Ce fel de Ucraina sprijinim?
De Patrick Pasin
Cercetare globală, 01 aprilie 2023

***

Sloganul „Sprijin pentru Ucraina” continuă să înflorească. Știu cei care o promovează că ucrainenii au fost cei mai mariți oameni din Europa ÎNAINTE de război? Din cauza persoanei pe care Occidentul îl prețuiește… Președintele Zelensky.

Pe scurt, iată ce ne ascunde presa noastră și care ar trebui să ne facă să gândim la sprijinul nostru sincer și prietenos al poporului ucrainean.

Țara fără copii
În 2021, numărul deceselor a depășit numărul nașterilor cu 442.279.[1] Aceasta este o cifră uluitoare pentru o populație de aproximativ 41 de milioane: înseamnă că mai mult de 1% din populație a dispărut literalmente în acel an, ca să nu mai vorbim de efectele emigrării.

În ianuarie 2022, ultima lună înainte de Operațiunea Specială, situația sa înrăutățit și mai mult: au fost aproximativ 57.000 de decese, dar doar 18.000 de nașteri, un multiplu de peste trei.

Deși diferența a fost mai mică în anii precedenți, a fost încă într-un excedent negativ de șase cifre de la revoluția de la Maidan din 2014 și înainte. În acest ritm, poporul ucrainean va dispărea în decurs de una sau două generații, mai ales că mulți dintre refugiați și emigranți nu vor întoarce, indiferent de formă pe care o va lua Ucraina la sfârșitul războiului.

La aceasta trebuie să acum dezastrul, în care peste 200.000 de bărbați care au fost uciși în floarea vieții nu vor mai avea copii. Și măcelăria continuă: acum adolescenții sunt trimiși pe front. Cine poate imagina consecințele pe termen mediu și lung pentru însăși existența poporului ucrainean?

Țara laboratoarelor de război american
Potrivit datelor OMS și autorităților locale, inclusiv Asociația Medicală, ratele de infectare cu HIV/SIDA, tuberculoză, hepatită B și C rămân printre cele mai ridicate din Europa și din lume. Tuberculoza sa răspândit chiar acolo într-o formă unică, foarte rezistentă la medicamente.[2]

Țara este afectată și de epidemii violente de rujeolă, în ciuda unui ritm ridicat de vaccinare, dar și de gripă porcină, botulism, leptospiroză, difterie etc., [3] care nu se găsesc nicăieri în asemenea proporții.

Testele medicale efectuate de ruși pe mii de prizonieri ucraineni arată că o treime dintre aceștia au fost infectate cu hepatită A, mai mult de 4% au sindrom de rinichi și 20% au febra West Nile.[4]

Concluzia neplăcută a mass-media ar fi că au fost supuși la ani de experiment biologice [de către ruși]?

Realitățile sunt altele.

Departamentul de Apărare al SUA a recunoscut la 9 iunie 2022 că a stabilit „colaborări” cu 46 de laboratoare ucrainene, evident în… scopuri pașnice.[5] În realitate, Pentagonul nu „colabora”, ci opera directă laboratoare de război biologic în Ucraina din 2014, încălcând Convenția privind armele biologice din 1972. Acest lucru a fost documentat încă de la Maidanul din 2014, inclusiv, de exemplu, un raport al unuia. fost agent al SBU, serviciul de informații ucrainean, care dezvăluie că „decesele subiecților testați au fost autorizate ca parte a comportamentului său.”[6] În acest caz, „subiecții de testare” sunt ucraineni, nu șobolani de laborator.

De asemenea, se descoperă că această cercetare extremă a periculoasă a avut ca scop al proprietăților patogene ciumei, antraxului, tularemiei, holerei și altor boli mortale.[7] Printre priorități identificate a fost studiul agenților patogeni bacterieni și virali care pot fi transmisi de la lilieci la oameni, cum ar fi agenții patogeni ai ciumei, leptospirozei, brucelozei și coronavirusurilor… Coronavirus de lilieci? Asta nu ne aduce aminte de ceva? Să adăugăm că un program militar intitulat „Covid-19” a fost finanțat în noiembrie 2019, cu trei luni înainte ca OMS să dea acest nume unei pandemii globale care nu a terminat să facă prima pagină a ziarelor.[8] Simplă coincidență?

