«Gripa spaniolă» versus coronavirus: de la tragedie la farsă

https://b5p6y2g2.stackpathcdn.com/wp-content/uploads/2020/11/pan1.jpg

De Laureano Benítez Grande-Caballero

Unul dintre cele mai recurente mituri din istoriografie este cel cunoscut sub numele de întoarcerea eternă, ceea ce înseamnă că istoria este un proces circular în care evenimentele sunt repetate ciclic, în loc de liniar. Această concepție istorică își are originea în filosofia orientală, bazată pe reîncarnare și samsara, roata norocului în care viețile se întorc iar și iar, într-un fel de „ziua marmotei” din care trebuie să te eliberezi.

De la originea sa orientală, această paradigmă istorică a devenit, de asemenea, înglobată în civilizația occidentală, de la mâna unor gânditori precum Polibio, Vico, Machiavelli și, în vremuri mai recente, promovată de personalități de vârf precum Nietzsche, Schopenhauer, Mircea Eliade … Marx însuși, care a mers atât de departe încât a spus că „istoria se repetă de două ori: prima ca o tragedie și a doua ca o farsă”. Pentru o dată, și fără să servesc drept precedent, voi folosi acest citat al comunistului satanic pentru a dezvolta ideea acestui articol – și alte câteva care vor continua pe aceeași temă -, care nu este altceva decât compararea plandemiei coronavirusului cu alte epidemii care au avut loc în prezentul mai imediat, în special cele care s-au dezvoltat în secolul trecut, deși această metodologie nu îndeplinește cea mai prețioasă cerință a mitului întoarcerii eterne, deoarece, în loc de faptul că este repetată o face într-o dimensiune superioară, într-o versiune mai perfecționată, este „reîncarnat” într-un plan inferior, cu costume ale unei opere comice, care duc la acel eveniment de la tragedia originală, la farsa posterioară.

Deoarece pentru a ilustra mitul veșnicei întoarceri, pot fi date multe exemple, dar, având în vedere vremurile în care trăim, vom alege să folosim un fapt istoric a cărui natură este extrem de aptă pentru a demonstra recurența evenimentelor istorice: pandemiile.

Într-adevăr, dacă există ceva care se repetă cu insistență ciclică în istorie, este apariția fenomenelor epidemice, boli contagioase care determină morbidități generalizate în comunitățile umane, ai căror germeni au reapărut cu o anumită periodicitate, până când, după atacuri succesive, ființa umană reușind să-i facă mai puțin letali sau inofensivi prin imunitatea lor biologică.

Regina pandemiilor, nu în secolul trecut, ci în toată istoria, a fost faimoasa „gripă spaniolă”, dezlănțuită între 1918 și 1919, cea mai letală pe care a suferit-o vreodată omenirea, chiar și dincolo de tragic. „Ciuma neagră” care a devastat Europa din 1348, deoarece a provocat o mortalitate între 20 și 50 de milioane de oameni, deși există cercetători care trag cifrele până la 100 de milioane!, Deoarece această pandemie – cauzată de un virus gripal tipul A, subtipul H1N1—, a afectat toate straturile de vârstă, inclusiv populația infantilă.

Deși Spania nu a fost nicidecum țara din care a apărut tulpina și nici nu a fost cea mai pedepsită de aceasta, i s-a dat acest nume deoarece în Spania a primit multă atenție în presă, pentru că, prin neparticiparea la Primul Război Mondial , nu a existat nicio cenzură a presei care exista în țările beligerante.

https://b5p6y2g2.stackpathcdn.com/wp-content/uploads/2020/11/800px-165-WW-269B-25-police-l_restored.jpg

Primul caz de pandemie a fost raportat la 4 martie 1918 la Fort Riley – Kansas (SUA) – deși încă din toamna anului 1917 „creșterea heraldică” a avut loc în cel puțin 14 tabere militare. De fapt, cercetătorul Santiago Mata colectează rapoarte și documente care afirmă că luni înainte, au fost detectate cazuri de gripă virulentă în practic toate taberele militare americane autorizate să trimită soldați în Europa, până la punctul în care în decembrie 1917 14 din cele 16 tabere militare existente au fost afectate de gripă.

