De la: viorel roman
Subiect: ue

Textul mesajului:
Romanii in laboratorul european / 146 / cum se degradeaza Europa
Inainte de prabusirea Imperiului lui Stalin, papa Benedict XVI remarca ca o societatea decuplată de Dumnezeu, munca, de remunerarea ei si sexualitatea de procreere, e condamnată. Paradigmele sunt vizibile in urmasa Sfantul Imperiului Roman/ UE. Constitutia refuza crestinismul si esuiaza. In Planul von Leyen-Merkel-Macron-Lagard, munca e decuplata de reunerarea ei, trilioane de euro sunt luati de la cei ce muncesc si facute cadou clientelei, ca in vremea imparatilor decadenti romani. Criza demografica nu-i ameliorat de emigranti straini de teologia munii, ci din contra, o agraveaza.
Anexa: Prabusirea Imperiului Roman si destinul Uniunii Europene (publicat 2018)
In urma cu doua milenii si jumatate, latinii, romani pun bazele libertatii garantate de un stat de drept, grecii descopera ratiunea, scoala si profetii Israelului pe Dumnezeu. Revolutia papala sacralizeaza in sec. XI, dreptul, ratiunea, morala in Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana, norme ce devin in sec. XX, standarde de civilizatie in intreaga lume.
Invadate de germani si arabo-musulmani, degradarea si prabusirea in sec. V a Imperiului Roman de Apus, in sec. VII a celui de Rasarit, e analizata exhausiv, pe cand sursa vitalitatii Romei eterne, e trecuta mereu cu vederea in Estul ortodox, ca si faptul ca Bizantul nu-i Imperiu Roman, ci un regat grecesc, care-i repudia ca straini pe romani / valahi.
Azi in a „Doua Roma“, Istanbul, cinci mii de greci si in „Treia Roma“, 120 mil. de ruso-pravoslavnici viseaza la un Imperiu Roman. Cand comunistii renunta la a „Treia Roma“, Iorga vede Bucurestiul ca a „Patra Roma“, Bizanz dupa Bizant, idee materializata in Casa Poporului si Biserica Mantuirii Neamului, sub drapelul instelat al Uniunii Europene.
In mileniul Imperiului Roman de Apus, jumatate de mileniu a celui de Rasarit, mileniul Sfantului Imperiu Roman si in cele sapte decenii ale URSS-ului vedem mereu idealul imperial roman – libertate (si materiala!), dreptate, pace -, care se degradeaza treptat intr-unul bazat pe exploatarea in folosul unei elite fara Dumnezeu, care in afara de o fiscalitate asfixianta nu mai ofera nimic in schimb, asa ca totul se naruie ca un castel de nisip.

https://www.academia.edu/37507652/…_secretul_occidentului_…_viorel_roman.pdf
https://www.academia.edu/42621097/Viorel_Roman_un_laborator_european_Romania_2021

https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii
https://www.academia.edu/42621097/Coperta_Viorel_Roman_un_laborator_european_Romania_2021

https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf

Romanii in laboratorul european / 145 / sunt manipulati?
1. Creează probleme aparent grave, care să provoace în rândul populației o reacție de panică, astfel încât aceasta să ceară singură măsuri limitative; 2. Distrage-le atenția de la problemele importante prin subiecte minore, dar cu impact emoțional maxim; 3. Pregătește-i treptat pentru politicile dure, acestea vor fi mai suportabile aplicându-le „step by step”; 4. Amână executarea măsurilor cele mai austere, știut fiind că oamenii trăiesc cu speranța că vor reuși să evite acele sacrificii va fi mai ușor să obții un sacrificiu pentru viitor; 5. Infantizează populația prin argumente sau mijloace de informare în masă cu discursuri copilărești, puerile; 6. Creează situații emoționale, emoția e dușmanul logicii și rațiunii; 7. Asigură-te că educația dată claselor inferioare e de o calitate cât mai slabă 8. Încurajează mediocritatea, convinge populația că este la modă să fi vulgar, mediocru, și că nu-i deloc un handicap să fi prost, needucat; 9. Cultivă sentimentul individual de culpă, astfel încât individul să se considere vinovat pentru greutățile prin care trece, atitudine care-l va împiedica să se răzvrătească împotriva sistemului; 10. Convinge populația că nu există mijloace și strategii de manipulare. sursa: internetul
https://confluente.org/Viorel_roman_viziuni_ortodoxe_viorel_roman_1358833598.html
https://www.academia.edu/42621097/Viorel_Roman_un_laborator_european_Romania_2021
https://www.academia.edu/38581016/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valah%C4%83
https://www.academia.edu/30481153/Antiintelectualismul_protestant_si_ortodox

http://confluente.org/viorel_roman_1525398241.html
https://www.amosnews.ro/statul-mafiot-2017-03-27
https://confluente.org/viorel_roman_1525398241.html

Romanii in laboratorul european / 144 / Datorii colective ale UE
a cerut Grecia falita, dar cancelarul RFG Angela Merkel a raspuns ca solange ich lebe, atat cat voi trai eu, nu va exista Eurobonds. Transferunion, UE, BCE, ca vehicol de transfer din nord, spre sud, PIGS (Portugalia, Italia, Gecia, Spania), nu se bucura de loc de simpatie in Germania.
Transferul cu Indulgentele de la Roma a da naștere Protestantismului, Razboiului de 30 de ani, 1618 – 1648, Dictatului de la Versailles, Razboiului civil european de 30 de ani, 1914 – 1945, cel de azi e discutabil. Curtea Constituționala Germana asteapta, pana la 5 august 2020, ca BCE sa arate ca achizitiile obligatiilor PIGS nu-i un transfer camuflat, in caz contrar nu-i permite Bancii federale sa paticipe la acest act ilegal.
Cu toatea astea Planul Macron-Merkel e de acord cu ideea transferului pentru a ajuta sudul afectat de criza economică generată de pandemia Covid-19. La acest nou santajul umanitar rezista insa Austria, Olanda, Suedia si Danemarca, care sunt fireste pentru ajutor, dar conditionat si limitat.
vezi: Romanii in laboratorul european / 123 / Whatever it takes; 120 / Germanii protestanti; 199 / Euro-Bonds Sud; 118 / vs Crestinii occidentali; 101 / santajul Corona-Bonds; 95 / in vremea pandemiei; 89 / spre stanga sau dreapta?; 88 / antigermanismul; 83 / to be, or not to be; 82 / Cutia Pandorei; 80 / santajul umanitar; 79 / fara Euro-Bonds; 76 / Clubul Mediteranian; 74 / Un razboi religios; 73 / indulgentia (latina)

https://www.academia.edu/29967153/Fraude_financiare_inocente

http://www.clipa.com/a98-Fraude-financiare-inocente.aspx
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf?

https://www.academia.edu/43146631/Romanii_in_laboratorul_european_139_Coronabonds


Acest email a fost trimis prin formularul de contact de pe Ion Coja (https://ioncoja.ro/contact/)