Domnule Preşedinte,

Chiar dacă am apelat la o scrisoare deschisă, nu cred că sunt prea mulţi politicieni de prim-rang, interesaţi de ceea ce urmează să vă spun. Speranţa respiră greu printre liderii mari ai României de azi.

Votul din 16 noiembrie, cel căruia îi datoraţi totul,este rezultatul unei disperări. Strigătul românilor plecaţi prin lume, pentru o pâine mai albă, vă obligă, Domnule Preşedinte, să nu traversaţi podul spre politicienii ultimilor 25 de ani şi spre modul lor de contorsiona interesul national. Din această cauză şi din alte 22 de milioane de motive, consider că titularii zgomotoaselor dosare penale care populează Guvernul şi Parlamentul ar trebui excluşi de la masa la care se croiesc Codul Electoral şi Constituţia. Reforma Codului Electoral şi a Constituţiei nu pot fi făcute de politicieni cercetaţi penal tocmai pentru violarea democraţiei (dosarul “Referendumului”). Augmentarea sistemului de vot pentru românii din Diaspora, ar fi ușor ciudat să fie lăsată la îndemâna celor care au arătat, când au avut ocazia, că resping ADN-ul libertăţilor fundamentale.

Personal, nu consider că îmi datoraţi un răspuns pentru ceea ce v-am scris. Dar îmi permit să cred că aveţi obligaţia faţă de cei care v-au votat, să le cereţi tuturor celor care sunt cercetaţi penal, să nu pretindă un loc la masa democraţiei. E atributul Dumneavoastră constitutional şi moral. Se bazează pe 6,2 milioane de voturi. Am putea spune că s-ar face dreptate până la capăt . Sau că e un pas spre România lucrului bine făcut. Oricum, e timpul dreptăţii. E vremea adevărului. Vocile românilor zgribuliţi pe la cozile ambasadelor cer să fie ascultate în Palatul Cotroceni şi în Palatul Victoria.

Pentru că cei care votează au întotdeauna dreptate. Iar corupţia este principala cauză a sărăciei. Această situaţie trebuie să înceteze!
Dacă Traian Băsescu s-a pronunţaţ public împotriva penalilor înşurubaţi prin diferite fotolii ale Puterii, Dumneavoastră, votul din 16 noiembrie, nu vă oferă spaţiu de negociere.
Închei, Domnule Preşedinte, constatând că astăzi, sunteţi ultima rezervă de democraţie instutuţională în faţa unui lidership politic sufocat de trepăduşi versatili, acomodaţi doar cu trecerea bugetelor publice pe numele lor. De 25 de ani.

Cu respect,
Radu Popa,   *(nota mea fost PP/DD acum PSD..)
deputat de Târgoviște”