CD
584 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

MINELE UCRAINIENE

Ucraina a respins apelurile Rusiei de a-și demina porturile din Mărea Neagra pentru a relua transporturile de cereale, acuzând Moscova că încearcă să „atace” portul Odesa, cel mai mare port maritim din țara afectată de criză.
Dacă Rusia ar fi vrut să bombardeze porturile Ucrainei, ar fi făcut-o la începutul incursiunii, așa cum a făcut cu instalațiile militare ale Ucrainei, totuși, evident, a avut previziunea să știe că porturile ar putea servi drept infrastructură critică, nu doar pentru Ucraina, dar pentru o mare parte a planetei; nu acelaşi lucru se poate spune despre indivizii patologici care conduc Ucraina.

Sergiy Bratchuk, purtătorul de cuvânt al administrației regionale din Odesa, într-o declarație de miercuri, a remarcat că Rusia „visează să arunce trupe cu parașuta” în oraș și că armata Moscovei „dorește să atace” Odesa.

„În momentul în care vom elibera accesul în portul Odesa, flota rusă va fi acolo”, a spus Bratchuk. El a spus mai devreme că orice export din Odesa trebuie să fie „scortat de țările NATO”.

Declarațiile sale au urmat unei declarații a ministrului rus de externe Serghei Lavrov, miercuri, despre deminarea porturilor ucrainene.

„Pentru a rezolva problema, singurul lucru necesar este ca ucrainenii să lase navele să iasă din porturile lor, fie prin deminarea lor, fie prin delimitarea coridoarelor sigure”, a spus Lavrov.

Vorbind alături de ministrul de externe al Turciei Mevlut Cavusoglu, Lavrov a spus că principala problemă este că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a „refuzat categoric” să rezolve problema porturilor minate.

„Dacă acum și-au schimbat poziția, atunci de partea noastră nu sunt complicații, să vedem cum pot fi puse în practică acordurile preliminare pe care le-am discutat ieri și astăzi”, a subliniat Lavrov.
Sursa:https://www.sott.net/article/468599-Ukraine-refuses-to-remove-mines-it-placed-in-Black-Sea-to-allow-export-of-desperately-needed-grain