ULTIMUL  CONGRES  AL  U.D.M.R.  ÎN  ROMÂNIA ?!

 

 

În ziua de 25 mai a.c. a avut loc la Miercurea Ciuc, în Sala sporturilor, cel mai mare şi cel mai scurt congres al U.D.M.R. La congres au participat 777 delegaţi, 126 invitaţi şi 166 ziarişti din România şi Ungaria, iar lucrările au durat circa 8 ore. Celelalte 10 congrese ale U.D.M.R. s-au desfăşurat fiecare timp de două zile sub deviza: zis şi făcut, prin politica paşilor mărunţi.

La congresul al XI-lea al U.D.M.R. s-a aplicat o altă deviză: tăcut şi făcut. Liderii Ungariei şi ai U.D.M.R. sunt preocupaţi de continuarea pe tăcute, fără ştirea dar mai ales fără reacţia românilor, la principalele direcţii de acţiune pentru dezmembrarea teritorială a României şi anexarea Ardealului, respectiv:

1. Dobândirea a peste 50% din suprafeţele imobiliare din Ardeal pe calea retrocedărilor nelegale în natură şi a împroprietăririlor ilegale pe bază de documente false sau falsificate.

2. Acordarea cetăţeniei Ungariei, cât mai rapid în cele 920 de localităţi din ţara vecină unde s-au făcut pregătirile necesare, la cel puţin 3 milioane de români get-beget, cu scopul de a mări artificial numărul cetăţenilor unguri din Ardeal, astfel încât să se ajungă la peste jumătate din totalul populaţiei din Grădina sau Cetatea Domnului.

3. Eliminarea sintagmei de stat naţional din Constituţia României, invocând Declaraţia de la Alba-Iulia din anul 1918 adoptată cu ocazia Marii Uniri de la 1 Decembrie pe care Ungaria şi organizaţiile minoritarilor unguri din ţara noastră nu au recunoscut-o niciodată.

4. Împărţirea României cu ocazia regionalizării diktată şi controlată de la Bruxelles.

5. Introducerea limbii ungare ca limbă oficială în Ardeal, ca limbă regională.

6. Aplicarea principiului antieuropean şi antidemocratic al ocupării funcţiilor de conducere şi al angajării în instituţii publice în raport cu ponderea etnică la nivel de localitate, judeţ şi ţară.

La congresul al XI-lea al U.D.M.R. de la Miercurea Ciuc au fost invitaţi şi au participat preşedinţii: Victor Viorel Ponta (P.S.D.), George Crin Laurenţiu Antonescu (P.N.L.), Vasile Blaga (P.D.L.) şi Mihai Răzvan Ungureanu (Forţa Civică-F.C.). Primii doi invitaţi s-au deplasat de la Bucureşti la Miercurea Ciuc cu elicopterul, iar presa nu a mai fost interesată nici de costurile deplasării, nici cine le-a suportat. Dintre cei patru lideri alogeni de partide prezenţi la Miercurea Ciuc, doi au limba maternă ungară, dar numai preşedintele F.C. nu a purtat căşti, dovedind că ştie foarte bine limba oficială a Ungariei. Din nou, la fel ca la congresul U.D.M.R. de la Oradea, liderii P.S.D. şi P.N.L., ajunşi acum în funcţiile de Prim-ministru şi, respectiv, Preşedinte al Senatului au fost umiliţi de către gazde şi au primit căşti pentru a asculta traducerea a ceea ce vorbeau fraţii sau aliaţii lor în limba ungară.

Prin prezenţa lor la congresele U.D.M.R., liderii P.S.D., P.N.L. şi P.D.L. au confirmat că acţionează împreună, la ordinele asasinilor economici şi asasinilor politici internaţionali, împotriva Poporului Român şi a României. În diverse combinaţii au guvernat împreună P.S.D., P.N.L. şi P.D.L. cu U.D.M.R., iar în Guvernele Ponta I şi II, cu excepţia miniştrilor şi a secretarilor de stat, au rămas pe funcţii reprezentanţii U.D.M.R. din timpul Guvernelor Boc şi Ungureanu. Sunt cu toţii la Putere, pe care o folosesc împotriva Poporului Român şi a viitorului României.

