CD
55 aprobate

cdimulescu@att.net
75.57.36.95

 

Twitter interzice „QAnon”
-Dar încă îi protejează disinformatiile cele mai periculoase
Gunnar Ulson

În timp ce nu mai există îndoieli că „QAnon”, este o mișcarea politică ce furnizeaza afirmații absurde și nefondate în mod repetat, „predicții” atât de inexacte și în mod constant greșite, că este dificil să iei oricare dintre ele în serios, Twitter muta, mult peste-bord, ban/interzicerea nu numai a conturilor asociate cu mișcarea, dar si orice discuție despre ea, citând temerile de „prejudiciu offline”, ceea ce este chiar mai absurd.

CNN în articolul său, „Twitter fisuri în jos pe conturile QAnon,” pretinde ca
Twitter este pornit impotriva conturilor legate de QAnon, un grup cunoscut pentru răspândirea teoriilor conspirației și dezinformare on-line.
„Am fost clari că vom lua măsuri ferme de aplicare a comportamentului care are potențialul de a duce la daune offline”, a declarat echipa de siguranță a Twitter marți seara într-un tweet. „În conformitate cu această abordare, în această săptămână vom lua măsuri suplimentare cu privire la așa-numita „QAnon” activitate în cadrul serviciului.”
CNN nota, de asemenea, măsurile specifice Twitter:
„Vom suspenda definitiv conturile Tweeting despre aceste subiecte care știm că sunt angajate în încălcări ale politicii noastre multi-cont, coordonarea abuzului în jurul victimelor individuale, sau sunt încercarea de a se sustrage o suspendare anterioară – ceva ce am văzut mai mult de în ultimele săptămâni”, a spus Twitter.
În timp ce campaniile deliberate de dezinformare sunt aproape sigur de gând să conducă oamenii care cred că în a face decizii săraci din viața reală, care ar putea duce la „daune offline”, QAnon nu este singura sursă de dezinformare, nici cea mai periculoasa.

Preocuparea Twitter este deosebit de goala in continut atunci când se analizează mass-media corporativa din SUA și Europa, puncte de informare vândute precum CNN, MSNBC, BBC, AP, AFP și Reuters.
Ei și angajații lor se bucură de „mărci de cec albastru” înmânate de Twitter și afișate cu mândrie alături de numele lor „dovedind” altora pe Twitter că acestea sunt verificate și „de încredere”.
Aceasta include minciunile și teorii ale conspirației cu privire la „arme de distrugere în masă”, cand au susținut că au fost ascunse în Irak și au cerut o invazie și ocupație ulterioară pentru a le „găsi” și „distruge”.
Împreună, aceste platforme media „de încredere” au răspândit în mod repetat minciuni care au cauzat foarte reale și catastrofale „daune offline.”
Armele nu au fost niciodată găsite, dar sute de mii de irakieni au fost sacrificati în războiul rezultat, milioane mai multe strămutate și națiunea devastata de conflict și instabilitate din 2003 până în prezent cu forțele americane care încă ocupă țara.

Minciuni similare, verificate acum, au fost folosite pentru a vinde războaiele de agresiune americana din Afganistan, Libia și Siria, precum și schimbarea regimului condus de SUA în Ucraina, unde mass-media corporatistă americană și europeană a ascuns în mod deliberat rolul central pe care partidele politice neonaziste și grupurile armate l-au jucat în înlăturarea guvernului ucrainean ales.

Corporate Media repetă Disinformatii în timp ce acoperă QAnon pentru Disinfo …
Ce e chiar mai ironic este că aceasta mass-media corporativa promoveaza acum, cu un monopol chiar mai mare asupra narațiunilor discutate pe Twitter, minciuni repetate, desi exista interdicția QAnon-lui.
CNN pretinde: Adepții fac afirmații nefondate și apoi le amplifică cu dovezi falsificate sau out-of-context postate pe rețelele de socializare pentru a sprijini acuzațiile.

Nașterea grupului anarchic QAnon și infiltrația sa continuă în viața americană de masă, vin în in urma paguboasei si ineficientei campanii de dezinformare care a vizat alegerile americane din 2016, impotriva Rusiei.
În timp ce campania anti-rusă a avut un obiectiv aparent – influența alegătorii să il aleagă pe Trump – QAnon este descentralizată, neavând nici un obiectiv clar în afară de sloganul său popular, „Indoiestete de orice”.
“Campania rusă de dezinformare care a vizat alegerile americane din 2016” a fost investigată ani de zile, cu zero dovezi că s-a produs vreodată.
Nu numai că nu s-a găsit nicio dovadă, dar cei care acuzau Rusia de ingerință electorală au fost ei înșiși prinși dându-se drept ruși pentru a balansa alegerile americane.
Aceasta include grupul obscur „New Knowledge” care chiar a prezentat rapoarte Congresului SUA cu privire la „dezinformarea rusă”.
Articolul din la Washington Post, „Campanie secretă de utilizare a tacticilor de inspirație rusă în alegerile din Alabama din 2017, alegeri ce inca stârnesc anxietate pentru democrați”, dezvăluiesc noile cunoștințe implicate în interferențele în alegerile din Alabama.

