George Patton, o pată neagră pe stindardul american
No issue detected

surena16 minutes ago
.
Lao Zi a spus ceva remarcabil „în momentul în care nu vei mai da vina pe alții pentru ați ascunde propria incompetență înseamnă că ești pe calea cea bună”. SUA s-a împotmolit inclusiv cu japonezii, au recurs la bomba atomică de teamă să nu ajungă sovieticii să-i ocupe. Încă mai sunt reportaje cu invazia sovietică asupra japonezilor, nu ar strica să le revezi. Stalin avea de plătit poliță din 1904-1905 și ii mai articulase pe japonezi la Halhin Gol în 1939 de nu au mai îndrăznit să atace URSS când nu aveau țipenie de soldat în tot Extremul Orient.
Războiul fulger a fost inventat de rușii în timpul Războiului civil, pe fronturi imense nici nu se putea altfel, în care armatele de cavalerie, trenurile militare și mașinile blindate aveau rolul hotărâtor. Ce știi de gen. Frunze?
Nemții care s-au pregătit, conform ajutorului dat de Stalin, în URSS pentru că nu aveau voie, potrivit Tratatului de la Versailles, au preluat ideile de la rusi și au venit cu blitzkrieg care a fost pus la îndoială de Karl Heinz Frieser în celebra carte „Mitul blitzkrieg”
In fapt au câștigat datorită incompetenței francezilor și pasivitatii britanicilor care în realitate nu doreau un război. Ce ar fi făcut Hitler dacă în timpul ofensivei în Polonia era atacat de Franța și Anglia? Lupta pe doua fronturi ori chiar pe trei cu imprevizibilul Stalin?
La începutul războiului singura tara care avea tancuri grele (din anii 30/40) și armate de tancuri (restul aveau armate de…. cavalerie) a fost URSS, armata sovietică era cea mai motorizata din lume, avea cele mai multe tunuri, avioane și mitraliere pentru că ei se pregatisera de Războiul mondial care trebuia să se finalizeze cu Revoluția mondială, respectiv eliberarea Berlinului, Parisului și Londrei.
Faptul că ponderea cea mai mare la înfrângerea Axei a avut-o armata sovietică s-a văzut la cum s-a prezentat armata americană +ONU în războiul din Coreea unde militarii făceau presiuni asupra președintelui Truman să folosească 6 bombe atomice împotriva comuniștilor din Coreea și China și chiar a URSS. Truman la demis imediat pe eroul și paranoicul Douglas (la fel de tâmpit a fost și Patton care visa război nuclear în 1945) și a încheiat armistițiul cu Nord coreeni salvând pe cale diplomatică dezastrul unei înfrângeri militare. Au avut norocul că a murit tov. Stalin altfel azi aveam în toată Pen. Coreea o singură țară, RPD Coreeană.
Cum s-au prezentat americanii în Vietnam? Cum au lăsat Israelul, Franța și Anglia din brațe când, după ocuparea Canalului Duez, URSS a amenințat agresorii și orice națiune care ii sprijină cu războiul?
Adevărul este că în ciuda succeselor din Grenada, Panama până la Războiul din Golf, pe fondul colapsului sovietic, armata SUA nu mai reușiseră o victorie din 1945.
Azi în războiul prin mandari în Siria cu tot sprijinul direct și indirect al armatei americane, serviciilor de informații și miliardelor ( fără număr) ale sauditilor nu au fost în stare să dărâme regimul șiit de la Damasc, regim care într-o vreme avea numai Damascul,daca Rusia a sprijinit acest regim. Au încercat diversiunea cu Turcia (doborârea avionului militar rus neinarmat în spațiul aerian sirian) ca rușii să-i umilească cu eșecul loviturii militare din Turcia. Cât de cretin să fii să nu încerci să salvezi elita militară turcă pregătită timp de 5 decenii în SUA și să pierzi cel mai important aliat din NATO,aliat care îți ținea în șah Rusia și Iranul și permitea Israelului să zburde în Orientul Mijlociu?
Trump se dă mare și își încordează mușchii față de Coreea de Nord, dar în realitate se caca pe el. Coreea de Nord este sub embargo petrolier, tehnologic de 25 de ani și în acest timp și-au triplat armata, au trecut la bombe cu hidrogen, rachete intercontinentale și sateliți iar Phenian ii amenință nu în Guam, Hawai ci în L. A și Yellowstone.
Tot jidanii sunt de vină că nordcoreeni se joacă cu rachetele deasupra Coreei de Sud și Japoniei iar America supra, mega puterea sistemului nostru solar în afară de sancțiuni economice (frecție la un picior de lemn) și de amenințările lui Trump nu e în stare de mai mult.
Adevărul este că în SUA, ca în orice stat democratic trebuie să dai explicații dacă mor 100 de soldați, se fac anchete ale Congresului (pe bune), se pun întrebări legate de cum au fost cheltuiți miliarde și miliarde pe super arme care nu prea sunt super. Apoi americanii de la Primul Război din Golf (o operă de artă e drept) nu au mai schimbat nimic în timp ce rușii au inventat și perfecționat războiul asimetric, hibrid și acum lucrează la cel de tip implozie.
SUA a fost construită să devină o putere economica de la Atlantic la Pacific, nu una militară. Primele lor războaie imperialiste au fost chinuite cu Mexic și Spania și câteva demonstrații de forță împotriva Japoniei medievale și a piraților din Maghreb în vreme de rușii, germanii, francezii și britanicii se caleau în adevărate războaie cu adversari pe măsură.
Faptul că SUA și-a sacrificat statutul de superputere economică și militară în dauna celei de putere militară reprezintă cea mai mare eroare politică și militară. Timp de 25 de ani SUA și-a erodat și democrația și economia și armata ca să constate eșecul primăverilor arabe, dezastrul din Afganistan, slăbirea militară a U. E, neputința impiedicarii Rusiei, Chinei, Indiei de a deveni mari puteri, a Iranului și Coreei de Nord de a deveni puteri regionale și pierderea definitivă a aluatului turc. Cu probleme rasiale, sociale, economice și cu orașe în ruină (ai impresia că SUA este sub embargoul ONU și nu RPD Coreea) și cu o armată uzată moral, psihic și tehnologic în conflicte inutile SUA este un leader în retragere. Dacă anul acesta nu rezolvă criza coreeană, la anul riscă să rămână și fără NATO și singuri cu sudiștii și niponii sunt victime sigure în fata chino-coreenilor.