Subject: Fw: UTIL DE STIUT !
To:

 

Profesorul și microbiologul Vania Atudorei, născut la Botoșani, în prezent microbiolog federal RMCCM și supervisor al Departamentului de Sănătate și Farmacie Eurofins din Canada, a acceptat invitația noastră de a răspunde la o nouă serie de întrebări legate de COVID -19.
COVID-19 – Controverse și confuzii

În experiența mea profesionala internațională, de 40 de ani, în domeniul microbiologiei farmaceutice și a farmacologiei, am învățat să nu cred tot ce se scrie și tot ce se spune și să verific eu însumi adevărul, iar atunci când îl aflu și sunt convins de el, să îl spun și la alții. Și să nu uit că știința este singura bogăție care sporește atunci când o împarți cu alții.

Coronavirusul și medicamentele actuale: 
În prezent,  există mai multe scheme de tratament împotriva acestui virus. 
Iată câteva exemple:
– Agenția federala din USA pentru medicamente și alimente, FDA, a aprobat recent medicamentul Ivermectin, un antiparazitar contra viermilor intestinali, medicament pentru care, în 2015, s-a decernat și un Premiu Nobel de Medicină.
Studii publicate în Australia la Melbourne afirma că numai în 48 de ore acest remediu a scăzut cantitatea de virus de peste 99%.
– FDA a aprobat și antiviralul Remdesivir, fabricat de compania americana Gilead, leader mondial în medicamente antiretrovirale, care se pare că nu dă rezultatele așteptate decât la 1/3 din cazuri.
– Pentru chlorochina și hidroxiclochina, utilizate contra malariei și recomandate de unii medici la ora actuală, dovezile de eficacitate sunt insuficiente. Dar graba strică treaba. Așa s-au dat autorizații rapide și pentru teste de confirmare a virusului, de exemplu, pentru aparatele Spartan Scientific din Canada, fabricate la Ottawa, care au dat rezultate bune experimentale în laborator, dar rezultate proaste, false în practică, încât acum câteva zile,  Ministerul Federal al Sănătății din Canada a retras autorizația și a interzis utilizarea acestor teste de depistare. 
 
Prevenirea cu pastile pentru durerile de gât 
FFFFFFF IMPORTANT!
Am găsit referințe că pastilele împotriva durerilor de gât, care conțin combinația de alcool diclorobenzilic și amil metacresol, sunt eficiente împotriva coronavirusurilor, pentru a le reduce drastic chiar și după 2 minute de contact. Aceste produse pot fi găsite în farmacii sub numele comerciale de Cepacol, Strepsil, sau pastile antibacteriene pentru dureri de gât și nu sunt scumpe (aveți grijă să citiți bine eticheta și să nu le confundați cu produse similare care conțin doar mentol și benzocaină, care nu sunt eficiente).  Studiile au fost făcute în Anglia, în anul 2005, de echipa virusologului John Sydney Oxford, de la universitatea din Londra, reputat specialist mondial în virusurile gripale. 
Concluzia este că aceste două substanțe combinate afectează învelișul viral și au efecte semnificative în reducerea infecțiozității anumitor virusuri infecțioși în gât și în saliva, reducând astfel contagiozitatea de transmitere de la persoană la persoană. (Oxford JS, Lambkin R, Gibb I, Balasingam S, Chan C, Catchpole A (2005). „A throat lozenge containing amylmetacresol and dichlorobenzyl alcohol has a direct virucidal effect on respiratory syncytial virus, influenza A and SARS-CoV”. Antiviral Chemistry & Chemotherapy). 
 
Sunt preferate remediile scumpe celor ieftine – povestea ASPIRINEI 
Mi-am pus întrebarea care sunt simptomele clasice ale virozei provocate de COVID-19 și dacă există un medicament singur capabil să acționeze împotriva acestor simptome. Spre marea mea surprindere, răspunsul pe care l-am găsit este: DA. Deci simptome importante: febra, dureri, inflamații și coagularea sângelui. Ei bine: ASPIRINA combate și febra, și durerile, și inflamația și este și anticoagulantă. Dacă mă întrebați de ce nu se prescrie Aspirina, nu am să vă răspund și am să va las ca să găsiți singuri răspunsul. În discuțiile mele actuale cu specialiști din Franța, România, Elveția, Anglia și Germania mi s-a spus ca Aspirina are contraindicații, de exemplu, la bolnavii de astm. Răspunsul e simplu: dacă vreți să aflați totul despre un medicament trebuie să căutați pe Internet monografia medicamentului, completă, care conține zeci de pagini și care este redactată de compania mamă. Pentru Aspirina este compania germana Bayer. Deci da, e contraindicată DAR numai pentru bolnavii de astm provocat de compuși chimici care conțin săruri ale acidului salicilic, salicilați, așa cum este cazul aspirinei a cărei nume chimic este acid acetil-salicilic. Așadar, dacă persoana este alergica la acești compuși. Mi s-a mai spus că aspirina poate să dea dureri de stomac și iritații gastrice. Da, e normal, este acidă. Numai că astăzi exista comprimate de Aspirină înrobate (sau filmate) acoperite cu un strat protector, care face ca ea să nu se mai dizolve în stomac ci traversează stomacul și se dizolva în intestin, unde nu mai provoacă dureri. Fabricarea Aspirinei o poate face și un elev. E nevoie doar de 2 materii prime ieftine, oțet (acid acetic) și acid salicilic. Numai ca Aspirina este prea ieftină, iar Big Pharma și farmaciile nu fac mare profit cu ea. Iată și calculul: 1 gram de Redemsivir pur costa 3750 $, iar 1 gram de aspirina pura costa 1 cent adică 0.01 $. 

