Neonazismul și războiul din Ucraina: interviu cu Michel Chossudovsky
.
De prof. Michel Chossudovsky și Dragan Vujicic
.
Cercetare globală, 22 mai 2023
Știri naționale sârbe și cercetare globală
imprimare

Sprijinul Occidentului pentru neo-nazismul din Ucraina nu ar trebui să fie o surpriză. Din punct de vedere istoric, interesele financiare puternice ale SUA nu numai că au susținut Germania nazistă, precum și nazismul Bandera din Ucraina. În unele privințe , practica totalitară a neonazismului este asemănătoare cu doctrina neoconilor, așa cum este formulată în Proiectul noului secol american (PNAC).

Și Serbia, Atenție, ești singura țară din Europa care a rezistat cu curaj presiunilor SUA.

Acest lucru și multe altele sunt dezvăluite în acest interviu cu Prof. Michel Chossudovsky , economist, profesor emerit la Universitatea din Ottawa și editor al renumitului site anti-globalist Global Research .

***

Dragan Vujicic: Cum vedeți războiul dintre Ucraina și Rusia?

Prof Michel Chossudovsky : Războiul din Ucraina s-a încheiat înainte de a începe. Rușii și-au distrus literalmente Forțele Aeriene și Marina de la bun început, în februarie-martie 2022.

De asemenea, Rusia deține control strategic asupra unei mari părți a Mării Negre și control total asupra Mării Azov. Turcia, care este grea NATO, este un aliat nespus al Rusiei. Turcia controlează flancul sudic al Mării Negre.

Oricine are o înțelegere minimă a strategiilor militare, știe că nu poți duce un război convențional la sol fără o Marina și o Forță Aeriană.

Acum, după aceste recente „scurgeri” de la Pentagon, există dovezi ample că Ucraina rămâne fără muniție și că nu are (chiar cu sprijinul SUA-NATO) capacitățile militare pentru a se confrunta cu rușii.

Să sperăm că va exista o încetare a focului pentru a salva vieți. Cred că războiul s-ar putea termina într-o lună și ar putea începe negocierile. Dar există obstacole în atingerea acestui obiectiv. Există o criză în diplomația de bună credință. Administrația Biden refuză să intre în dialog cu Rusia pentru a ajunge la o încetare a focului și la negocieri de pace.

De fapt, cea mai mare problemă este că politicienii din America cred în propria lor propagandă. Ei cred că pot învinge Rusia folosind arme nucleare. Bombele nucleare au fost re-categorisite. Așa-numitele mini-nuclee nucleare tactice cu randament redus au fost programate pentru a fi utilizate în teatrul de război convențional. Dacă sunt folosite arme nucleare, asta ne-ar conduce într-un scenariu al treilea război mondial.

Am cercetat istoria armelor nucleare, începând cu Proiectul Manhattan (crearea bombei atomice americane). Mulți oameni pur și simplu nu știu că Proiectul Manhattan, imediat după Hiroshima, Nagasaki, în august 1945, avea scopul de a duce un război nuclear împotriva URSS, într-un moment în care Uniunea Sovietică și SUA erau aliate.

DV: Vorbești despre planuri de război nuclear după 1945?

PMC: La ce mă refer este Planul SUA din 15 septembrie 1945 conform căruia Departamentul de Război al SUA plănuia să arunce peste 200 de bombe atomice asupra a 66 de orașe ale Uniunii Sovietice. Acest lucru nu este menționat în cărțile de istorie. Vedea:

http://blog.nuclearsecrecy.com/wp-content/uploads/2012/05/1945-Atomic-Bomb-Production.pdf

Vezi si

„Războiul nuclear preventiv”: Bătălia istorică pentru pace și democrație. Un al treilea război mondial amenință viitorul umanității

De prof. Michel Chossudovsky , 29 aprilie 2023

Orașele sovietice vor fi vizate cu bombe atomice

Harta a 66 de zone strategice urbane sovietice care urmează să fie bombardate cu 206 bombe atomice (declasificată în septembrie 1945)

.

Mai mult, ceea ce se uită și în cărțile noastre de istorie este că, în ianuarie 1918, o forță multinațională formată din trupe din Marea Britanie, SUA, Canada și Japonia a invadat Uniunea Sovietică cu 200.000 de soldați, presupus pentru a „calma revoluționarii”. dar de fapt a fost o invazie ilegală.

