Congresul SUA aprobă un pachet de ajutor de 91 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și Taiwan
Aceasta este o transcriere a unui interviu pe 3 mai 2024 cu Michael Welch la Global Research
De Peter Koenig și Michael Welch
Cercetare globală, 6 mai 2024
Tema: Informații , Agenda de război NATO al SUA

***

fundal
Congresul SUA aprobă pachetul „ajutor” de 91 de miliarde de dolari pentru Ucraina (61 de miliarde), Israel (22 de miliarde) și Taiwan (8 miliarde)

Sub rezerva revizuirii, rapoartele inițiale cu privire la componența celor 61 de miliarde de dolari [pentru Ucraina] indică că 23,2 miliarde de dolari din aceștia vor fi plătiți producătorilor americani de arme pentru armele care au fost deja produse și livrate Ucrainei. Alte 13,8 miliarde de dolari sunt alocate pentru a înlocui armele din stocurile militare americane care au fost produse și sunt în curs de a fi expediate – dar nu au fost încă – sau care sunt arme suplimentare care urmează să fie produse. Defalcarea acestei ultime sume de 13,8 USD nu este încă clară în rapoartele inițiale. S-ar putea ghici cu generozitate că cel mult 10 miliarde de dolari reprezintă arme care nu au fost încă produse, în timp ce 25-30 de miliarde de dolari reprezintă arme deja expediate în Ucraina sau în cursul de livrare. Vezi asta .

*

Michael Welch (MW): Ce credeți despre aceste cifre și despre ceea ce se proiectează și ce s-ar putea întâmpla?

Peter Koenig (PK): Acest complicat joc de cifre ale Congresului, însumând până la 91 de miliarde de dolari, din care 61 de dolari sunt destinate Ucrainei – nu este altceva decât pentru a deruta oamenii și pentru a face să creadă că ceva „schimbator” se va întâmpla după banii și/sau armele au fost expediate.

Realitatea este foarte diferită.

Administrația Biden și Congresul știu exact ce fac.

Ei risipesc în mod deschis banii – banii contribuabililor, adică – și dacă contribuabilii, publicul în general, ar înțelege ce se întâmplă cu adevărat, ar putea protesta în stil mare.

Adevărul este că administrația Biden și Congresul știu foarte bine că acest război proxy este pierdut împotriva Rusiei, că s-a pierdut de la început.

Este un război proxy între SUA și Rusia. Niciodată cu ideea că Ucraina o va câștiga. În cel mai bun caz, intenția a fost de a slăbi Rusia pentru, probabil, o invazie directă ulterioară, deoarece ceea ce își dorește autoproclamatul imperiu al SUA de la Primul Război Mondial – și înainte – este să domine cea mai mare țară din lume și să preia sau să fure, într-un limbaj mai comun. , uriașele resurse naturale ale Rusiei.

Asta și-a dorit întotdeauna elita – dominarea oamenilor și a resurselor.

Asta vor psihopații.

Imperiul și aliații săi sunt conduși de psihopați.

Acești bani, cei 61 de miliarde de dolari, sunt cheltuiți pentru propagandă pură și pentru finanțarea pieței negre cu arme mai mult sau mai puțin sofisticate.

Desigur, în afară de mai multe ucideri, fac industria de război și pe cei care o dețin, precum BlackRock și Co., și mai bogate.

Știți, de exemplu, că aproximativ 70% din armele expediate în Ucraina nu văd niciodată frontul, ci merg direct pe piața neagră? Acolo unde sunt preluați de viitoare – sau prezente – „grupuri teroriste”, deja create sau care urmează să fie create în viitorul apropiat, pentru a teroriza țările astfel încât să poată fi invadate de imperiu.

Schema clasică pe care o cunoaștem de la crearea Al Qaeda de către CIA la începutul anilor 1980.

Apropo, 70% dintre arme și piața neagră au fost raportate chiar de CNN, BBC și Wall Street Journal. Deci, nu este un secret.

Doar că majoritatea oamenilor nu știu asta.

În ceea ce privește un plan B – nu cred într-un plan B.

Nu există plan B.

Dacă Rusia vrea să preia întreaga Ucraine, o poate face în mai puțin de 48 de ore.

Aceasta nu a fost niciodată intenția Rusiei.

Imaginea este din The Unz Review

Amintiți-vă – cu câteva luni în urmă, șeful NATO Jens Stoltenberg a spus și a repetat-o ​​de mai multe ori că războiul a început cu adevărat deja în februarie 2014, cu lovitura de stat de la Maidan, instigată de doamna Victoria Nuland și pe fundalul ei de la Washington. Partea Nuland nu a fost spusă de Stoltenberg, desigur. Acestea sunt cuvintele mele.

Apoi au urmat acordurile Minks One și Two în septembrie 2014 și în martie sau aprilie 2015.

Până acum știm, așa cum doamna. Merkel a spus anul trecut că toate au fost o înșelăciune planificată, să facă lumea să creadă că pacea se află pe lista lor de priorități, când de fapt ei (Acordurile de la Minsk) ar „câștiga timp” pentru a pregăti mai bine Ucraina pentru un război cu Rusia.