Un vaccin pentru coronavirus?

De ce durează atât de mult? De ce poate nu îl vom avea niciodată? Pentru că doar cunoaștem și alte virusuri descoperite de zeci de ani pentru care încă nu s-a găsit un vaccin, un bun exemplu fiind HIV. Pentru că virusurile pot suferi mutații (fenomen de variabilitate) și astfel se pot transforma în ceea ce se numește tulpini diferite. 
De exemplu, HIV are 2 tipuri, 1) care este mondial și 2) caracteristic pentru Africa de Vest. 
HIV-1 are 9 tipuri notate cu litere: A, B, C, D, E, F, G, H, I și J. 
HIV-1 B este cel mai răspândit. Există și vreo 50 de tulpini de HIV recombinat. Așadar putem face un vaccin pentru o tulpină, sau polivalent, pentru mai multe tulpini, iar riscul este că mâine apare o tulpină nouă pentru care nu avem vaccin, așa cum este cazul virusului gripei. 
În fiecare iarna vine din Hong Kong, de la porci și de la rațe, orașul cu peste 7.000.000 de locuitori și cu o densitate de peste 7.000 de locuitori pe km2.

Fabricarea unui vaccin durează cel mai pușin 6 luni și cel mai mult 3 ani. În fabricarea unui vaccin antiviral exista 11 etape: cultivarea virusului, recoltarea sa, purificarea sa, inactivarea virulentei pentru ca să nu fie periculos și să provoace boala (au fost incidente de acest gen în trecut când, mai ales, copii vaccinați au murit de la vaccinuri), asamblarea valențelor, formularea sa (rețeta de fabricare cu amestecul de materii prime), ambalarea primară în fiole, flacoane sau seringi, liofilizarea (dacă este un vaccin solid sub forma de pudra ce va fi reconstituită în momentul injectării, deoarece liofilizarea îi dă o durată de valabilitate mai lungă), ambalarea finală, eliberarea lotului de  departamentul de asigurare a calității și transportul său în depozitele distribuitorilor și de aici în farmacii, clinici și spitale. Peste 70 % din munca de fabricare a unui vaccin sunt numai testele de control a calității. La ora actuală, pe glob exista 120 de proiecte de cercetare de vaccin contra COVID-19 (în China, Anglia, Germania, Franta, USA, Canada) din care 10 sunt deja în curs de testare clinica pe oameni. 

Preparați singuri acasă gelul dezinfectant cu alcool 

Ieri am intrat într-o farmacie și am rămas în stare de șoc. Se vindea, cu 7 dolari, un flacon mic de gel dezinfectant cu alcool de 70 de ml. Prin urmare, cam 100 $ litrul, în timp ce fabricarea sa este de cel puțin 20 de ori mai ieftină. Din cauza speculanților, Guvernul Franței a dat o lege de plafonare a prețului la maximum 3 euro pentru 100 de ml de gel dezinfectant cu alcool. Acest gel a fost inventat,  în anul 1995, la Geneva, în Elveția, la Spitalul Universitar, de dr. Didier Pittet, împreună cu farmacistul acelui spital, William Griffiths. Autorii au dăruit rețeta gratuit, în anul 2006, Organizației Mondiale a Sănătății – OMS, aflată și ea la Geneva, care a publicat o broșura gratuită, pe Internet, pentru ca toate țările și toți oamenii să beneficieze de ea. Aveți nevoie numai de 4 materii prime pe care le găsiți în comerț: apă, un alcool (o să îmi spuneți că nu este alcool acum în comerț atunci cumpărați un parfum ieftin deoarece parfumurile au 60 % alcool), glicerină – găsiți glicerină sau cremă cu glicerină la magazinele de cosmetice și apă oxigenată 3 % în farmacii. În acest fel economisiți bani și îi descurajați și pe bandiții care vor să facă speculă și profituri. 
Folosirea sa în spitale a redus la jumătate numărul de infecții intraspitalicești pentru că medicii și asistenții nu aveau timp să se spele de zeci de ori pe zi pe mâini cu apă și săpun, ori aceasta este o metoda rapidă și eficientă
Câteva episoade amuzante cu acest gel: pentru că, în Rusia, unii îl beau, s-a pus în el un colorant și un vomitiv. Iar pentru că, în Anglia, un musulman a spus că religia sa îi interzice alcoolul, atunci alcoolul etilic a fost înlocuit cu alcool izopropilic. 

