Pentru ca o parte din cei care conduceau evenimentele, creau emotia cum se spune azi, nu au comunicat f bine, prin cuvinte simple si bine structurate!
Oponentii au punctat pe legionarism (cati din cei ce infierau evenimentul stiau ceva adevarat despre curentul legionar?) si o anume asemanare cu miscarea miscarea hippie!
Apoi, nu kiar toti formatorii de opinie, sa zic asa, prezentau un CV maculat, daca imi aduc bine aminte!
Implicarea mascata a unor partide a facut ca sa se atraga asupra unor tineri idealisti si mai multa ura!
Si nu in ultimul rand, acea masa sudata, la nivel ideatic, de tineri, eterogena din multe pdv nu putea face fata unei propagande profesioniste, in care cadrele DSS transformata in SRI trebuiai sa probeze fidelitatea si utilitatea, intrucat sub comanda Armatei Romaniei a fost si avea sa fie FFF GREU!

„Am fost acuzați în ultimele zile de instigare iresponsabilă la dezordine socială. Nimeni dintre noi nu este iresponsabil, iar intransigența nu trebuie confundată cu nimic. Pe de altă parte, acceptăm termenul de instigatori. Într-adevar, doresc împreună cu toți cei care sunt alături de dumneavoastră să vă instig nu la dezordine socială, ci la o ordine socială nouă, mai dreaptă, mai liberă, și mai prosperă, întemeiată pe o legalitate reală și pe promovarea în viața publică a spiritului de adevăr și a probității politice. În al doilea rând, vă instigam cu dragoste și gând bun la eliminarea practică și legala a tuturor elementelor retrograde și acapărătoare de putere și bunuri nemeritate. (…) În al treilea rând vă instig la dobândirea unui cadru constituțional, care să descătușeze forțele vii ale țării, pe oamenii buni, pe oamenii cinstiți, pe oamenii drepți și curați, talentați și pricepuți, pe cei care pot face o țara nouă mai dreaptă și mai curată. Este vorba de oamenii pe care nimeni nu-i poate nici minți, nici înfrica, nici cumpăra. Sunt aceia pe care-i reprezentați aici, cu atâta stăruință, cu atâta dârzenie și cu atâta lumină. Acești oameni dau în clipa aceasta și dincolo de orizontul ei sensul și noblețea acestei adunări. Trăiască Libertatea!”
—Petru Creția