar nu vedem nici o multinationala – la capitolul asta datele fiind „confidentiale”. Si atunci cu ce sustinem acuzatia ? Cu vorbe televizate…

Mai nou, pentru ca nu s-a putut baga leul in criza programata de Mut & Co a inceput atacul la Guvernatorul BNR – ca a lucrat in spionaj si contraspinaj , ca a avut relatii cu DIE…etc. pai si ce-ar fi vrut jurnalistii ce se balbaie pe aceasta tema ? Ca Romania sa traiasca intr-o lume de spioni si rechini ai finantelor internationale fara sa aiba un serviciu specializat in acest sens?. Uita chiar toata lumea ca ACUZATA e doar POLITIA POLITICA si nu serviciile care au aparat tara ? Chiar atat de legati la ochi suntem – si nu vedem ca LEUL s-a depreciat si se depreciaza continuu pe fondul unor astfel de aiureli ? Chiar crede cineva ca in lumea finantelor internationale sunt numai „maicute de biserica” care nu stiu cu ce se mananca informatia si secretele lumii ? Sa va dau cateva exemple de „civili” straini care au venit la noi pe post de educatori ai noii oranduiri de dupa 89, pe post de reprezentanti ai „lumii civile”,invatandu-ne sa ne dam cu stangu-n-dreptu – cand ei de fapt erau ofiteri acoperiti, cunoscuti de pe vremea razboiului rece ? Dar la noi educatia in stilul „capra vecinului” isi arata roadele, si dam cu vorba, si cu ura gratuita, si cu noroiul impus de altii …pana n-o mai ramane nimic. Apoi o sa incepem iar sa plangem ca o ducem rau, ca nu ne apara americanii (dupa ce vre-o 50 de ani ne-au aparat, cam la fel, rusii ), ca nu exista patrioti in tara si ca trebuie „sa iesim in strada” sa ne aparam drepturile (de a striga ceea ce ne impun prin manipulare altii) etc etc.

.

Nota redacției: Așadar, perspectiva candidaturii dlui Țiriac la preșidenția României a provocat înscenarea care l-a adus pe Țiriac jr în anticamera pușcăriei?!… Ne cutremură ideea că lucrurile chiar așa s-au petrecut!…