Virusul a suferit o mutație în cursul verii, primul caz al acestei mutații fiind confirmat pe 22 august 1918 la Brest, portul francez prin care jumătate din trupele americane aliate au intrat în Primul Război Mondial.

Așadar, avem deja un indiciu important pentru a încerca să-i clarificăm originea: pandemia își are originea în instalațiile militare și tocmai într-o perioadă de război. Sa ia notă cititorii de acest fapt.

Woodrow Wilson - Presidency, Facts & Foreign Policy - HISTORY

Și acum vine evenimentul decisiv, când președintele Woodrow Wilson a discutat cu șeful Statului Major dacă ar fi indicat să suspendăm expedierea trupelor pe fronturile europene pentru a nu răspândi boala. Din motive strategice, s-a decis continuarea transportarii soldaților, în ciuda rapoartelor tragice pe care le-au notificat despre decesele la bordul navelor care îi transportau. Astfel, până în august 1918, aproximativ un milion și jumătate de soldați americani fuseseră deja strămutați în Europa, mulți cu gripă.

https://b5p6y2g2.stackpathcdn.com/wp-content/uploads/2020/11/800px-Spanish_flu_death_chart.png

Maxima mortalitate a avut loc în toamna anului 1918, și apoi pandemia a slăbit în 1919, deoarece majoritatea supraviețuitorilor au fost imunizați. La vârful maxim, letalitatea sa a fost între 10 și 20% dintre cei infectați – COVID are o rată de 0,6%, potrivit aceleiași OMS -. De obicei, se spune că a afectat 2/3 din populația lumii, ucigând 25 de milioane de oameni în primele 25 săptămâni. În cazul coronavirusului, în 28 săptămâni 1.100.000 de persoane ar fi murit din cauza presupusului virus, iar 45 de milioane au fost infectate.

În ciuda faptului că nu a intrat în război, Spania a fost una dintre cele mai afectate țări europene, cu aproximativ 8 milioane de persoane infectate în mai 1918 și peste 200.000 de decese. Astăzi suntem în jur de 35.000, conform datelor oficiale.

Ei bine, haideți să ajungem la esența problemei, care încearcă să răspundă la întrebarea despre originea virusului gripal – care, apropo, a fost reconstruit în laborator pe 5 octombrie 2005.

Versiunea oficială afirmă că tulpina era de origine aviară și că a fost transmisă oamenilor direct de la găinile pe care le țineau în cazarmă. De la oameni, a trecut apoi la porci. Oricum, după cum vedem, istoria se repetă, doar cu gallinaceae în loc de lilieci și cu soldați americani în loc de comercianți chinezi din Wuhan.

Lucrul surprinzător la această poveste grotescă și ridicolă este că oamenii au crezut-o, așa cum se întâmplă astăzi cu teoria „pangolinului pierdut”, deși „experții” în atâtea lucruri nu au nicio idee despre cum s-a produs transmiterea zoonotică la ființă umană.

Cu alte cuvinte, lumea este plină de găini și se întâmplă ca un coteț de găini care se află într-o garnizoană americană să fi fost infectat cu un virus care, când a trecut la soldați, a devenit letal: bine, bine.

https://b5p6y2g2.stackpathcdn.com/wp-content/uploads/2020/11/gripe-1500x820.jpg

În lume există multe locuri infectate, multe colțuri mohorâte și mirositoare, cu igienă minimă și galinacee suspecte, dar uite unde se dovedește că pandemia a devastat TOATE cazarmele americane de unde au plecat contingentele militare care au participat la război. Dar nu este surprinzător faptul că acest lucru se întâmplă într-o instalație supusă unor măsuri de igienă stricte, monitorizate constant pentru a preveni bolile infecțioase în rândul trupelor?