Acest lucru s-a întâmplat la exact două luni după Revoluția din octombrie, la 12 ianuarie 1918, și a durat până la începutul anilor 1920.

Trupele de ocupație americane în Vladivostock 1918

DV: Care sunt capacitățile nucleare ale principalilor rivali ai SUA astăzi?

PMC: Rusia și China sunt la egalitate cu SUA în ceea ce privește capabilitățile nucleare. SUA au un proiect de 1,3 trilioane de dolari alocat exclusiv armelor nucleare , ceea ce constituie bani mari pentru contractanții de apărare SUA-NATO. Ne aflăm la o răscruce periculoasă. Politicienii occidentali cred că pot câștiga un război nuclear.

DV: Odată cu războiul din Ucraina, nazismul a reapărut, acum îl numesc neo-nazism?

PMC: Instituția financiară americană i-a susținut pe naziști încă de la începutul celui de-al Treilea Reich. Wall Street, Rezerva Federală și Banca Angliei au susținut campania electorală a lui Adolf Hitler pentru cancelar în urma Republicii Weimar. Aveau interese comerciale în Germania nazistă. În spatele celui de-al Treilea Reich au existat interese economice puternice ale SUA, inclusiv Prescott Bush , bunicul lui George W. Bush.

Mai mult, este cunoscut faptul că nu intri în război dacă nu ai Petrol și Hitler a început operațiunea Barbarossa pe 22 iunie 1941, operațiune militară pentru care avea nevoie de o cantitate uriașă de combustibil. Standardul Petrolului Rockefeller din New Jersey (Exxonul de astăzi) a furnizat trupele lui Hitler până în 1945. Fără vânzarea petrolului american către Germania nazistă, Operațiunea Barbarossa nu ar fi avut loc.

Înainte ca Harry Truman să devină președinte în 1945, când era senator, și-a declarat poziția după cum urmează:

„Dacă vedem că Germania câștigă războiul, ar trebui să ajutăm Rusia; iar dacă Rusia câștigă, ar trebui să ajutăm Germania”

DV: Astăzi lumea se îndreaptă spre dedolarizare și se naște lumea Multipolară.

PMC: Cred că mulți analiști și jurnaliști nu înțeleg ce înseamnă dedolarizarea. Dolarul ca monedă nu este principala problemă. Ceea ce este în joc este aparatul macroeconomic al țărilor dolarizate și relația lor cu Wall Street și consensul de la Washington.

Rezerva Federală, Wall Street și colab., generează datorii în dolari, ceea ce le permite apoi să aplice politicile economice neolibarale la nivel mondial.

Banca centrală a țărilor dolarizate din Lumea a Treia este invariabil dispărută, controlată de Wall Street, FMI și Banca Mondială.

Dedolarizarea necesită „Ieșirea” din instituțiile care susțin criza datoriilor (în dolari). Aceste instituții includ FMI și BM (care controlează băncile centrale ale Sudului Global), ca să nu mai vorbim de băncile de dezvoltare regională și de Organizația Mondială a Comerțului (OMC).

În ceea ce privește statele membre BRICS, India, Africa de Sud și Brazilia sunt puternic dolarizate, în stăpânirea condiționalităților FMI. Ele nu sunt state-națiune suverane. Ceea ce se cere este ca țările suverane să aibă propria bancă centrală, care nu depinde de creditorii externi.

DV: Este Rusia considerată purtătoarea actualei dedolarizări?

PMC: În acest sens, ar trebui să menționez soarta depozitelor în aur și dolari ale Rusiei în băncile occidentale. Ele sunt semnificative pentru guvernul rus. Când „Operațiunea militară specială” a Rusiei a început în februarie 2022, aproximativ 200 de miliarde de dolari din rezervele Băncii Centrale a Rusiei depuse în băncile occidentale au fost înghețate. Și asta nu include miliardele de dolari de active ale „oligarhilor” Rusiei depuse în sistemul bancar occidental. De ce nu au încercat să retragă acele fonduri?

DV: Este Rusia, din punct de vedere militar, mai bine organizată decât SUA și NATO?

PMC: Companiile americane și europene care produc arme pentru SUA-NATO (adică complexul industrial militar) sunt în întregime în mâini private. În practică, războaiele purtate de SUA-NATO sunt privatizate, servesc intereselor corporative private sub eticheta de „securitate națională”.

