Fwd: In mana cui ajunge armamentului trimis de SUA in Ucraina
Yahoo/Inbo
Marian Ilie <marianilie60@gmail.com>
To:Pot Logaru
Bcc:ionzcoja@yahoo.com
Thu, Apr 28 at 2:17 AM
Pentru mine titlul acesta suna ingrijorator, cand ma gandesc ca in Ucraina lupta peste 120.000 de mercenari din peste 16 tari ale lumii. Daca Putin nu reuseste sa-i dezarmeze si sa „denazifice” Ucraina, ce vor face acestia – pentru ca e de presupus ca macar o parte din ce trimit americanii si aliatii va ramane in mainile lor. Dupa ce ii vor fi pus cu botul pe labe pe rusofonii din cele doua autoproclamate republici sud-estice nu cumva se vor gandi si la romanii si ungurii din vestul Ucrainei? De ce nu si la polonezi?

In fond, chiar autorul, in final vorbeste de „radicalii care isi fac drum spre Europa”…

Casa Albă nu este sigură ce se întâmplă cu armele trimise în Ucraina

(ConservativeInsider.org) – Nu este un secret pentru nimeni că invazia rusă in Ucrainei a atras o atenție imensă asupra regiunii de la granița dintre Europa și Asia. Țările din întreaga lume acordă sprijin pentru Ucraina în timp ce oamenii ei își apără patria, dar unii încep să se întrebe câtă asistență să trimită. Un nou raport detaliază că se tine prea putin socvoteala si se urmareste in mica masura imensa cantitatea de arme pe care SUA le trimit în Ucraina.

De când Rusia și-a invadat tara vecina la sfârșitul lunii februarie, SUA au promis 3,4 miliarde de dolari pentru asistență Ucrainei sub formă de ajutor economic și armament fizic. De asemenea, a dislocat peste 100.000 de militari în tarile din jurul Ucrainei pentru a împiedica Rusia să-și continue răspândirea spre vest. Dar, armata SUA nu va putea urmări majoritatea armelor, inclusiv muniția, rachetele antitanc, vehiculele blindate și dronele, pe care le-a trimis.

O sursă apropiată de situație a declarat pentru CNN că armele furnizate cad „într-o mare gaură neagră” odată ce intră în Ucraina și nu există niciun fel de abilitate de a urmări unde ajung.

Comentatorul radio Jim Daws și-a împărtășit gândurile despre această enigmă pe Twitter:

DUPĂ Peste 50 DE ANI DE DEZBATERI PE TEMA INTERVENȚIEI MILITARE, AȚI CREDE CA GENIILE NOAȘTRE DIN DOMENIILE POLITICII EXTERNE ȘI POLITICII DE APĂRARE AU FI ÎNVĂȚAT SA FIE MAI RETINUTI. CARE ESTE TERMENUL PENTRU REPETAREA ACELORAȘI GREȘELI ȘI PENTRU A AȘTEPTA LA UN REZULTAT DIFERIT?

În timp ce SUA și-au exprimat sprijinul pentru ucrainenii care își apără patria, nu există nicio modalitate de a ști unde vor ajunge aceste arme în următoarele săptămâni și luni. Ele  ar putea să ajunga în mâinile rușilor sau radicalilor care își fac drum spre Europa. Să sperăm că nu este cazul, dar asa ne avertizează istoria.