Aplicarea pedepsei cu moartea este riscanta astazi cand exista tehnologia necesara mistificarii probelor. De exemplu „procurorul Elodia” cel ce conduce de facto actiunile Dementei NAtionale, are antiperformanta de a fi condamnat sotul Elodiei – fara sa gaseasca cadavrul, arma crimei, sustinand ca acesta si-a ciopartit consoarta fara sa lase urme, actiune facuta in casa cu un copil minor( fiind politist – deci avand cunoasterea necesara ascunderii urmelor), ascunzand abil faptul ca Elodia este tot practicanta a dreptului, avocata cu cazuri obscure – dar avand aceiasi cunoastere pentru a-si masca disparitia, fortata de dosarele avute in derulare, sub o „crima” mistificata – dar asta e deja alt subiect.
Dementa acestui procuror a dus la arestarea preventiva a unor politicieni romani, in special cei care se opun abandonarii resurselor Romaniei in bratele transnationalelor, doar pe baza unor denunturi fara probe, denunturi sustinute de trusturile media ale transnationalelor – exact ca in perioada stalinista.
Subalternul si colegul lui de tandem, fost gurist (purtator de cuvint -deci fara practica juridica…) ajuns apoi ministru de justitie, a completat actiunea antiromaneasca in acest sens dand (cu aprobarea tacita a Parlamentului) o lege ce aduce atingere grava sistemului de proprietate din Romania.

Acum, cand „recolta” e coapta (politicienii romani bagati la beci si legea atacarii proprietatii romanesti in functiune), e nevoie doar de o criza majora pentru ca „salvarea” sa vina prin actiunea de donare a resurselor romanesti catre transnationale …ce vor „ajuta” Romania sa iasa din „criza”.
Inca mai e timp pentru anihilarea acestei actiuni antiromanesti – iar cel mai tare ii sperie faptul ca „strada” vrea o reforma a legislatiei romanesti, punandu-se problema discutiei publice pe legile aberante (ce au falimentat Romania) din ultimii 25 de ani.
Cum am mai spus, in loc de discutii publice pentru a anula legi aberante existente – asa cum cere „strada”, eliberarea detinutilor ar asigura masa de manevra necesara pentru a genera actiuni violente de stada, netezind drumul spre „criza majora”.