Ne vom trezi odata sau vre-odata?
Dupa ce ne-a ametit cu trimiterea udmr-ului in opozitie, zambitor, in seara victoriei in alegeri, premierul ne-a anuntat ca a vorbit cu ungurii si i-a invitat la guvernare, asa ca dovada a respectului pe care ni-l acorda. Mai urmeaza sa-l invitepe liderul jobik sa se plimbe prin tara noastra, nestingherit.
NV

 
În mai multe rânduri, academicianul Dinu C. Girescu ne atrăgea atenția că numai noi putem opri ascensiunea UDMR și să nu ne așteptăm la astfel de măsuri din partea guvernanților români. Avea și are dreptate! Mulți spun că sunt scârbiți de clasa politică și nu mai merg la vot. Respectivii au și ei dreptate. Însă acest lucru nu va face decât să acceadă cât mai mulți maghiari în sferele de putere. Există o soluție simplă, chiar dacă suntem plini de lehamite. Mergem și punem ștampila pe mai multe partide. Votul se va anula, dar la numărătoarea generală a celor care au votat va conta. Astfel, un număr cât mai mare de votanți va duce UDMR sub pragul de 5% și numai așa ne vor autocurăța de dușmanii din interior care, pe banii noștri, ne denigrează non stop. Nu mai spun că unii sunt chiar decorați cu cele mai înalte ordine și medalii pentru prestația antiromânească. Păi cum să te creadă cineva din afară că ai probleme cu ungurii din țară când tu îi decorezi. Tuturor, cu un strop cât de mic gândire, li s-ar părea anormal să decorezi pe cineva care dorește ruperea țării tale. Însă anormalul din fruntea țării nu gândește românește! Hai să gândim noi și să ieșim din autoconservarea benefică lor! Un prim pas: Să nu mai ajungă la Bruxelles!
Iată ce gândesc, cu glas tare, partenerii de guvernare ai politicienilor români de toate culorile:

Vicepreședintele UDMR Laszlo Borbely a  ”pârât”  România în discuția cu un oficial american, solicitând adoptarea maghiarei ca limbă  regională după modelul  Ucrainei. Comparația cu  Ucraina, dincolo de ridicolul ei (are vreo minoritate din Ucraina ministere în Guvernul de la Kiev sau drepturile maghiarilor din România?), este  extrem de  periculoasă. Uite așa transformă UDMR România într-o  nouă Ucraină, jucând rolul  separatiștilor ruși din țara vecină.
Paralela dintre politica rusă în  Ucraina și cea udemeristă în  România primește pe  zi ce trece tot mai  multă substanță.
În momentul în care  vicepreședintele politic al UDMR  îi transmite adjunctului Secretarului de Stat American  pentru Europa și  Eurasia că România  trebuie să adopte maghiara ca limbă regională ca în  Ucraina, el pune pe agenda  discuțiilor o revendicare periculoasă nu doar în context intern, ci și în  contextul destabilizărilor din regiune. E greu de imaginat  că  UDMR, cocoțat la guvernare vreo 15  ani în România, controlând tot ce mișcă  în 2 județe și parțial în alte 5, cu tot ce decurge de  aici, mai are tupeul să  compare situația minorităților  din România cu cea din Ucraina. Mai degrabă, UDMR joacă rolul forțelor secesioniste pro-ruse din Ucraina, care se folosesc de pretextul dreptului minorităților pentru a distruge un stat. Nu același lucru îl face și UDMR, plimbându-și secesionismul frumos ambalat în concepte europene prin toată Europa, dar  și pe la oficialii SUA?

Paradoxul situației  ar fi hilar dacă nu ar fi dramatic: cum să te duci la reprezentantul statului american, singura putere cu  adevărat decisă să contracareze distrugerea  Ucrainei, propunându-i să accepte repetarea scenariului  ucrainean al spargerii unei țări în bucăți într-o țară NATO? Putin nu putea avea un ambasador mai bun al haosului pe criterii entice  decât UDMR, lucru de  care Viktor Orban, sfătuitorul și  partenerul UDMR nu este cu siguranță străin.
Cum va răspunde diplomația  americană la ucrainiziarea României, marca UDMR, nu  știm, dar acest lucru nu  înseamnă că noi trebuie să asistăm neputincioși la modul în care o  organizație legală (doar pentru scurt timp, sper) din România se joacă de-a ”omuleții verzi” din Estul  Ucrainei, înarmați, ce-i drept, nu cu arme, ci cu funcții, influență, prerogative și  inițiative legale. Prin comparație, este ca și cum Kievul i-ar invita la guvernare pe separatiștii rusofoni ca să-I  ajute să dezasambleze și  restul Ucrainei! Noi așa am făcut, iar rețeta  pare să fie de succes. Cu diferența că  omuleții verzi care virusează Ucraina nu au  acces la oficialii SUA ca să  le propună deschis destrămarea țării. Omuleții  noștri  verzi de la UDMR au însă ușile deschise peste tot, și la  Bruxelles, și în alte capitale, plus la toți reprezentanții statelor străine în România, unde merg să pună în discuție o modalitate soft de a  implementa asediul Ucrainei și în  țara noastră. Noi îi și plătim regește pentru această misiune istorică, îi trimitem să fie europarlamentari, le dăm  scaune de miniștri, bani de la buget, decorații înalte, dar ce nu le  dăm ca recunoaștere a meritelor deosebite întru distrugerea statului român.
Putin  poate fi invidios. El își plătește  singur avangarda care  distruge Ucraina. Noi, firi generoase, ne plătim singuri  inamicii…

Nota redacției: Text primit pe Internet de la BUTEANU MIRCEA. Mulțumiri