„Deținătorii de război” sunt interesați în primul rând de profit și mai mult profit, din veniturile din vânzările de arme, mai degrabă decât de performanța sistemelor de arme avansate pe care le vând SUA-NATO.

Din punct de vedere militar, Rusia este înaintea SUA-NATO în multe privințe, în special în ceea ce privește sistemul său de apărare aeriană (S-400), care este superior Patriotului SUA (ADS).

DV: Sunt multe lucruri stupide și periculoase în acel război?

PMC: Da, să subliniem acțiunile așa-numitei Curți Penale Internaționale (CPI), care l-a acuzat pe președintele Putin de crima de război de transferul forțat a copiilor ucraineni în Rusia. Aceasta este o prostie evidentă. ICC nu a acuzat Rusia pentru agresiunea împotriva unei țări vecine, ci pentru îndepărtarea copiilor din zonele devastate de război din Donbass, în cele din urmă pentru a salva viețile acelor copii. Este o prostie și ICC este total corupt.

DV: Când vorbim despre conflictul dintre Ucraina și Rusia, care este relevanța agendei WEP de la Davos?

PMC: Relațiile Rusiei cu Forumul Economic Mondial sunt contradictorii. Cu opt luni înainte de „Operația militară specială” din februarie 2022, Rusia a participat la un scenariu cu WEF privind procedurile și acțiunile în cazul unui atac cibernetic major.

„Jucătorii de la Davos” sunt în mod obișnuit în contact cu instituția financiară a Rusiei. La rândul lor, interesele financiare și bancare ale Rusiei, inclusiv Banca Centrală a Rusiei, și-au păstrat legăturile cu Consensul de la Washington, precum și cu FMI și Banca Mondială.

Putin este conștient de faptul că există intruși în sistemul financiar al Rusiei.

DV: Ce să faci când ONU este blocată absolut?

PMC: Trebuie să se știe că ONU a fost la început un proiect care a fost foarte influențat de interese bancare puternice, inclusiv de Rockefeller. Ar trebui să spun că sistemul ONU la începutul erei postbelice avea legitimitate internațională și acceptare ca instrument de pace. Am lucrat pentru o serie de agenții ONU ca consultant.

Acum ONU este privatizată și cooptată de facto, partener al WEF, slujind interesele elitelor financiare. Le-aș caracteriza drept „epuizate”. Au trădat Națiunile Unite.

După cum a subliniat regretatul Padre Miguel d’Escoto Brockmann (care a fost președintele Adunării Generale a ONU în 2008-2009), sistemul ONU trebuie să fie complet restructurat în vederea restabilirii adevăratului spirit al internaționalismului.

Padre Miguel a fost mentorul meu. În acest sens, am lucrat în Asia, China, America Latină… și îmi dau seama că oameni din toate categoriile sociale de pe diferite continente împărtășesc aceleași valori. Toată lumea ar trebui să trăiască în dreptate și cu dreptate.

DV: Cum vedeți poziția internațională a Serbiei?

PMC: Excepțional. Serbia nu a cedat presiunilor Washingtonului, adică sancțiunilor asupra Rusiei.

DV: Serbia este încă presată să renunțe la Kosovo și Metohija?

PMC: Pe baza experienței mele și a documentelor privind statutul internațional al Kosovo. Nu cred că este posibil să se negocieze posibilitatea ca Kosovo și Metohija să câștige statutul de stat național suveran. Kosovo și Metohija aparțin Serbiei în conformitate cu dreptul internațional. Este adevărat că acolo există o bază militară americană, dar acesta este un alt subiect de discuție.

DV: Care este un alt motiv pentru care Republica Kosovo nu trebuie să fie recunoscută la nivel internațional?

PMC: Liderul KLA, Hashim Thaci în 1998-99 a fost căutat de Interpol, pentru crime comise în anii 1990. El a fost folosit de SUA-NATO pentru a crea un stat mafiot.

Hashim Thaci și Madeleine Albright, (1998)

Este ironic că Thaci este acum ținut în închisoare și judecat pentru crime împotriva umanității comise la sfârșitul anilor 1990. De ce nu l-au arestat în 1999, când știau totul?

Sursa inițială a acestui articol este Știrile naționale sârbe și cercetarea globală
Drepturi de autor © Prof. Michel Chossudovsky și Dragan Vujicic , Știri naționale și cercetări globale sârbe, 2023