P a m f l e t e l e t r a n z i ț i e i
Motto : Nimic nu ne costă mai scump decât boala și prostia ( Sigmund Freud )
F e s t i n a l e n t e
Dictonul latin „ Festina lente ” ( Grăbește-te încet ) , atribuit împăratului roman Augustus , coicide cu bioritmul intelectual , afectiv și juridic al ministrului Justiției . Dacă Tudorel Toader ne luminează mintea și sufletul cu explicații docte despre nevoia de timp pentru conceperea și coacerea unui fruct ( căci și o sarcină are nevoie de nouă luni pentru a ajunge la maturitate) , urmată în final de primul strigăt de izbândă a „ obiectului ” ascuns ajuns la lumină , mărginitul din Mărginime se limitează la lucrul bine făcut în interes propriu , după o lene prelungită de plăceri săptămânale de agrement conjugal . Diferența dintre concepțiile celor doi despre datorie și onoare constă în dimensiunea intelectuală și afectivă a ministrului și simțul posesiv al celuilalt , care concepe viața și slujba în interes personal , o pomană electorală dăruită de cetățeni lui Păcălici . Românii spun cu umor și dezgust ; „ pică pară mălăiață în gura lui Nătăfleață ”. Iar para mălăiață a picat la țanc printr-un accident electoral , care a cauzat emanarea unui astfel de personaj , căruia i se inroșesc mărgelele ca la curcan când apare în public .
.
Degeaba îi vine românului mintea cea de pe urmă când trișorii din țară și din străinătate au jucat alba-neagra cu niște cărți măsluite de vreo Mama Omida de la Bruxelles gen Monica Macovei! ! Este tot mai evidentă complicitatea dintre președinte și crima organizată din DNA și CSM , care execută stalinist toți rivalii și adversarii politici cu dovezi fabricate de Zdreanță , Eva , Camelia Bogdan , Livia Stanciu și alte personaje malefice din garnitura de killeri sub bagheta Laurei Codruța Kövesi și a Câmpului Tactic . Este de fapt implicarea diversionistă într-o acțiune programată de subminare politică și economică în folosul unor puteri străine și de aservire a țării unor multinaționale și agenții . România a ajuns colonia vitregită de bogățiile solului și subsolului , dezindustrializată , în care Crima organizată a depășit performanțele Mafiei Siciliene , recunoscută istoric pentru dominația prin forţă asupra politicii , economiei și Justiției . Mersul încet al legilor Justiției se datorează obstrucționării lor de către cei ajunși prin numire să paraziteze statul de drept , să căsăpească Constituția și instituțiile democratice , Parlamentul , Guvernul și Administrația .
.
S-au dezmeticit cam târziu asociațiile magistraților să susțină reforma Justiției . Grupurile de presiune finanțate și dirijate de Sörös , de Serviciile de informații străine și de multinaționale sunt pregătite să zădarnicească eforturile naționale de a pune în acord legislația cu prevederile Constituției . Klaus Iohannis sabotează Parlamentul și Guvernul din dorința de a permanentiza Cucuveaua Mov la DNA și garnitura de Comando de la CSM pentru a-și asigura încă un mandat . Ritmul de elaborare a legilor este mult prea lent și întârziat datorită tragerilor de timp de către Republica Procurorilor . Să auzim numai de bine !

.

Deva – 3 . X . 2017 Viorel Crăciun