În orice caz, nu există nicio îndoială că populația civilă și soldații ucraineni au fost folosite ca cobai de ani de zile de armata SUA, cu complicitatea Kievului. În plus, aceste arme biologice rezerve o amenințare directă pentru noi, căci cine poate garanta că acești viruși mortali se vor opri la granițele noastre? Ce fac Comisia Europeană și guvernele noastre pentru a nu proteja de această amenințare?

Pământul neonaziştilor
Reuters estimează că există peste 100.000 dintre ceea ce unii numesc „naționaliști mainstream” sau neo-naziști. Fie că se numesc Azov, Aidar, C14 etc., ei otrăvesc viețile ucrainenilor din 2014 și nu doar populația de limbă rusă, ci și minorități maghiare, evrei, romi, LGBT…[9]

În special, au participat la miile de oameni uciși în Donbass, situație care are caracteristici genocidului în sensul Convenției pentru prevenirea și pedepsirea crimei de genocid din 9 decembrie 1948. Mai mult, mărturiile relevă că aceste bătălii de moarte au fost plătite cu până la 10.000. USD pentru uciderea sau capturarea oricărui separatist.[10] O afacere bună într-o țară ale cărei valori democratice și progresiste nu sunt vândute în mod constant.

De asemenea, ei nu ezită să intre în instanțele înarmate pentru ai amenința pe judecători, iar administrațiile pentru ai constrânge pe primari și guvernatori. Ba chiar obligă unele primării să le plătească ca milițieni pentru a asigura securitatea cetățenilor. Deoarece Ucraina este și țara fără justiție, așa cum vom vedea mai jos, ei au toate drepturile, inclusiv crimă, viol, tortură, tâlhărie, racket, etc. Desigur, cu complicitate poliției.

Privind înapoi la 2022: Ucraina și restul poveștii
Iar când Batalionul Aidar a fost desființat de autorități în 2016, membrii săi au blocat sau arteră din Kiev și au încercat să ia cu asalt Ministerul de Interne.[11] După un astfel de act, ne imaginăm că pedepsele cu închisoarea au fost severe… Nu așa! Ordinul de desființare a fost anulat și au fost integrați în forțele armate ucrainene, ca și celelalte batalioane neonaziste după acordurile de la Minsk, și trimiși să-și comită crimele în Donbass.

Drept urmare, ei devin… aliații noștri, deoarece Occidentul sa aliat cu Ucraina pe viață și pe moarte în special cel al ucrainenilor, cel puțin pentru început…).

Țara corupției
Acest punct ar necesita un capitol întreg, deoarece corupția este atât de endemică în Ucraina. În 2015, CNN a raportat că a costat bugetul de stat în jur de 10 miliarde de dolari.[12] Nicio instituție internațională nu se lasă păcălită de această realitate. De exemplu, Curtea de Conturi Europeană a declarat într-un raport din 2016 că nu avea cunoștințe despre utilizarea ultimelor 11 miliarde EUR trimise Ucrainei[13]. Pe de altă parte, a spus că „riscurile prezentate de vechi și noi oligarhi rămân mari”. Cum mai bine să recunoști corupția fără a folosi cuvântul?

Cu toate acestea, miliarde continuă să intre, din UE, SUA, FMI etc. Ciudat, nu-i așa?

Pentru a nu seca fluxul acestor fonduri nemărginit de generoase, problema corupției este soluționată definitiv de Curtea Constituțională a Ucrainei (CCU) cu decizia sa dramatică din 27 octombrie 2020: absolvă guvernul, înalții funcționari și judecătorii de orice responsabilitate pentru declararea falsă de avere.[ 14]

Drept urmare, un judecător care ar fi declarat doar proprietarul unei locuințe modeste din Kiev este acum protejat de lege dacă se descoperă că deține și o vilă fastuoasă pe Riviera Franceză. Măcar hotărârile judecătorești vor fi luate mai repede: vor depinde doar de grosimea plicurilor plătite. Același lucru este valabil și pentru politicieni și funcționarii publice. Țara corupției a devenit și țara fără dreptate. Si invers.