În timp ce titlul înșelător susține că interferența a folosit „tactici de inspirație rusească”, de fapt, însuși “Washington Post” recunoaște în propriul articol că tacticile au fost pur și simplu pentru a acuza în mod fals Rusia că sprijină un candidat republican pentru a otrăvi alegătorii împotriva sa.
Articolul explică: “Documentul, de exemplu, spune că „a plantat ideea că campania Moore a fost amplificată pe rețelele de socializare de un botnet rusesc. Apoi am legat acel botnet de directorul digital al campaniei Moore, făcându-l să pară că a cumpărat conturile.” Morgan [CEO al New Knowledge] a negat orice cunoaștere a incidentului în care au fost implicați roboți ruși.

În timpul campaniei, jurnaliștii au scris povești despre conturile de Twitter care păreau a fi adepți ruși ai lui Moore.

Aceste conturi au fost ulterior suspendate de Twitter. The Post a găsit o versiune arhivată a unui tweet înșelător și, de asemenea, mai multe rapoarte de știri și tweets de jurnaliști în timpul alegerilor din Alabama descriu dovezi că roboții ruși au fost in sprijinul lui Moore.
Documentul Project Birmingham a citat un articol din “New York Post” cu titlul „Roy Moore inundat cu adepți falși ruși pe Twitter”.
Astfel, nu numai că nu s-a constatat că Rusia a intervenit în alegerile din SUA din 2016, dar cei care făceau aceste afirmații și chiar implicați în investigație au fost prinși dându-se în mod deschis drept „ruși” pentru a păta candidații vizați și manipula alegătorii în timp ce defăimează în același timp Rusia și adaugă o greutate suplimentară pentru a justifica sancțiunile care vizează economia Rusiei.

Aici vedem mass-media care acoperă interzicerea QAnon, citând propria lor colecție de teorii ale conspirației demitizate, minciuni care au dus la sancțiuni și conflicte care au creat cu siguranță „daune offline” pentru Rusia, economia sa și oamenii săi.

Twitter – Trecerea de la Social Media la Media Programată
Cu curatarea lui QAnon de la Twitter, calea va fi pavata pentru Twitter pentru a interzice in bloc și epura si pe alții, nu pentru abuzuri specifice ale termenilor lor de politică, ci pur și simplu pentru exploatația sau promovarea unui anumit punct de vedere.
Twitter este dominat în întregime de conturile de mass-media corporative și oameni obișnuiți care asculta, mai degrabă decât să vorbească din teama de a fi următorul în linie pentru epurările Twitter în creștere.
Social Media este în mod clar transformata de la o platformă în cazul în care oamenii comunică între ei în termeni egali, în ceva care seamănă cu mass-media tradiționala programata în cazul în care conglomeratele gigant aleg ceea ce publicul vede și consumă, mai degrabă decât interacționează cu sau contribuie la ea.

Pentru persoanele fizice, organizații și alții care caută o platformă de social media, este clar ca Twitter si Facebook au devenit mult timp altceva.
Pentru națiunile care nu au propriile alternative twitter și facebook, natura din ce în ce mai controlată și manipulată a ambelor platforme prezintă riscuri evidente de securitate națională.

Atunci când o platformă este purjarea de oameni obișnuiți pentru „dezinformare”, dar furnizarea de „semne de cec albastru” pentru persoanele și organizațiile care au mințit literalmente națiunile în război și a trimis sute de mii de oameni nevinovați la mormintele lor, nu mai servește nici un alt scop, ci ca un vehicul pentru propagandă

În timp ce forțele armate tradiționale ale aerului, uscatului și mării mai sunt încă cruciale pentru apărarea unei națiuni, este clar că națiunile acum, de asemenea, trebuie să-și apere spațiul lor de informații.
Națiunile care iau în serios această amenințare vor fi pregătite și capabile să facă față furtunii care este în mod clar in plina dezvoltare.
Cei care nu o fac, vor suferi soarta altora care s-au confruntat cu conflicte conduse de SUA, în parte, precipitate de controlul Americii și Europei asupra Social Media.

Gunnar Ulson, un analist geopolitic din New York și scriitor special pentru revista online „New Eastern Outlook”.
https://journal-neo.org/2020/07/23/twitter-bans-qanon-but-still-protects-the-most-dangerous-disinfo/
Traducerea CD