Măsura de prevenire cea mai utilizată în rândul soldaților – și mai mult dacă merg pe front, unde condițiile igienice sunt deplorabile – este … da: vaccinați-i. Aici ne ocupăm de această problemă, doamnelor și domnilor.

Într-adevăr, astăzi sunt dovezi științifice că pandemia care a devastat lumea în 1918 și o parte din 1919 a apărut în Fort Riley (Texas), cauzată de o campanie de vaccinare împotriva meningitei practicată soldaților înainte ca aceștia să plece pe frontul european, în cursul Primului Război Mondial. Prin urmare, pandemia a avut loc în TOATE cazărmile, așa cum am spus mai sus.

Dr Frederick Lamont Gates (1886-1933) - Find A Grave Memorial

Vaccinul a fost sponsorizat de … da: Fundația Rockefeller, în care – o, coincidență! – a lucrat un anume Frederick Lamont Gates (1886-1933), unchiul lui Bill Gates, un doctor specializat în fiziologie, farmacologie, patologie și bacteriologie , care studiase la Universitatea din Chicago și Yale (1909) și care și-a luat doctoratul de la Universitatea John Hopkins în 1913 – cea mai importantă universitate privată din lume în domeniul medical -, urmând să lucreze imediat la Institutul Rockefeller pentru New York Medical Research.

Frederick Taylor “Fred” Gates (1853-1929) - Find A Grave Memorial

Acest Gates a fost fiul lui Frederick Taylor Gates (1853-1929), care a organizat – oh, coincidență! – Fundația Rockefeller, emporiul eugenismului aplicat medicinei, pentru că nu în zadar a fost Rockefeller cel care a lichidat medicina tradițională și homeopatică pentru începutul secolului al XX-lea.

Pentru mulți cercetători, vaccinul Rockefeller a fost agentul care a transmis alte boli și a scăzut apărarea multor organisme, boli din care mulți aveau o origine bacteriană legată de vaccinuri … sau de o armă biologică necontrolată.

Cu alte cuvinte, ne confruntăm cu un caz de vaccin folosit ca armă biologică. Această ipoteză este cea menținută în cartea „Vaccination, the killer killer” – Vaccination, The Silent Killer– de E. McBean, la pagina 28 și următoarele:

„Foarte puțini oameni își dau seama că cea mai gravă epidemie care a lovit vreodată America, gripa spaniolă din 1918, s-a produs ca efect secundar al unei campanii masive de vaccinare la nivel național. Medicii au spus că oamenii au murit din cauza bolii cauzate de germeni […] Dacă ne uităm înapoi la istoria perioadei din 1918, când gripa s-a răspândit, vom vedea că a început brusc, imediat după revenirea soldaților din Primul Război Mondial.

A fost primul război în care toate vaccinurile cunoscute au fost injectate în mod obligatoriu militarilor. Amestecul de medicamente otrăvitoare și proteine ​​putride din care sunt compuse vaccinurile a provocat o astfel de răspândire a bolilor și a morții în rândul soldaților, încât ceea ce s-a spus atunci a fost că injecțiile medicale au cauzat mai multe decese decât împușcăturile inamice pe front. Mii de bărbați au fost schilodiți de vaccinări, ca niște pacienți infirmi și nefolositori, înainte de a vedea chiar câmpul de luptă.

Rata deceselor și a bolilor în rândul soldaților vaccinați a fost de patru ori mai mare decât în ​​rândul civililor nevaccinați, dar acest lucru nu i-a oprit pe promotorii vaccinului.

