Donald Trump: Problema nu e că Putin e deștept, ci că liderii noștri sunt proști. A luat decizia să invadeze Ucraina după ce a văzut retragerea patetică din Afganistan

Fostul președinte american, Donald Trump, a spus că marea problemă în contextul războiului din Ucraina este că liderii occidentali „sunt proști”, nu „inteligența” liderului rus, Vladimir Putin.

Vorbind la Conferința Acțiunii Politice Conservatoare (CPAC) care a avut loc în Orlando, Florida, Trump i-a criticat pe liderii occidentali, în special pe președintele SUA, Joe Biden.

Fostul președinte a declarat că Putin a luat decizia de a invada Ucraina după ce a văzut „retragerea patetică din Afganistan”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

„Nu e nicio îndoială că președintele Putin a luat decizia de a invada nemilos Ucraina după a fost martorul unei retrageri patetice din Afganistan, unde militarii au fost scoși primii, soldații ne-au fost uciși, ostatici au fost luați și echipament în valoare de 85 de miliarde de dolari au fost lăsate în urmă.

Națiunile NATO și lumea întreagă privește la ce se întâmplă, din punct de vedere strategic, fără nicio repercusiune. Nu sunt atât de deștepți, arată exact opusul inteligenței. Putin zice: „Ah, o să mă sancționeze? Mă sancționează de 25 de ani. Adică pot să cuceresc o țară întreagă și ei o să-mi dea sancțiuni? N-o să ne facă bucăți, măcar psihologic?”.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Problema nu e că Putin e inteligent, normal că e deștept, ci că liderii noștri sunt proști. Și până acum, i-au permis să scape nepedepsit după acest atac asupra umanității. Asta e, un atac asupra umanității. Putin îl joacă pe Biden pe degete și nu este plăcut de privit, de către cineva care-și iubește țara”, a spus Trump.

Trump a mai declarat că „Sunt singurul președinte din secolul XXI (al Americii) sub mandatul căruia Rusia nu a mai invadat o altă țară”.

O mare parte dintre americani sunt de acord cu fostul președinte. Un sondaj realizat de către Centrul Harvard pentru Studii Politice arată că 62% dintre americani cred că invazia din Ucraina nu ar fi avut loc dacă Trump era președinte, scrie The Guardian.