Dl Mișu Croitoru ne informează:

„Un proiect pentru primirea imigranților a provocat o adevărată revoltă în localitatea Mădăras. Preotul – iezuit, Iulian Budau, dorește să înființeze un centru pentru imigranți. Acesta a început proiectul acum două luni, iar acum este gata pentru a îi găzdui pe imigranți. Problema, însă, este aceea că nici o autoritate locală nu a fost anunțată despre acest fapt. Localnicii au fost informați abia marți (26 ianuarie).
Revoltați și supărați pentru cele aflate, aceștia împreună cu primarul, Ovidiu Duma, au venit astăzi în fața prefectului Eugeniu Avram pentru a îi cere să se implice și să clarifice situația. Deși preotul-iezuit, Iulian Budau, a declarat că este vorba despre zece persoane care au primit statutul de tolerați, după ce au trecut prin centrele de rezidență, localnicii nu vor să accepte acest centru sub nici o formă. Aceștia au spus că, dacă e nevoie, vor apela chiar și la violență pentru a rezolva situația.
„Cetățenii erau foarte revoltați, vreau să îi liniștesc, am preluat-o ca pe o problema prioritară pentru Instituția Prefectului și pentru instituțiile publice din acest domeniu. Verificăm legalitatea acestui proiect, ce înseamnă el, cum se poate aplica”, a declarat Avram.”
http://jurnaluldesatumare.ro/locale-2/stiri-satu-mare/centru-pentru-imigranti-la-madaras-locuitorii-vor-face-orice-pentru-a-impedica-asta/