Codruța Kovesi este din nou „Gică contra”!

Toader:
„MAIDANUL de la Bucuresti. Imi pare rau ca dvs. d-le Coja, ca om politic, dar si colegii de discutie reactioneaza tarziu la realitatea cotidiana – desi preocuparile (si asteptarile…) blogului sunt inscrise pe linia unui patriotism si nationalism sanatos. Pentru ca ultimile ore ne-au oferit aproape o lovitura de palat, si e bine sa nu trecem asa usor peste asta.
Tema zilei – legea gratierii.
– Nu pun in discutie valentele juridice ale legii – sunt destui juristi implicati in asta. Observ doar incercarea manipulare a maselor ce are ca fundal aceasta lege. Pentru ca :
1. Nu este o prioritate a societatii romanesti si nu este o prioritate a unui guvern abia instalat ce are drept obiectiv principal relansarea economiei si gasirea surselor pentru marirea nivelului de trai promis.
2. Este evident ca scoaterea din puscarii a peste 2500 de infractori, acum, in plina iarna, fara locuri de munca sezoniere si fara posibilitatea unui adapost, a unei locuinte, nu reprezinta decat crearea unei masse de manevra si presiune stradala, un pericol real pentru societate, pentru scopuri acum obscure, dar care se vor zari in imediata perioada – dupa vizita lui DRAGNEA la presedintele Trump (probabil).
3. A trecut aproape neobservata punerea la „cascavalul” secretelor statului Roman a d-nei Sevil Shhaideh,desi reprezinta un risc pentru securitatea nationala. Iata ca acum, cand trebuiau date cele 2 ordonante de gratiere este lasata la comanda guvernului, adica daca nu a putut ajunge la la „cascavalul” secretelor Romaniei ca premier macar sa se linga pe degete ca loctiitor. Vorbim de tradare, dar aceasta insistenta a lui DRAGNEA pe numirea lui Sevil Shhaideh ca sef al guvernului – care trebuie sa stie dar care a fost si informat de riscurile pe securitatea nationala ale doamnei, si care o numeste loctiiitor al premierului – este privita cu usurinta. Actele ce trebuiau gestionate de aceasta doamna – cele 2 ordonante de urgenta ale gratierii si codului penal – nu fac decat sa ridicea grav tensiunea in societate.
4. Venirea Presedintelui Iohanis si preluarea conducerii sedintei guvernului ne-a salvat pe moment de „soarta” pregatita. Dar nu se poate ignora fitilul tensiunilor aprinse in societate care vor contrapune 2 mase de oameni foarte bine motivate : pe de-o parte societatea civila, indignata de preocuparile guvernului si ale PSD-ului, si o alta masa de oameni, la fel de motivata, a celor care spera la liberarea din puscarii, plus rudele acestora. NU EXCLUD initierea unor revolte in puscariile romanesti cu atat mai mult cu cat fostul ministru al justitiei a pus la carma Administratiei Generale a Penitenciarelor din Romania pe cel care nu a putut gestiona revoltele de anul trecut, directorul penitenciarului Iasi (daca nu ma insel), locul de unde s-a initiat revolta – creeand astfel o stare de nemultumire in randul lucratorilor statului. Fitilul a fost aprins …
5. Adaugati la aceste tensiuni interne cateva piese din planul extern : Discutia lui Dodon cu Putin referitor la „Moldova Mare” si invitatia facuta de Trump nu Presedintelui Romaniei ci lui DRAGNEA si premierului. Nu trebuie uitata pozitia la varf a serviciilor secrete romanesti care nu vor o „granita pe Carpati” penetrata de autostrazi… Iar in acest context fugarul Ghita, Infractorul Ghita apare sub o alta lumina, chiar de nationalist roman. Miza = resursele romanesti inca neexploatate si dorite de marile forte externe ce si-au secatuit propriile rezerve… o tensiune interna in Romania cu miscari de strada ne-ar arunca in colaps financiar si social iar singura „iesire” ar fi cedarea resurselor contra unui „imprumut strategic”. (pe ce facem pariu ca asta va fi subiectul vizitei in SUA ?).
6. Am sperat ca se va deschide discutia pe cel mai mare furt din buzunarul romanului – taxa TVA – platita de fiecare roman indiferent ce cumpara, taxa care nu mai ajunge la stat ci in buzunarul „investitorilor strategici”- nivelul de colectare a TVA fiind de doar 33% in Romania. sau tradus, taxa de 20% platita de fiecare roman chiar si pentru fiecare cana de apa nu ajunge la STAT ci in buzunarele altora. Iar noi ne vaitam ca nu avem bani la buget.
7. Am sperat ca se va deschide discutia despre rezervele subterane romanesti EXPROPRIATE Statului ROMAN de Constantinescu & Ciorbea si donate/daruite strainilor prin legea minelor si resurselor minerale – Satul Roman pierzand dreptul de proprietate asupra acestora. Noi ne oprim televizionistic la aceiasi „flota a lui basescu”, fara sa cautam „radacinile” distrugerii ei, pentru ca a fost de fapt distrusa de acordurile de mediu semnate de I.Iliescu si A. Nastase personal in 1990. De asta valoarea flotei e ZERO si basescu nu poate fi invinuit legal – pentru ca ea a fost declarata poluatoare prin acordurile din 1990, declarata nociva si trecuta la „fiare vechi” pentru taiere. basescu a salvat cate ceva vanzand-o, fara acordul „sefilor”, toata lupta de incarcerare de acum a lui basescu avand probabil drept scop aflarea mecanismului prin care mai avem si acum 49% din flota romaneasca, insa sub pavilion strain.

– Am credinta ca de acum incolo ne vom apleca mai mult asupra problemelor cotidiene si mai putin asupra trecutului indepartat, asupra mecanismelor avocatesti si economice prin care am fost spoliati, asupra „aranjamentelor” politice care ne-au bagat in faliment si care iata, nu ne ofera nici acum siguranta ca dementii care vor „granita pe Carpati” au renuntat sa mai pompeze pe acest subiect cumparand si plasandu-si oamenii in puncte cheie ale STATULUI ROMAN (fara ca aceasta sa insemne ca au mai putina importanta subiectele istorice…ci doar ca aceste subiecte sunt mai potrivite pe timp de pace, de contemplare. Acum nu e deloc pace…). Toate cele bune !”

*

Nota redacției: Rostul acestui site este să stârnească comentarii ca cel de mai sus. Fiecare cititor să-și aducă aportul de care este capabil, să ne împărtășească opinii și informații mai mult sau mai puțin sigure.