Manifestul Congresului PPE, reunit la București, conturează noua direcție totalitară neomarxistă a guvernării UE: promovarea războiului, combaterea “fake-news”, certificatul de vaccinare, propaganda LGBTQ+, renunțarea la principiul unanimității

DE IUSTINA FILIMON / EXTERNE / Publicat: Miercuri, 06 martie 2024, 22:42 / 7 comentarii

ARTICOLE RELAȚIONATE
Cioclii războiului și pandemiei au ocupat Capitala României. George Simion: Reprezentăm valul care o să măture slugile Ursulei! Protest la Romexpo: “Ursula nu uita, România nu te vrea!”
Alegeri 2024 pentru Parlamentul European – previziunile Consiliului European pentru Relații Externe: viraj accentuat spre dreapta, creșterea “periculoasă” a popularității partidelor naționaliste eurosceptice

ascultă articolul

Din manifestul PPE, adoptat de Congresului PPE, reunit la București, manifest numit „Europa noastră, o casă sigură și bună pentru cetățeni”, se conturează noua direcție totalitară neomarxistă a guvernării UE. Printre principiile evidențiate în manifest sunt: promovarea războiului, combaterea „fake-news”, certificatul de vaccinare, propaganda LGBTQ+, interzicerea „propagandei Kremlinului”, renunțarea la principiul unanimității (a se vedea și FOTO mai jos).

Congresul PPE, reunit la București, a adoptat manifestul electoral al partidului, iar în acest document figurează o serie de prevederi care vor schimba modul în care funcționează Uniunea Europeană, potrivit stiripesurse.ro. În ceea ce privește politica de apărare a Uniunii, PPE va schimba total această politică, statele membre urmând a acționa ca un tot unitar. De asemenea, va fi înființat un post de european pentru Securitate și Apărare și un nou portofoliu în Comisia Europeană, un ministru de Externe al UE, care va fi și vicepreședinte al Comisiei.

„Uniunea Europeană trebuie să își protejeze cetățenii, pentru că nu există libertate fără securitate. Securitatea este una din prioritățile manifestului politic discutat la Congresul Partidului Popular European.

Documentul prevede că PPE susține aderarea completă a României și Bulgariei la spațiul Schengen. PPE propune un proces de regândire a spațiului Schengen și transformarea Frontex într-o adevărată Pază Europeană de Coastă prin triplarea personalului până la 30.000 de angajați.

Războiul din Ucraina este direct legat de securitatea europeană, pentru că ucrainenii, confruntați cu războiul declanșat de Rusia, iși apără independența dar apără și valorile democratice. Vom continua susținerea Ucrainei și vom susține țara să devină membră UE și NATO.

De asemenea, PPE sprijină aderarea Republicii Moldova, Georgiei și țărilor din Balcanii de Vest la Uniunea Europeană. Războiul declanșat de Rusia în Ucraina și amenințările repetate ale regimului de la Moscova cu arma nucleară ne arată că UE trebuie să ia măsuri defensive.

Ne propunem crearea unei Piețe Unice a Apărării și alocarea în viitorul Cadru Multifinanciar Anual a unor resurse suficiente pentru dezvoltarea unei industrii de apărare performante.

Vrem să înființăm un post de comisar european pentru Securitate și Apărare, care să coordoneze problemele din domeniu.

Obiectivul pe termen lung este să dezvoltăm o Uniune Europeană a apărării cu forțe europene integrate terestre, maritime, aeriene și cyber.

Abilitatea de a reacționa la evenimente va determina succesul Uniunii Europene. Solicităm renunțarea la principiul unanimității atunci când este vorba de sancționarea regimurilor totalitare și de Piața Unică pentru Apărare. Solicităm ca Înaltul Reprezentant al UE să fie înlocuit cu un ministru de externe ale UE, care să fie vicepreședinte al Comisiei Europene”, se arată într-un comunicat al PPE.

Vedeți și Cioclii războiului și pandemiei au ocupat Capitala României. George Simion: Reprezentăm valul care o să măture slugile Ursulei! Protest la Romexpo: „Ursula nu uita, România nu te vrea!”