Coronavirusul și coagularea sângelui 

Problema este că, la început, nu li se făceau autopsii celor decedați deoarece se credea că este cunoscută cauza și că e inutil, fiind o pneumonie virală pentru care nu există medicamente. Ulterior s-a descoperit ca mulți bolnavi fac o suprainfecție pulmonară bacteriană și de aceea în schemele de tratament actuale sunt incluse și antibiotice, în special azitromicina. Când, în unele țări, au început să se facă autopsii atunci anatomopatologii au descoperit că da, e o problemă pulmonară, dar cauzată de cheaguri de sânge în plămâni, embolii, deci de o coagulare a sângelui, de care nu se știa și care provoacă insuficiență respiratorie. Și tot în schemele de tratament actuale s-au introdus și medicamente anticoagulante, mai ales heparina. Foarte curioasă acțiunea acestor virusuri asupra sângelui, deoarece virusul Ebola, care este și el un coronavirus letal, pentru care nu există nici medicamente și nici vaccin, provoacă contrariul, adică hemoragii, și interne și externe, încât bolnavii de Ebola mor într-un mod absolut sinistru, plini de sânge și la interior și la exterior. De aceea, aceasta boala mai este numită și febra hemoragică. Se fac și corelații între grupele de sânge și infecție, deoarece, statistic, există mai puține cazuri de boală la grupa O decât la celelalte grupe sanguine. 

Covid-19, un virus artificial sau un virus de SIDA recombinat?  

Ceea ce este alarmant este ca acest virus conține gene ale virusului HIV, descoperite de prof. Luc Montagnier, Laureat al premiului Nobel pentru Medicină, în anul 2008, și care, în anul 1983, a descoperit virusul SIDA la Institutul Pasteur din Paris. Aceasta deoarece secvențe din acidul nucleic ARN al virusului SIDA-HIV au fost găsite, în mod ciudat și neașteptat, în acidul nucleic ARN al coronavirusului COVID-19. Se pare, așadar, că în China au vrut să facă un vaccin contra SIDA. Și au luat un coronavirus, care este tot un retrovirus ribovirus ca și HIV, și l-au recombinat, și l-au scăpat în populație, accidental sau intenționat. Lăsând la o parte tentația de speculații și de complot, cred că mulți își pun o întrebare legitimă: dacă acest virus exista în natură de mult la animale, atunci de ce a apărut numai acum? 
Priviți statisticile cu rezervă. Inițial toate decesele din spitale și din căminele de bătrâni erau automat înregistrate și raportate ca și cazuri de COVID-19, fără depistare confirmată și fără autopsii, ceea ce era incorect și falsifica datele reale. Este pentru prima oara când,  într-o epidemie sau pandemie, se fac publice cifrele în fiecare zi. Statisticile OMS arată că în fiecare an mor de gripă peste 500 000 de persoane (650 000 dupa Centers for Disease Control – CDC, din USA), iar aceste cifre nu se publică zilnic, pentru că, în realitate, cifra este mai mare, deoarece nu toate cazurile, în toate țările, sunt înregistrate și nu toți bolnavii merg la spitale în toate țările. Mă întreb de ce nu se publică și în cazul gripei cifre zilnice?
Pe 3 mai 2020, erau înregistrate 246 000 de decese atribuite acestui virus, în lume, din care 3 681 în Canada și 780 în Romania. Se confundă numărul de cazuri confirmate (depistate prin teste), cu cazurile reale, ori este evident că, cu cât se fac mai multe teste, cu atât se descoperă noi cazuri. Numai că printre aceste rezultate mai sunt și unele false. Iar printre persoanele pozitive exista 2 cazuri: care nu au simptome și care au simptome. Printre cele cu simptome exista 4 cazuri diferite: persoane care se vindecă acasă – majoritatea, în jur de 80%, care au simptome și necesită spitalizare, care au simptome grave și sunt internate la terapie intensivă, din care o parte se vindecă și o parte (vârstnici și cu alte probleme cronice de sănătate), din nefericire, mor sau sunt condamnate la moarte, din lipsa de aparatură sau de tratamente adecvate.
 
Domnul Vania Atudorei este microbiolog federal și superviser al Departamentului de Sănătate și Farmacie Eurofins, Canada. Predă la Colegiul public „Gérald-Godin” din Montreal, are importante contribuții științifice în microbiologie, chimie și farmacologie, s-a născut la Botoșani, a făcut facultatea în România și locuiește, în prezent, în orașul canadian Laval, fiind președintele Asociației Românilor din Laval. 
Dl. Vania Atudorei, profesor emerit, a primit, in 2011, Diploma de Onoare din partea colegilor săi de la Asociația de Pedagogie Colegială din Canada franceză.
In 2012, Parlamentul Canadei i-a decernat Medalia Jubileului de Diamant a Majestății Sale Regina ELISABETA a II-a a Marii Britanii și Canadei, in anul 2014, prin Decret aprobat și semnat de premierul Franței, i s-a conferit titlul de Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” – o înaltă distincție instituită în anul 1808 de împăratul Napoleon Bonaparte pentru a-i onora pe profesorii eminenți. 
Dl. Vania Atudorei este și cetățean de onoare al municipiului Botoșani.