Trump răspunde la dezvăluirea de pe Twitter a lui Elon Musk

DeJack Phillips
decembrie 4, 2022

 

Fostul președinteDonald Trumpa răspuns la lansarea „fișierelor Twitter” în acest weekend, deplângând ceea ce el a descris drept corupție oficială în guvernul federal și în marile firme de tehnologie.

„Același nivel de fraudă a avut loc și cu celelalte companii Big Tech, dacă nu chiar mai rău (dacă este posibil?)”,a scrisTrump pe Truth Social. „Trăim într-o ȚARĂ FOARTE CORUPTĂ &, AȘA CUM SE SPUNE PESTE TOT PE INTERNET, „NIMIC NU SE VA FACE DESPRE ASTA, DEOARECE DEPARTAMENTUL DE JUSTIȚIE – FBI SUNT TOTAL CORUPTE.” Dar vor continua să investigheze „cutiile” care au fost luate legal și deschis de la W.H.”

„Observă cineva că LameStream Media refuză să raporteze despre, chiar și o simplă mențiune” pe dezvăluirile twitter, aîntrebat el. „Urmăriți îndeaproape, veți vedea abia o mențiune. Avem o MASS-MEDIA CORUPTĂ ale cărei like-uri nu s-au mai văzut până acum, dar nu vă temeți, vom FACE AMERICA MARE DIN NOU!”

Comentariile sale au fost prompte după ce proprietarul Twitter, Elon Musk, a postat și a aprobat firul „The Twitter Files” al jurnalistului Matt Taibbi, care a detaliat presupusele încercări ale fostei conduceri a Twitter de a suprima raportul newyorkez din octombrie 2020 despre laptopul lui Hunter Biden și presupusele sale legături de afaceri cu candidatul de atunci Joe Biden.

Cu săptămâni înainte de alegerile din noiembrie 2020, Twitter a cenzurat raportul NY Post și chiar a împiedicat utilizatorii să-l împărtășească în mesaje directe. Ny Post, între timp, a fost blocat din contul său pentru mai mult de două săptămâni.

„Twitter a luat măsuri extraordinare pentru a suprima povestea, eliminând link-urile și postând avertismente că ar putea fi ‘nesigură'”, a scris Taibbi. „Ei chiar au blocat transmiterea acestuia prin mesaj direct, un instrument rezervat până acum pentru cazuri extreme, de exemplu pornografie infantilă”, a explicat el, în timp ce a postat presupuse capturi de ecran ale e-mailurilor care au fost trimise către și de la conducerea Twitter la momentul respectiv.

În sub-dezvoltare, Taibbi a mai spus că fostul CEO și co-fondator Jack Dorsey nu a avut cunoștință de încercările firmei de a suprima raportul.

„Deși mai multe surse amintit audiere despre un avertisment „general” de la aplicarea legii federale în acea vară cu privire la posibile hacks străine, nu există nici o dovadă-că l-am văzut-de orice implicare a guvernului în povestea laptop. De fapt, asta ar fi putut fi problema”, a scris el într-un fir lung. „Decizia a fost luată la cele mai înalte niveluri ale companiei, dar fără știrea CEO-ului Jack Dorsey, fostul șef al departamentului juridic, politic și de încredere Vijaya Gadde jucând un rol-cheie.”

În weekend, Musk a declarat pe Twitter Spaces că acțiunile companiei înainte de alegerile generale din 2020 echivalează cu ingerințe electorale.

„Dacă Twitter face o ofertă a unei echipe înainte de alegeri, închizând vocile disidente cu privire la alegerile cruciale, aceasta este definiția ingerinței electorale”, a declarat Musk sâmbătă seara.

Epoch Times Foto
CEO-ul Tesla, Elon Musk, sosește la reuniunea offshore din Marea Nordului 2022 de la Stavanger, Norvegia, pe 29 august 2022. (Carina Johansen/TNB/AFP via Getty Images)

Răspuns

Sâmbătă, Trump a sugerat că rezultatele alegerilor din 2020 ar trebui aruncate. Cel de-al 45-lea președinte a făcut remarci similare în ultimii doi ani.

„Aruncați rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020 și declarați CÂȘTIGĂTORUL DE DREPT sau aveți alegeri noi?” Trump a întrebat apoi. Trump a spus că, în opinia sa, Constituția permite „încetarea tuturor regulilor, reglementărilor și articolelor, chiar și a celor care se regăsesc în Constituție”.

Ca răspuns la misivele lui Trump cu privire la Constituția SUA, Casa Albă l-a condamnat duminică dimineață pe fostul președinte.

„Constituția americană este un document sacrosanct care de peste 200 de ani garantează că libertatea și statul de drept prevalează în marea noastră țară. Constituția aduce poporul american laolaltă – indiferent de partid – și liderii aleși jură să-l susțină”, a declarat secretarul de presă adjunct al Casei Albe, Andrew Bates, într-o declarație pentru agențiile de presă.

El a adăugat: „Este monumentul suprem al tuturor americanilor care și-au dat viața pentru a-i învinge pe despoții autoservitori care au abuzat de puterea lor și au călcat în picioare drepturile fundamentale. Atacarea Constituției și a tot ceea ce reprezintă este anatema pentru sufletul națiunii noastre și ar trebui condamnată universal. Nu poți iubi America doar atunci când câștigi.”

În urmă cu câteva săptămâni, Trump a anunțat că va candida pentru a treia oară la prezidențiale în 2024. Cam în același timp, Musk a decis să restabilească contul de Twitter al lui Trump, după ce un sondaj a constatat că majoritatea utilizatorilor au susținut repunerea sa în funcție. Cu toate acestea, nu există semne că Trump s-ar întoarce pe platformă, deoarece și-a exprimat dorința de a rămâne doar pe Adevărul Social.