De atunci, desigur, milioane continuă să curgă în Ucraina. De fapt, suntem siguri că liderii ucraineni sunt singurii care „o iau”? Niciunul din această sumă uriașă de bani nu este împărțit din vedere cu partea vestică, care o trimite în butoiul Danaidului care a devenit Zelenskyland?

Oricum ar fi, cert este că aceste zeci de miliarde, la care contribuim noi, nu au fost de folos poporului ucrainean sau păcii.

Țara fără dreptul muncii

Când a izbucnit războiul, partidele de opoziție și mass-media care nu au respectat linia oficială au fost rapid interzise. Fără îndoială o demonstrație de valori democratice care să mulțumească Comisia Europeană… mai mult. peste două treimi din populație.[15]

De acum încolo, există doar contract negociate „în mod liber” cu angajatorul, care poate impune, de exemplu, săptămâni de 50 sau 60 de ore și mai mult. Angajații nu mai au protecție legală, iar sindicatele nu au mijloace de acțiune. Ucraina a devenit, din punct de vedere legal, un paradis pentru șefii necinstiți.

Desigur, un muncitor poate refuza un astfel de contract, dar este sigur că va găsi un alt loc de muncă care să nu impună aceleași constrângeri, deoarece toate companiile, în afară de multinaționale, beneficiază de acest regim excepțional?

De precizat că legea sa adăugat în ultimul moment faptul că va rămâne în vigoare atâta timp cât va dura legea marțială. Cine poate garanta că nu va mai fi în vigoare, fie doar pentru a „fluidifica” piața muncii? Cine poate garanta că, odată cu criza viitoare din Uniunea Europeană, nu se va impune același tip de lege, evident pentru binele angajaților?

Țara traficului de persoane
Cele de mai sus ușor la asta, dar se înrăutățește: Ucraina demonstrează numeroase informații este țara copiilor de vânzare, dar nu numai. De exemplu, Raportul privind traficul de persoane din 2021 , publicat de Departamentul de Stat al SUA, deci aproape suspectat de a fi părtinitor împotriva Ucrainei, raportează în continuare:

PROFIL DE TRAFIC[16]

„Așa cum sa raportat în ultimii cinci ani, traficanții de ființe umane exploatează victime interne și străine în Ucraina, iar traficanții exploatează victimele ucrainene în străinătate. Victimele ucrainene sunt exploatate în trafic sexual și muncă și forțată în Ucraina, Rusia, Polonia, Germania și alte părți ale Europei, China, Kazahstan și Orientul Mijlociu. Victimele ucrainene sunt din ce în ce mai exploatate în state membre ale UE[17].

Ne întrebăm ce face Comisia Europeană, atât de rapidă să se laude cu valorile sale în domeniul drepturilor omului, pentru a combate acest flagel… Raportul continuă să spună

„Cei aproximativ 104.000 de copii plasați în orfelinate de stat sunt expuși în mod deosebit riscului de a fi traficați. Oficialii din mai multe instituții de îngrijire și orfelinate administrate de stat sunt raportați că au fost complici sau neglijenți în mod deliberat la traficul sexual și munca fetelor și băieților aflați în grija lor.”

Chiar dacă cuvântul nu este scris, este pedocriminalitate. „Un copil din zece victime ale traficului din lume provine din Ucraina.” În acest film difuzat pe Arte[18] mai aflăm că „aproximativ 40 de adolescenți au fost vânduți politicienilor locali în scopuri sexuale. Presa și publicul larg au fost ținute în afara procesului. Desigur, nu a rezultat nimic și cine poate crede că virtutea a coborât de atunci asupra elitelor Ucrainei?

Totuși, cine ia auzit pe Ursula von der Leyen, Charles Michel, Josep Borrell, Emmanuel Macron, Olaf Scholz, Boris Johnson… denunțând aceste încălcări inadmisibile ale drepturilor omului?

Deci, cine mai vrea să susțină țara de vis a președintelui Zelensky și a NATO pe care mass-media occidentală o promovează și noapte? Merită Ucraina lor sprijinul nostru și chiar sacrificiile noastre?

Pentru a ajuta poporul ucrainean și a evita catastrofa care are deja efect asupra societăților noastre, există o singură opțiune: pacea.