Telespectatorii români au remarcat că în sala congresului U.D.M.R. de la Miercurea Ciuc nu a fost admis şi nu a existat niciun drapel al României, iar în limba română au vorbit numai cei patru invitaţi de la Bucureşti. Delegaţii unguri nu aveau căşti şi, majoritatea lor, nu i-au înţeles sau nu au vrut să-i asculte pe vorbitorii veniţi de la Bucureşti. Pe pupitrul pentru vorbitori la congresul U.D.M.R. a fost pus numai steagul unguresc al Ardealului, aşa-zisul steag al ţinutului secuiesc. Premierul Ponta şi preşedintele Senatului României, Crin Antonescu, le-au spus participanţilor la congresul U.D.M.R. că au un profund respect faţă de steagul unguresc al Ardealului, care este arborat ilegal pe multe instituţii ale Statului Român în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş. Primul-ministru şi preşedintele P.S.D., Victor Viorel Ponta i-a menajat pe participanţii unguri şi a evitat sau nu a avut curajul să le vorbească de faptul că în ziua de 27 mai a.c., după exact 413 ani de când domnitorul Mihai Viteazu a unit Ţara Românească cu Ardealul şi cu toată Ţara Moldovei, urma să fie desfăşurat, pe aeroportul Clinceni, cel mai mare drapel din lume, cel al României, cu lungimea de 349 m şi lăţimea de 227 m. Urmaşul Drapelului Primordial al geto-dacilor, având aceleaşi culori de roşu, galben şi albastru, a intrat în Cartea Recordurilor. Dar, premierul Ponta nu a avut curajul şi demnitatea elevei Elena Sabina din oraşul Covasna şi să intre în sala congresului U.D.M.R. cu un drapel al României sau măcar cu o bentiţă tricoloră.

(……………………………………………………………………………..)

Pe mulţi români i-a dezamăgit profund preşedintele P.N.L. şi al Senatului României, când a declarat că îi „creşte inima când vede” steagul unguresc al Ardealului, o cârpă a aşa-zisului ţinut secuiesc fără secui.

Preşedintele P.D.L., Vasile Blaga, i-a asigurat pe delegaţii la congres că se colaborează punctual cu U.D.M.R., formaţiune care „niciodată nu a trădat”. A uitat să precizeze sau nu a vrut să confirme că U.D.M.R. nu a trădat interesele şi obiectivele Ungariei.

Revenind la congresul al XI-lea al U.D.M.R. sunt de reținut, cel puțin următoarele:

– Președintele Kelemen Hunor a declarat că solicitarea de scoatere a sintagmei „național”  din articolul 1 al Constituției României „nu este negociabilă”. Câtă obrăznicie ! Liderul U.D.M.R. consideră că este anacronic conceptul de stat național român, dar nu sunt anacronice minoritățile naționale (unele cu 200-700 membri) și limbile minorităților naționale. În Ungaria statul poate fi național, iar minoritățile naționale și limbile lor sunt anacronice. Ungaria desfășoară o politică diabolică și eficace pentru maghiarizarea locuitorilor de alte etnii, având multă ură împotriva a tot ce-i românesc. De asemenea, liderul U.D.M.R.. a spus că autonomia teritorială este „zălogul menținerii comunității maghiare” și pentru înfăptuirea ei trebuie găsiți „democrați români” care să susțină în Parlament și în Guvernul de la București politica diabolică a Ungariei pentru anexarea Ardealului, prin Diktatul de la Bruxelles pregătit pentru anul 2014. Liderul U.D.M.R. a susținut că pentru obținerea autonomiei teritoriale a Ardealului trebuie creat cadrul juridic cu ocazia revizuirii Constituției României și a regionalizării țării. Ca să-i liniștească pe românii naivi, Kelemen Hunor a spus că „nu vrem să luăm nimic, de la nimeni, nu vrem să înșelăm pe nimeni”, iar arborarea steagului unguresc al Ardealului nu este neconstituțională.

– Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a îndemnat U.D.M.R. să acționeze pentru autonomie teritorială și i-a asigurat pe participanți de sprijinul Budapestei.

– Deputatul Borbely Laszlo a insistat asupra restituirilor în natură pentru ca Ungaria și ungurii să dobândească pe toate căile cât mai multe proprietăți imobiliare în Ardeal. În fapt, pe calea retrocedărilor ilegale în natură către bisericile ungureşti şi alte persoane juridice şi persoane fizice maghiare s-a ajuns ca Ungaria să naţionalizeze, de iure, mii de clădiri şi milioane de hectare de terenuri agricole şi păduri din Ardeal care aparţin de drept Statului Român. Autorităţile Statului Român ştiu că zilnic este împroprietărit ilegal statul ungar cu numeroase imobile în Ardeal, dar nu acţionează împotrivă şi nici măcar nu reacţionează la politica diabolică a Ungariei susţinută de U.D.M.R. şi bisericile maghiare. Este pentru prima dată în istoria lumii când fără nicio bază juridică ( urmare a unui tratat internaţional) un stat inamic naţionalizează numeroase şi uriaşe proprietăţi imobiliare din ţara vecină cu scopul evident al dezmembrării ei teritoriale şi, ulterior, al anexării unui provincii istorice, binecuvântate de Dumnezeu.

– Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Robert Raduly, a declarat că ungurii acționează pentru autonomie culturală și autonomie teritorială, aceasta fiind cea mai importantă cauză pentru ei. El a strigat la microfon, în ungurește şi în româneşte, ca să priceapă liderii P.S.D., P.N.L., P.D.L. şi F.C., dar mai ales cei peste 30 de milioane de români din ţară şi de pretutindeni: „Noi vrem autonomie culturală și autonomie teritorială ! Nu sau autonomie teritorială, ci și autonomie teritorială ! Autonomie culturală și autonomie teritorială pentru toți ungurii din Ardeal !” Participanții l-au aplaudat în picioare. Liderii P.S.D., P.N.L., P.D.L. și F.C. nu au avut nicio replică. Prezența lor la congresul U.D.M.R. a confirmat că acceptă și susțin toate acțiunile Ungariei și organizațiilor maghiare din țara noastră îndreptate împotriva Poporului Român și a României. În mass-media, cunoscuții manipulatori de opinie au tăcut pe tema acestor recunoașteri publice ale conducătorilor U.D.M.R., iar liderilor organizațiilor și partidelor politice românești, mai ales P.R.M., le-au pus eticheta de extremiști pentru că de peste 20 de ani au dezvăluit și acționat împotriva pericolului unguresc.

– Președintele U.D.M.R. Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a anunțat că este pregătit și va fi înaintat Parlamentului României proiectul Statutului de autonomie teritorială a județelor Covasna, Harghita și Mureș. Pentru obținerea autonomiei teritoriale a Ardealului este nevoie și de sprijinul Uniunii Europene. El a confirmat că U.D.M.R. solicită ca limba ungară să devină limbă regională în Ardeal, iar în instituțiile publice să se respecte principiul proporționalității etnice, inclusiv în unitățile militare, respectiv „vrem ca la Miercurea Ciuc 85% dintre polițiști și jandarmi să fie de etnie maghiară.”

– Statutul U.D.M.R. a fost modificat nu atât pentru a se constitui, după 24 de ani, organizații de femei, ci pentru înființarea Președenției Naționale cu 9 membri, astfel încât să poată fi luate decizii operative în lunile care urmează până la Diktatul de la Bruxelles, din anul 2014.

– Au fost adoptate propunerile U.D.M.R. pentru re-revizuirea Constituției României, pe care nu au votat-o ungurii niciodată, din 1991 până acum, dintre care am reținut câteva:

a) radierea conceptului de stat național;

b) să fie recunoscute minoritățile naționale ca elemente constitutive ale Statului Român;

c) să fie declarat principiul proporționalității etnice în administrația centrală și locală, în instituțiile descentralizate și în unitățile militarizate;

d) să fie asigurate drepturi decizionale mult mai ample pentru autoritățile locale;

e) Statul Român să reacționeze față de orice atac împotriva etniei maghiare.

Având în vedere încălcarea de către U.D.M.R., inclusiv la ultimul congres, a prevederilor din Constituţia României şi Legea partidelor politice, Parchetul de pe lângă Tribunalul municipiului Bucureşti, care probabil s-a autosesizat sau va fi sesizat, are obligaţia să acţioneze pentru scoaterea în afara legii a U.D.M.R. Pe cale de consecinţă, s-ar putea ca la Miercurea Ciuc să fi fost ultimul congres al U.D.M.R.

Abia întorși la București, liderii U.S.L. i-au înștiințat pe români că la re-revizuirea Constituției României, care va fi făcută la comandă externă și în cel mai scurt timp din lume, record mondial de neegalat, articolul 3 – „Teritoriul” va fi completat cu „comunitățile locale cu drepturi extinse”, o formulare neclară şi extrem de periculoasă prin consecinţe. Astfel, actualele partide politice parlamentare fac jocul Ungariei și al revizionismului unguresc, iar liderii U.D.M.R. trăiesc cu convingerea că al XI-lea congres a fost ultimul ținut pe teritoriul României. Următorul congres al U.D.M.R. visează să-l țină peste doi ani, după Diktatul de la Bruxelles din anul 2014.

Până atunci se vor trezi la realitate și se vor uni românii în fața pericolului unguresc. Îi ajută să se deștepte Senatul care va vota în luna iunie a.c. textul noii Constituții împotriva Poporului Român și a României.

 

 

 

 

                                                                           Dr Gheorghe Funar

                                                                       Secretar general al P.R.M.

                                                                        Președintele Filialei P.R.M. Cluj

 

 

 

 

 

 

Cluj-Napoca,

30 mai 2013