Dacă avem un Stat Paralel (Deep State, État profond) – dacă există, el e destul de incoerent –, Statul Paralel din România va conduce, măcar în parte, timp de şase luni Uniunea Europeană. Nu e simpatică perspectiva ? Cum de nu ! Să-i mai conducă şi pe ei, mai ales pe germani, austrieci, olandezi, luxemburghezi, pe esticii din Grupul de la Vişegrad, care nu ne vor şi pe noi, că noi ne-am cam săturat de atâta Stat Paralel. La fel cum britanicii, italienii sau grecii s-au săturat de UE şi de moneda euro.

În aceste zile la Bucureşti, în prim-plan, Dacian Cioloş, fost prim-ministru venit din neantul bruxellez, umflat cu pompa politică şi mediatică de acelaşi Stat Paralel, o vrea înlocuită de urgenţă pe Viorica Dăncilă, prim-ministru de paie al PSD şi ALDE (Tăriceanu). Tot aşa o vor „zburată” pe Dăncilă şi „progresiştii” globalizanţi din USR, PNL, PMP, prin care fluieră acelaşi Stat Paralel. Dar Vioricăi Dăncilă nici că-i pasă ! Pentru că oricum nu ia nici o decizie, evită participarea la masacrul din PSD anunţat de peste tot. A plecat, probabil, din nou după bani în Oman şi Qatar. Qatar-ul deţine postul Al-Jazeera şi echipa Paris Saint-Germain, precum şi o mulţime de proprietăţi în Occident, mai ales în Franţa.

Dacă nu va aduce bani din Emirate, se va fi plimbat, la fel ca Elena Ceauşescu, pe care o aminteşte irepresibil, în special cu coafura remarcată şi de Cristian Tudor Popescu. La fel cum Liviu Dragnea seamănă cu Nicolae Ceauşescu din ultimii săi ani, când suferea de diabet. Statul Paralel produce, ca şi statul comunist (nedemocratic), cam acelaşi gen de cupluri politice. După cuplul politic dezastruos Traian Băsescu-Elena Udrea, avem astăzi şi cuplul, tot politic şi tot dezastruos, Liviu Dragnea-Viorica Dăncilă. Ne învârtim în cerc.

De unde are Liviu Dragnea atâta putere ? Evident, nu din votul pretins democratic, cumpărat cu găleţi şi tricouri, cu fasole şi cârnaţi, cu o sută-două de lei. S-a scris recent că teleormăneanul ar deţine o avere de 500 de milioane de euro, avere făcută din mici afaceri ca Tel Drum şi mai ales din leafa de funcţionar la stat. Mai are cineva în PSD, un partid de baroni şi de milionari, o asemenea avere ? Oare cu câţi bani se poate cumpăra PSD de la actualul proprietar ? Şi dacă tot ne punem întrebări la care nu vom primi răspuns, oare care mai sunt averile lui Adrian Năstase şi Traian Băsescu ? Tot miliardari, tot miliardari ? În lei vechi sau în euro ?

Elena Udrea, „cel mai bun ministru” al guvernării Băsescu, e în aceste zile arestată în Costa Rica. Averea ei a fost estimată recent la 400 de milioane de euro. Oare a făcut această avere fără ştirea lui Băsescu şi a Statului Paralel (Securitatea nouă, interlopii, politicienii şi ziariştii promovaţi, forţe oculte de ocupaţie economică străină) ? Pe vremuri, când stătea cu fundul pe biroul fostului Preşedinte, fosta şefă a eseistului Andrei Pleşu, Elena Udrea, era ridicată în slăvi de toţi jurnaliştii Statului Paralel. Unii o atacau, chipurile, dar era numai ca să-i facă imagine – erau cei cu grade mai mari şi mai siguri pentru sistem. După speculaţiile la zi, soarta favoritei fostului preşedinte Băsescu ar depinde de FBI, care o vrea martoră într-o anchetă referitoare la fostul ambasador american la Bucureşti, avocatul Mark Gitenstein, un apropiat al lui Joe Biden. Se va mai întoarce vreodată averea Elenei Udrea la Bucureşti din paradisurile fiscale şi din SUA, unde a ajuns ?

Corina Creţu, azi comisar european, cam de aceeaşi anvergură cu Elena Udrea şi Viorica Dăncilă, adică nişte anonime fără Statul Paralel inventator şi protector, a reapărut pe prima pagină a ziarelor şi în breaking news-urile televiziunilor de ştiri. E de notorietate sprijinul politic al lui Ion Iliescu pentru Corina Creţu (vezi cartea de amintiri a celebrului artist Eugen Mihăescu, Între linii), sprijinul lui Liviu Dragnea pentru Viorica Dăncilă, ca să nu mai vorbim de sprijinul lui Traian Băsescu pentru Elena Udrea. Corina Creţu s-a remarcat printr-un atac foarte corect politic, „european”, la PSD, partidul din care provine, în numele UE, pe care o reprezintă. Codrin Ştefănescu, fost PRM şi fan al decedatului Corneliu Vadim Tudor, azi purtător de cuvânt PSD, i-a răspuns naţionalist şi suveranist. Mentorul Corneliu Vadim Tudor ar fi mândru de ucenicul său. Se răzvrăteşte Statul Paralel (Securitatea etc.) împotriva Uniunii Europene chiar cu puţin timp înaintea datei fatidice de 1 ianuarie 2019 ?

Chiar dacă va fi după dorinţa lui Dacian Cioloş şi vom avea un guvern mai decent, compus şi din profesionişti, nu numai din arivişti şi fripturişti, noul guvern va fi dictat tot din birourile umbroase ale Statului Paralel, va fi tot al Sistemului. Adică nu va fi deloc un guvern democratic, cum nu a fost nici lamentabilul guvern tehnocrat condus de Dacian Cioloş. Începând cu 1 ianuarie 2019, UE va fi condusă, măcar parţial, de o ţară care nu face parte din Spaţiul Schengen, nu a aderat la moneda euro şi, mai ales, e monitorizată de un umilitor Mecanism de Cooperare şi Verificare (MCV).

Cei care cred că Uniunea Europeană e o construcţie factice, neviabilă, falimentară, cei care cred că euro e o monedă ficţională, nesusţinută de structuri economice statale consistente, un fel de marcă în folosul Germaniei, vor fi, în sfârşit, răzbunaţi. Pe lângă Bruxelles şi Strasbourg, Bucureştiul va fi a treia capitală a unei Uniuni în pragul imploziei. Oare cine va plăti pensiile enorme ale eurodeputaţilor români „descurcaţi” dacă UE se prăbuşeşte ? Tot biet popor român săracul ?