ANALIZE

Sa primesc un link scurt
425160

Decorarea ambasadorului Adrian Zuckerman scoate la iveală un aspect care trebuie să dea de gândit în privința modului în care este selectată clasa politică, mai ales parlamentarii

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Mulți au observat că ambasadorul Zuckerman a fost cel mai dezastruos ambasador al SUA în România.

Practic, Zuckerman a făcut mari deservicii SUA – a cărei imagine scăzuse mult, din cauze obiective: sumele enorme impuse pentru inutile înarmare, pătrunderea în afaceri pe cale „strategică”, nu concurențială, promisiuni nerespectate – vize, investiții – tupeu, imixtiuni, diverse scandaluri, implicare în Servicii și Justiției etc.

Ei bine, la capitolul tupeu și imixtiuni ilegale a excelat Zuckerman, un ambasador care ori nu are habar de normele diplomatice, ori nu-i pasă.

În acest condiții, mulți analiști l-au făcut praf atât în perioada mandatului, cât mai ales la anunțarea plecării.

Dar, cu toate astea, președintele Iohannis i-a înmânat decorația de cel mai înalt rang!.

Și, surpriză, nimeni din Parlament nu ripostează, nu critică gestul lui Iohannis! Nici din PSD, nici din AUR – cel puțin nici un lider marcant al ”surprizei” așa zis conservatoare.

Ori, pentru Liviu Pleșoianu asta spune multe despre felul în care au fost „cernuți” parlamentarii – astfel încât să nu intre niciunul dintre cei care au criticat SUA sau pe ambasadorul lor!

”Ați observat că NICIUNUL dintre actualii parlamentari NU a spus absolut NIMIC despre oroarea decorării Guvernatorului Zuckerman cu „Steaua României”?”, scrie Pleșoianu, completând ”Ați observat și că cei care au vorbit și vorbesc LIBER despre asta NU mai sunt în actualul Parlament?”.

Concluzia fostului deputat: ”…Dacă ați observat asta, ați înțeles ESENȚIALUL”.