CD
430 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
DEZLEGAREA ADANCULUI MISTER DIN DOBROGEA
Cotidianul “Cotidianul” citeaza declaratiile ministrului apararii Dincu si relateeaza:
“Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat, citând un raport preliminar despre accidentele aviatice de la Constanţa, în urma cărora opt militari şi-au pierdut viaţa, că a fost o “conjuncţie nefericită de factori în care vremea a fost într-adevăr defavorabilă”.
Dîncu a fost întrebat, joi, la Antena 3, ce s-a întâmplat cu MIG-ul prăbuşit în judeţul Constanţa la începutul lunii martie şi apoi cu elicopterul PUMA plecat în căutarea aeronavei.
“Am văzut astăzi un raport preliminar, în câteva zile vom avea un raport public, un raport tehnic care arăta că…date prealabile, sigur că se va mai lucra pe probe, dar în faza asta preliminară s-au luat toţi parametri de meteo, parametri umani şi cei care ţin de interacţiunea între om şi aparatul de zbor. A fost conjuncţie nefericită de factori în care vremea a fost într-adevăr defavorabilă, s-au creat nişte curenţi descendenţi în care a intrat aparatul. Dacă vorbim despre elicopterul Puma este un aparat foarte bun, foarte flexibil în operaţiune, dar nu este pentru furtună, nu este pentru vreme grea”, a declarat ministrul.
Întrebat cine i-a trimis acolo pe cei din elicopterul PUMA, ministrul Apărării a răspuns: “I-a trimis cine trebuie să îi trimită, adică oamenii aceia s-au dus pentru că îşi căutau colegul, era o echipă de cercetare- salvare. (…) Parametrii erau buni când au plecat, erau funcţionali din perspectiva vitezei vântului, am văzut starea meteo. Au intrat într-o zonă de curenţi, era furtună, era ninsoare în care dintr-o dată pilotul care a plecat a anunţat baza că a intrat într-o zonă şi i s-a ordonat rapid să se întoarcă. Din păcate, în câteva minute probabil nu a mai avut comunicare radio şi….”.

Iarasi vremea bato vina.