Un nou atac propagandistic si provocator al Budapestei!

Cmpania maghiară ” National Infrastructure Development (NIF)” a lansat o licitaţie propagandistica pentru întocmirea studiului de fezabilitate necesar realizării liniei ferate de mare viteză Budapesta – Cluj-Napoca, exact ca pe vremea impunerii cu fortza de catre „arbitrii ” Ribentriop – Hitler, a rusinosului Diktat de la Wiena…

Anunţul de licitaţie publicat în platforma europeană de achiziţii publice TED – fara sa se ceara acordul Guvernului Roman! – vizează elaborarea unui studiu de fezabilitate detaliat,pentru un proiect unguresc pe teritoriul roman ! conform Economica.net. Acesta, inclusiv o analiză cost – beneficiu, este necesar pentru… construcția liniei feroviare Budapesta – Cluj-Napoca …cu bani europeni !! dar decisă la nivel guvernamental în Ungaria.

Studiul ar trebui să aibă în vedere în conținutul tehnic o lungime de 250-300 km; o viteză de 250 km/h, sau 350 km/h, o capacitate de cel puțin 500.000 pasageri pe an, conectarea la cel puțin două orașe (de 70.000 – 135.000 locuitori), intersecție intermodală; râurile mari (Tisa, Koros, Szamos), intersecțiile cu autostrăzi, zone urbane, teren dificil, poduri, tuneluri, vehicule speciale neconvenționale de înaltă performanță, cu o viteză mai mare decât cea a rețelei actuale din Ungaria, inclusiv soluții de transport inteligente.Ei,ce sa vezi…

NIF cere firmei care va câştiga licitaţia să aibă întâlniri periodice cu partea romana și să relaționeze cu reprezentanții organismelor competente din zona de planificare , precum și cu persoanele de contact necesare pentru executarea contractului. Budapesta se lauda ca durata contractului va fi sub 2 ani, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 26 februarie. Distanţa dintre Cluj Napoca şi Budapesta este de 415 km, astfel că studiul ungurilor pentru 300 km ar putea viza exclusiv partea maghiară….Dar ca efect publicitar s de propaganda antiromaneasca specifica …grofilor de odinioara,succesul este asigurat;deoarece guvernul roman oricum ,are alte prioritati decat trenul propagandistic Budapesta – Cluj-Napoca … si se va face ca n-a auzit cand se transmit,fara jena, sarcini de la Budapesta !!.

Iar CFR Infrastructură ai guvernul oricum,au alte griji …rutiere decat sa lanseze o licitaţie pentru „secţiunea română”(!?) a viitoarei linii de mare viteză. Un oficial maghiar a declarat în 2018, la Bucureşti, că ar exista un dialog in perspectiva mai indepartata pentru constructia unei linii pentru tren de mare viteză de tip TGV .Oricum , linia feroviară de mare viteză Colozsvar – Ungaria (!?) este o idee mai veche în … programul de guvernare propagandistica a premierului ultrapolitic Orban Viktor !!
(d.d.rujan)

*

Nota redacției: Avem altă părere. E binevenită o linie de cale ferată rapidă între Cluj Napoca și Budapesta. Ce este în capul maghiarilor oricum nu poate fi scos, dar din nebunia lor se pot naște și lucruri bune.