Prin urmare, este urgent să nu mai trimitem arme și bani pentru război: trebuie să înceteze din lipsă de arme, nu din lipsă de luptători. Mai mult, riscăm să ajungem și acolo dacă nu oprim nebunia liderilor noștri.

*

Notă pentru cititori: Vă rugăm să faceți clic pe butonul de a distribui mai sus. Urmărește-ne pe Instagram și Twitter și abonează-te la canalul nostru Telegram. Simțiți-vă liber să reporți și să distribuiți pe scară largă articolele Global Research.

Traducere din franceză: Yannis V. Zbroek

Patrick Pasin , editor și autor al cărții „Războiul în Ucraina: responsabilitatea penală a Occidentului – Opțiunile noastre pentru stoparea crizei” (în franceză)

Notă

[1]. 714.263 de decese față de 271.964 de nașteri. Sursa: Serviciul Național de Statistică al Ucrainei.

[2]. Grupul de hackeri spune că laboratoarele biologice din SUA sunt active în Ucraina , Tass, 25 august 2017.

[3]. EXCLUSIV Bio firmă Hunter Biden a colaborat cu cercetătorii ucraineni „Izolarea agenților patogeni mortali”: fonduri de la Departamentul de Apărare al lui Obama, Natalie Winters și Raheem J. Kassam, The National Pulse , 24 martie 2022.

[4]. Bioterrorisme américain : Le Pentagone n’a pas eu le temps de détruire les preuves à Severodonetsk , Alexandre Rostovtsev, Polit Navigator, traduction Réseau International, 20 iulie 2022.

[5]. Fișă informativă privind eforturile de reducere a amenințărilor cu ADM cu Ucraina, Rusia și alte țări din fosta Uniune Sovietică, Departamentul de Apărare al SUA, iunie 2022.

[6]. Weapon in a Test Tube – Cum au transformat Statele Unite Ucraina într-un teren de testare biologică , Donbass Insider, 8 decembrie 2020.

[7]. Declarație a Reprezentantului Permanent Vassily Nebenzia la briefing-ul ONU privind laboratoarele biologice din Ucraina, 11 martie 2022.

[8]. SUA _ Departamentul Apărării a atribuit un contract pentru „Cercetarea COVID-19” în Ucraina cu 3 luni înainte ca Covid să se știe că există , The Exposé , 13 aprilie 2022.

[9]. Scrisoare comună către Ministrul Afacerilor Interne și Procurorul General al Ucrainei privind grupurile radicale , Human Rights Watch, iunie 2018.

[10]. https://fr.wikipedia.org/wiki/Ihor_Kolomo%C3%AFsky și Le massacre d’Odessa organisé au sommet de l’État ukrainien , Réseau Voltaire, 16 mai 2014.

[11]. La Gestapo ukrainienne… Le bataillon Aïdar fait peur même aux autorités ukrainiennes , Histoire et Société, 11 mai 2022.

[12]. George Soros: S-ar putea să investesc 1 miliard de dolari în Ucraina , CNN Business, 30 martie 2015.

[13]. L’UE se demande où sont passées les aides à l’Ukraine , Georgi Gotev, Euractiv.com, 7 decembrie 2016 / Rapport spécial n° 32/2016 : L´aide de l´UE en faveur de l´Ukraine , European Curtea de Conturi.

[14]. Curtea Constituțională a Ucrainei a dat o lovitură reformei anticorupție – declarație NABU , Biroul Național Anticorupție al Ucrainei (Nabu), 29 octombrie 2020.

[15]. Legea anti-muncători a Ucrainei intră în vigoare , Democrație deschisă, 25 august 2022.

[16]. https://www.state.gov/reports/2021-trafficking-in-persons-report/

[17]. Subliniat de mine.

[18]. Trafic d’enfants au cœur de l’Europe , documentaire realizat de Sylvia Nagel et Sonya Winterberg, 2019 (ARTE este un televizor franco-german).

Imaginea prezentată este de la Alexey Fedorenko/Shutterstock

Sursa originală a acestui articol este Global Research
Drepturi de autor ©Patrick Pasin, Cercetare globală, 2023