• Un articol platit care il descalifica pe Radu Golban din toate punctele de vedere, un articol rusinos.
  Faptul ca esti eurosceptic, ca nu agreezi smecheria fostului primar,devenit presedinte cu Forul German este una, dar ca sa o iei pe aratura cu tampenia care incalca inclusiv o rezolutie a ONU si trimite in derizoriu munca diplomatiei Romanesti de o jumatate de secol nu are nicio logica, nici o ura fata de o persoana nu justifica subminarea intereselor diplomatice ale Romaniei.
  Romania a fost printre primele tari care a militat pentru recunoasterea Palestinei cu capitala in Ierusalimul de Est. Romania a fost un sustinator al Israelului, nu a intrerupt relatiile diplomatice cu acest stat, a militat pentru recunoasterea Israelului in lumea araba, a luptat diplomatic, a cautat si gasit solutii pentru rezolvarea diplomatica a conflictelor israeliano-arabe,dar a stipulat foarte clar ca Israelul trebuie sa recunoasca Palestina si sa ajunga la un compromis in problema Ierusalimului.
  D-ul Golban face un deserviciu Romaniei si nu presedintelui vremelnic Johannis. Nu stiu daca punctul de vedere este chiar al presedintelui ori al consilierilor, dar este punctul de vedere care trebuie urmat si respectat de toti cetatenii responsabili indiferent de cat de corect sau incorect este presedintele care, repet, este vremelnic.
  Al doilea lucru de care ar trebui sa-i fie rusine lui Golban este faptul ca ignora poporul palestinian, nu putem fi prieteni cu o natiune care nu respecta dreptul international.
  La intrebarea „de ce refuza Presedintele relocarea ambasadei la Ierusalim?” ii pot raspunde ca este decizia responsabila a unui tari oneste care (inca) mai respecta dreptul international si (inca) este suverana, nu este la cheremul lui Trump ori Benji.
  Am spus la inceput ca articolul este platit pentru ca nu este punctul de vedere al ziarului,Jerusalem Post ca si alte ziare importante ofera posibilitatea sa publici contra cost pe pagina web un bilet de opinie, exact ca o reclama. Jerusalem Post nu a preluat nimic din Golban, nu-si asuma nimic, pur si simplu a incasat niste bani ca un individ sa stearga pe jos cu politica externa a Romaniei si sa-si exprime frustrarile vizavi de cetateanul roman de origine germana Johannis.

  .

  Nota redacției: Cam cât o fi costat publicarea articolului în Jerusalem Post?