Se pare că Războiul (Primul) a fost mai scurt pentru soldații americani decât planificaseră producătorii de vaccinuri, deoarece a durat aproximativ un an, astfel încât promotorii vaccinului aveau o mulțime de doze rămase în stoc Au vrut să vândă la un preț bun, așa că au făcut ceea ce fac de obicei: au organizat o întâlnire secretă în culise și au conceput complet acest întreg program sordid, un program de vaccinare la nivel mondial în care își folosesc toate vaccinurile, spunând în același timp oamenilor că soldații s-au întors acasă cu multe boli mortale contractate în țări străine și că, prin urmare, era o datorie „patriotică” a fiecărui bărbat, femeie și copil, să se protejeze de toate acestea prin vaccinare, grăbindu-se spre centrele de vaccinare pentru a primi toate injecțiile planificate.

Majoritatea oamenilor cred medicii și politicienii și fac ceea ce li se spune. Rezultatul a fost că aproape întreaga populație supusă vaccinurilor, în câteva ore a început să cadă în agonie, în timp ce alții au murit de o boală cu o virulență pe care nimeni nu o văzuse vreodată în viața lor.

Aveau toate caracteristicile bolilor împotriva cărora fuseseră vaccinați: febră mare, durere, diaree etc., cum ar fi tifosul sau pneumonia; cum ar fi congestia plămânilor și a gâtului în difterie; și vărsături, cefalee, slăbiciune hepatică și pete de piele de la vaccinurile împotriva varicelei, împreună cu paralizia de la toate vaccinările etc.

Medicii au fost îngroziți și au susținut că nu știu ce a cauzat boala ciudată și mortală și, într-adevăr, nu au avut nici un remediu pentru aceasta: trebuie să fi înțeles că cauza comună a tuturor acestor lucruri au fost vaccinurile, deoarece toți soldații care au primit vaccinurile în câmpuri, au suferit aceleași efecte.

Ulterior au încercat să îmbunătățească simptomele acelor boli cu vaccinuri și mai puternice, care au cauzat o boală și mai gravă, care a ucis și a paralizat o proporție imensă de bărbați. Combinația tuturor vaccinurilor otrăvitoare, fermentând împreună în organism, a provocat reacții atât de violente încât corpurile nu le-au putut suporta.

Pe câmpul de luptă s-a produs dezastru. Unele spitale militare nu erau pline decât de oameni paralizați, iar acele victime au fost descrise ca „victime de război”, chiar și după ce decesele au avut loc pe pământul american.

Am vorbit cu unii dintre acei supraviețuitori ai sălbăticiei vaccinului când s-au întors acasă după război și au vorbit despre ororile, nu ale războiul în sine, ci despre boala de pe linia frontului.

Medicii nu au dorit această boală masivă cauzată de […] Gripa din 1918 a fost cea mai devastatoare boală pe care am avut-o vreodată și a venit la noi din cauza tuturor invențiilor medicale, deoarece toate substanțele chimice adăugate, toate otrăvitoare, au intensificat doar boala celor care erau deja puternic otrăviți, astfel încât tratamentele ulterioare au ucis de fapt mai mulți oameni decât vaccinurile în sine.
Din cauza lui, de trei ori mai mulți oameni au murit și s-au îmbolnăvit decât în ​​primul război mondial, cifre comparabile doar cu cel de-al doilea război mondial.

Dacă trecem de la gripa spaniolă la plandemia coronavirusului, faceți cititorului extrapolările pertinente, trageți asemănări, deduceți paralele: o altă poartă în față, vaccin antigripal … Cea mai notabilă diferență este că COVID nu poate fi comparat cu gripa spaniolă în termeni de severitate și mortalitate, și devine o plandemie decofeinizată, ușoară, în ciuda alarmelor, a blocajelor, a lockdown, a ruinei economice și a dictaturilor presupus sanitare, în mijlocul unei lobotomizări fără egal, care a creat decor perfect pentru dezvoltarea acestei opere comice.

Și Marx a spus-o deja: de la tragedie la farsă.

SURSA Alerta digital