Sigla Bank of America este văzută în afara unei sucursale din Washington, pe 9 iulie 2019. (Alastair Pike/AFP/Getty Images)
Sigla Bank of America este văzută în afara unei sucursale din Washington, pe 9 iulie 2019. (Alastair Pike/AFP/Getty Images)
S.U.A.
Bank of America inițiază un program pilot care separă angajații vaccinați de angajații nevaccinați
DE MATT MCGREGOR 18 noiembrie 2021 Actualizat: 19 noiembrie 2021mai mare mai mic Imprimare
O sursă care lucrează cu Bank of America a dezvăluit un program pilot care începe pe 18 noiembrie, care intenționează să separe angajații vaccinați de cei nevaccinati la o clădire administrativă din Jacksonville, Florida.

Sursa, care a cerut să rămână anonimă, a declarat pentru The Epoch Times că programul a fost inițiat ca o modalitate de a aduce angajații înapoi la birou după o perioadă de lucru de la distanță în timpul pandemiei. Dar planul aruncă o umbră întunecată asupra potențialei noastre viitoare societăți, a spus sursa.

„Este segregare”, au spus ei. „Sunt uluit.”

Schimbări în cultura muncii
Angajații s-au scurs înapoi în birourile lor abandonate anul acesta cu ritmuri diferite, pe fondul unei multitudini de politici corporative experimentale, după ce virusul PCC ( Partidul Comunist Chinez ) a dus la o cultură mondială a muncii de la domiciliu.

Odată cu disponibilitatea mai largă a vaccinurilor, oamenii au început să-și scoată măștile, iar politicile la locul de muncă au devenit mai puțin restricționate.

Apoi, temerile legate de varianta Delta i-au trimis pe mulți acasă și au devenit platforma pe care președintele Joe Biden și-a anunțat politica privind mandatul de vaccinare în septembrie, când a ordonat Departamentului Muncii să elaboreze o regulă prin care toți angajatorii cu 100 sau mai mulți angajați să se vaccineze. până la 4 ianuarie 2022.

Pe 12 noiembrie, o curte de apel din SUA a respins o contestație din partea administrației Biden și și-a reafirmat decizia de a opri ordinul lui Biden pentru companiile cu 100 de lucrători sau mai mult să impună vaccinul COVID-19.

Deși mandatul nu a fost votat de Congresul SUA și nu a devenit lege, multe companii și-au inițiat deja propriile termene și politici de vaccinare, deoarece procesele s-au adunat împotriva administrației Biden cu privire la mandate.

În timp ce unele companii au ales să impună vaccinuri, ceea ce duce la concedieri în masă și demisii, altele nu au făcut-o, ceea ce duce la politici care necesită testare săptămânală și divizare care le-a părut unora evocatoare de segregare medicală.

„În esență, ei discriminează”
La Bank of America, muncitorii vaccinați se întorceau deja la biroul în cauză.

În general, corporația nu a implementat un mandat de vaccinare.

Cu toate acestea, cei care nu și-au dezvăluit statutul de vaccinat sau și-au dezvăluit statutul de nevaccinat, se pot întoarce la muncă doar la un etaj separat.

„Celor nevaccinați li se va lipsi accesul și le va avea acces doar la un etaj, cu birouri și toaletă, dar nu pot merge altundeva”, a spus sursa. „În esență, ei sunt discriminatori.”

Sursei i s-a spus că programul a fost conceput astfel încât banca să poată obține feedback de la angajați.

Accesul celor nevaccinati va fi monitorizat „pentru a se asigura că sunt ținuți în izolare, ca să spunem așa”, a spus sursa.

„Dar nu pot să iau parte la asta”, a spus sursa, recunoscând că ar putea fi concediați sau vor trebui să renunțe. „Nu sunt tăcut și nu-mi țin gura. Nu voi participa la acest program pe care îl lansează.”

Bank of America s-a descris pe site-ul său ca având un „loc de muncă divers și incluziv”.

„Credem cu fermitate că toți angajații ar trebui tratați cu respect, să trăiască fără discriminare și să fie capabili să se aducă la muncă”, se arată pe site-ul său. „Acesta este esențialul a ceea ce suntem ca companie și modul în care promovăm o creștere responsabilă.”

„Deci incluzi pe toți oamenii, dar nu pe cei nevaccinati?” a spus sursa. „Nu, ești doar vădit ipocrit.”

Răspunsul Bank of America
Ca răspuns la declarațiile sursei, un purtător de cuvânt al Bank of America a declarat pentru The Epoch Times că, bazându-se pe îndrumările CDC, banca plănuise să acorde prioritate celor vaccinați atunci când îi aduce angajații înapoi la birou.

Un purtător de cuvânt a menționat că „compania face acum următorul pas înainte și începe să returneze un număr limitat de colegi de echipă care fie nu și-au dezvăluit statutul, fie nu sunt vaccinați”.

„Acești colegi de echipă vor lucra într-un mediu în care protocoalele noastre de sănătate și siguranță sunt aliniate la cele mai recente îndrumări de la CDC și alți experți medicali”, a spus purtătorul de cuvânt.

„Vor fi obligați să folosească măști pentru față în orice moment, să mențină distanțarea fizică și să testeze săptămânal.”

Purtătorul de cuvânt a adăugat că Bank of America nu are un mandat de vaccinare.

Compania a spus că, odată cu o pandemie în curs, vor fi adăugate măsuri pe care compania trebuie să le ia în numele angajaților săi pentru a le asigura siguranța.