Da, Ucraina a fost folosită ca platformă pentru a slăbi Rusia, dar nimeni din Washington sau din Europa nu a crezut niciodată că Ucraina va câștiga un război împotriva Rusiei.

A cheltui, așa cum au făcut SUA până acum, aproximativ 200 de miliarde de dolari pe Ucraina, a fost o risipă, a promovat și mai multă corupție și, așa cum am spus mai devreme, a alimentat piața neagră cu arme pentru alte conflicte „implantate de teroare”.

Este de fapt simplu.

Dar este greu să-i faci pe oameni să creadă în atâtea intenții rele.

Acum, în cei opt ani dintre lovitura de stat de la Maidan din februarie 2014 și intervenția rusă în Donbass din februarie 2022, aproximativ 14.000 de oameni de origine rusă au fost uciși și, la fel ca în Israel, intenția a fost să ucidă cât mai multe femei și copii, deoarece proporția este cam la fel – aproximativ 70% dintre rușii sacrificați în regiunea Donbass sunt femei și copii.

Nu întâmplător. Copiii sunt generația viitoare, iar femeile sunt purtătoarele generației viitoare.

Atunci a intervenit Rusia. Să nu preia niciodată Ucraina, ci să eliberăm populația rusă de agresiunea nazistă de la Kiev.

Da, naziști – de același fel, Bandera, sectorul drept – care au luptat cu Hitler în al Doilea Război Mondial, ucigând zeci de mii de evrei și alți „indezirabili”. În numele lui Hitler.

Acești oameni conduc regimul de astăzi la Kiev. Și Europa și Statele Unite sunt aliate cu acești naziști.

Doar imagina! În Germania și în multe alte țări europene, promovarea nazismului și/sau asocierea sau alianța cu naziștii este strict și constituțional interzisă. Cu toate acestea, Germania și UE o fac. Ei nesocotesc propria legislație, asociindu-se cu un guvern nazist de la Kiev, doar pentru a încerca să facă cât mai mult rău Rusiei.

Ce mai e de spus despre Occident?

*

Un cuvânt despre banii care merg în Israel și Taiwan…

Ajutor pentru Israel – aproximativ 22 miliarde USD; este menit în mod deschis să omoare mai mulți palestinieni. Washingtonul este condus de sionişti, iar sioniştii conduc deja lumea, doar că majoritatea nu au observat încă.

Cu toate acestea, ei nu vor reuși să devină Poporul Ales – controlând lumea și resursele lumii; ceea ce pretind că biblia lor spune că a fost destinul lor.

Dacă există un Dumnezeu adevărat, el sau ea nu ar permite niciodată un asemenea rău.

Deci, Palestina va trăi – iar Israelul condus de sionişti, Washingtonul şi Europa fie vor fi de acord cu o soluţie cu două state, fie altfel.

Ajutor pentru Taiwan – aceste 8 miliarde de dolari sunt o inițiativă la fel de ridicolă ca și Ucraina – un mini război proxy împotriva Chinei care nu poate fi câștigat niciodată.

Acest lucru este bine cunoscut și de administrația Biden.

Totuși, ei fac să creadă și vor ca americanii să creadă că auto-numitul imperiu va prelua în cele din urmă China. Nici măcar în visele jalnice și mai sălbatice ale Washingtonului ei nu cred o asemenea prostie.

Dar creează neliniște – tensiune inutilă.

În realitate, China continentală și Taiwan au deja de ani de zile o relație bine dezvoltată, de interes reciproc: afaceri comune, investiții de ambele părți ale strâmtorii Taiwan, schimb de forță de muncă și de directori, mare comerț și colaborare și cooperare în afaceri.

O anchetă serioasă în Taiwan ar avea ca rezultat o majoritate a taiwanezilor să dorească să pună capăt acestei stări de tensiune și să se integreze în China continentală – cu cât mai devreme, cu atât mai bine.

Acest lucru este inevitabil.

Ce pretinde Washingtonul că face într-o zonă care este la jumătate de lume departe de patria lor?

Cum poate cineva să gândească diferit este pur și simplu dincolo de rațiune.

*

Notă pentru cititori: Vă rugăm să faceți clic pe butonul de distribuire de mai sus. Urmărește-ne pe Instagram și Twitter și abonează-te la canalul nostru Telegram. Simțiți-vă liber să repostați și să distribuiți pe scară largă articolele Global Research.

Peter Koenig este analist geopolitic și fost economist senior la Banca Mondială și la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), unde a lucrat timp de peste 30 de ani în întreaga lume. Este autorul cărții Implosion – An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed; și coautor al cărții lui Cynthia McKinney „When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis” ( Clarity Press – 1 noiembrie 2020).

Peter este cercetător asociat al Centrului de Cercetare a Globalizării (CRG). El este, de asemenea, senior Fellow nerezident al Institutului Chongyang al Universității Renmin, Beijing.

Sursa originală a acestui articol este Global Research